Fitoterapia

22-05-2006
Dr. Adam Evelina
Identitate neconfirmată
Dr. Adam Evelina
ADMINISTAREA SISTEMATICA A PLANTELOR MEDICINALE, O MODALITATE SIMPLA SI USOARA PRIN CARE CEI INTELIGENTI VOR AJUNGE SA FIE PERFECT SANATOSI SI FERICITI.

Plantele medicinale sunt niste adevarate mini sisteme de rezonanta, care capteaza din univers anumite energii specifice, care le fac sa fie unice si ireproductibile.
De altfel si compozitia chimica a plantelor medicinale este foarte complexa si difera extraordinar de mult de la o planta la alta, atat in constituenti cat si in proportia acestora (aspecte studiate in fitochimie).
Asa cum noi nu suntem numai niste organe, tot astfel acesti constituenti sunt "asezati" in organismul plantei astfel incat sa functioneze ca un tot perfect (caci Natura nu poate fii decat perfecta) atat in dezvoltarea plantei dar si mai departe, atunci cand ea este ingerata, in actiunea terapeutica.

Daca va ganditi de exemplu sa administrati o planta medicinala care v-a fost recomandata de medicul terapeut, trebuie sa stiti ca aceasta planta va aduce in universul launtric anumite energii, va va pune in rezonanata cu una sau mai multe idei forta care sunt complexe si UNICE si va fi o modalitate simpla si accesibila de a va imbogati universul launtric cu energii care sunt TAINICE pentru majoritatea oamenilor din ziua de astazi.
Plantele medicinale sunt scaldate in razele soarelui, isi extrag seva din solul proaspat si sunt mangaiate de vant pana cand culegatorii cunoscatori le vor recunoaste si le vor culege. Urmeaza sa fie uscate, dar aceasta nu inseamna ca isi vor pierde calitatile lor extarordinare. Intreaga lor putere si energie vor ramane inmagazinate pe o perioada de aproximativ doi ani. Fotografiile Kirlian, dar si stiinta moderna au evidentiat o aura stralucitoare in jurul plantelor, chiar si a celor uscate, ceea ce le face superioare medicamentelor atunci cand sunt alese pentru un tratament, caci ele pot interveni si la nivel energetic spre deosebire de medicamentele de sinteza care nu sunt decat niste formule chimice care actioneaza strict pe structurile fizice si adeseori cu urmari negative secundare importante.
O planta ajunge sa aiba o anumita forma si culoare care sa-i permita sa capteze o energie specifica, fiind indrumata in subtil de spiritele naturii care o ocrotesc. La nivelul speciilor sunt entitati angelice care ingrijesc cresterea plantelor si exista idei forta care sunt specifice tuturor plantelor dintr-o anumita specie.

Sa luam un exemplu: Trandafirul de Damasc pe care toata lumea il cunoaste. Pentru multi este o planta ornamentala dar sa stiti ca ea are chiar virtuti terapeutice.


Iata cati constituenti minunati contine. Ei vor coopera toti la sanatatea si bunastarea dumneavoastra. Este ca si cum in loc sa se roage o singura persoana (cum este cazul produselor de sinteza care contin o singura subtanta activa sau a suplimentelor alimentare care contin mai multe extracte izolate) pentru sanatatea si fericirea dumneavoastra, s-ar ruga 50 de persoane si toate apartin aceleiasi familii. Dar daca administrati un amestec de 5 sau 10 plante, va dati seama ce beneficiu imens aveti, ce ajutor imens va aduce Natura?
Florile de trandafir conţin ulei volatil (0, 06% in petale şi 0, 01% in restul părţilor florale). Uleiul de trandafir este format in proporţie de 80% din alcooli terpenici alifatici liberi: citronelol, geraniol, nerol, eugenol, linalol, aldehide terpenice; restul de 20% este format din stearoptene. Petalele mai conţin taninuri catechice, derivaţi de natură flavonoidă, cianozid, cianidină (aglicon), ceară, zaharuri.

Ia uite ce actiuni au aceste flori la care unii nici nu s-ar gandi ca la niste plante medicinale. Sa stiti ca plantele medicinale consacrate si studiate de medicinile traditionale din Romania, dar si din Orient, China, India, Himalaia au de 10 sau 20 de ori mai multe actiuni cunoscute.

Trandafirul este Antibacterian, antidiareiec, antifebril, antifungic, antimicotic, antiseptic, aromatizant, astringent, bacteriostatic, bactericid, cicatrizant, dezinfectant, laxativ bland, purgativ, vermifug.

El este recomandat in afectiuni oculare (blefarita, conjunctivita, oboseala oculara), dermatologice (micoze, eczeme, urticarie), cardio-respiratorii (astm bronsic, dispnee, bronsectazie), gastro-intestinale (constipatie, dureri de stomac), febra, lipotimii, intarirea sistemului imunitar (viroze, dizenterie, TBC) etc.

Trandafirul este considerat floarea iubirii.
Administarea sublinguala a 1g de pulbere uscata de planta de 4 ori pe zi, timp de 5-7 luni, inlatura stresurile afective, cicatrizeaza ranile sufletesti, trezeste Anahata chakra si amplifica puterea de a iubii, amplifica feminitatea in cazul femeilor, ajuta chiar la sublimarea menstruatiei, amplifica tandretea in cazul barbatilor facindu-i mai iubitori.

Maceratul din petale de trandafir, poate fi folosit extern si ingrijeste tenul sau intern avand efectele enumerate mai sus.


In baza de date exista cunostinte coplexe despre aproximativ 2000 plante medicinale. Acestea in formule inspirate si corect stabilite pentru fiecare in parte va vor putea ajuta sa fiti, dupa dorinta, mai sanatosi, mai charismatici, debordand de virtalitate, mai relaxati, veseli si plini de optimism, mai interiorizati, mai rezistenti la stres, mai focalizati si cu o putere mai mare de concentrare si de focalizare mentala, misteriosi caci sursa acestor transformari isi are originea in minunatele plantute medicinale pe care ni le pune la dispozitie Natura Mama si vointa noastra si ajutorul pe care ni-l acorda Dumnezeu Tatal de a fi consecventi in administrarea sistematica a acestor remedii..
1 comentarii
0
12-12-2006, ora 00:00
florin.m
Nu este medic/terapeut
florin.m
Avem o flora atat de imbelsugata cu plante pentru f. multe afectiuni dar f. putin cunoscute. Incercati sa cunoaste-ti natura intorceti-va la natura si veti descoperi, veti vedea efectele prin propriile dvs. incercari. Nu neglijati nici legumele si fructele si daca s-ar putea numai cele autohtone, cultivate de tarani - fara interventia omului cu produse ce depasesc anumite limite de crestere si inmagazinare a elementelor vindecatoare din plantei!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fitoterapie
  •