Fisura Cocis

26-03-2008
AlexCdAG
Nu este medic/terapeut
AlexCdAG
In luna Ianuarie 2008 am cazut cu sania si m-am lovit la cocis sau nada fundului sau partea inferioara a coloanei vertebrale. N-am dat atentie pe moment desi abia mai puteam sa stau pe scaun. Au trecut aproape doua luni de cand s-a intamplat incidentul si tot am dureri mari in momentul in care ma ridic dupa scaun. Am fost si am facut o radiografie si mi s-a spus ca am o mica fisura de cocis si ca sa nu imi fac probleme ca va trece de la sine prin repaos. Eu lucrez la birou in proiectare, deci mai tot timpul stau jos. Cand ma ridic dupa scaun ma crispez de durere. Se poate face ceva? Exista vr-un tratament? Mentionez ca sunt din Pitesti. La cine ar trebui sa apelez pentru un tratament care sa permita accelerarea vindecarii acestei probleme.
3 comentarii
0
26-03-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Nu prea ai ce sa faci ca sa grabesti vindecarea coccisului.
0
10-04-2010, ora 01:01
Noname32
Nu este medic/terapeut
Noname32
domnule...am 15 ani.de la un timp...cam 1 luna in urma...ma doare la fel...cand ma ridic.ma doare.doar numai atunci...si cum sunt elev.stau 8 ore pe zi pe scaun.o trecut 2 ani de cand ati postat aici...imi puneti spune daca vi so vindecat de la sine?ati luat medicamente?.ce sa intamplat pana la urma..-
postati aici raspunsul dumneavoastra si pe email VA ROG FOARTE FRUMOS!!DUREREA ESTE CHINUITOARE!:((
0
15-04-2010, ora 15:44
AlexCdAG
Nu este medic/terapeut
AlexCdAG
Mda... Imi pare bine ca pot fi de folos. Cu toate ca au trecut doi ani de la incident, nici pana acum nu s-a vindecat complet, ma feresc sa ma dau cu sania, sa stau cu fundul pe obiecte dure (scaun, masa, beton, etc.) sau sa stau prea mult timp jos fara sa fac miscare (peste doua trei ore). Eu recomand in aceasta situatie sa aveti ceva sub sezut (o perna, un colac gonflabil, o carte) care sa atenueze sau sa nu lase presiunea corpului sa se exercite direct asupra cocisului. Medicamente nu am luat, dar am facut masaj local cu alifie antiinflamatorie care se gaseste la orice farmacie (ex. Bengay, carmol, etc). De asemenea ajuta foarte mult inotul, anumite exercitii de gimnastica pentru incalzirea zonei respective si dush alternativ cald-rece pe zona respectiva. Nu veti scapa de dureri repede, dar cu timpul acestea se vor atenua din ce in ce mai mult pana cand vor disparea. Cu toate acestea... daca durerile sunt prea mari, nu ezitati sa faceti o radiografie si sa cereti opinia unui specialist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.