FIV, dati-mi mai multe detalii despre aceasta procedura... medic

11-04-2007
fil
Nu este medic/terapeut
fil
va salut pe toti, cititori ai acestui forum. Este prima data cind imi impartasesc problemele, dar emotiile si curiozitatea sint de rang inalt in aceasta perioada; pe scurt: doua intreruperi de sarcina la 18 si 19 ani, o sarcina extrauterina la 25 soldata cu o histerectomie de toata frumusetea datorata "marelui prof ANCAR", o laparoscopie pentru desfundarea trompei ramase si multe alte tratamente facute cu sprijinul dr. CONSTANTINESCU GHE. de la Municipal - un profesionist si o minunatie de om- pentru a avea un copil; nu am reusit, dar sperantele mele nu au disparut. Ieri am fost prima data la o discutie cu dr. LAURA DRACEA la Giulesti pentru FIV, mi s-a parut o tipa extraordinara, volubila si cu multa capacitate de comunicare. Procedura pentru mine nu este o necunoscuta, dar as vrea sa-mi dati mai multe detalii despre aceasta doctorita, poate cineva cere i-a fost pacient. Va multumesc, va urez succes tuturor in rezolvarea problemelor voastre.
2 comentarii
0
27-04-2007, ora 00:00
anda16
Nu este medic/terapeut
anda16
Cu siguranta nu ai facut histerectomie, ci doar o anexectomie dr. sau stg. (depinde unde ai avut sarcina extrauterina).
Extragerea ovulelor este un proces prin care ovulele femeii sunt indepartate de la nivelul ovarelor. Aceste ovule sunt amestecate apoi cu spermatozoizii pentru a facilita fertilizarea. Pentru a se putea face extragerea ovulelor, intai trebuie stimulata producerea de foliculi ovarieni de catre ovarele femeii cu ajutorul unor anumiti hormoni. Odata ce s-a format numarul de foliculi (potentiale ovule), specialistul in fertilitate poate indeparta aceste ovule de la nivelul ovarelor, pentru a incerca producerea fertilizarii. Daca fertilizarea are succes, embrionii vor fi plasati ulterior in uterul femeii.
0
22-05-2017, ora 21:31
Elvira88
Nu este medic/terapeut
Elvira88
Buna ziua. Ma numesc Elvira, am 37 de ani, locuiesc in Barlad si am o poveste trista pentru ca nu nu reusesc sa raman insarcinata si nu mai am menstruatii. Acum 10 ani am fost operata de urgenta si mi s-a scos un ovar pt ca avea un chist mare si nu a mai putut fi salvat (asa mi s-a spus la momentul acela). M-am casatorit la varsta de 30 de ani si la putin timp am incercat sa raman insarcinata. Am fost la mai multi medici si am aflat ca dupa operatie am pierdut multe celule din ovarul ramas si ca ar fi fost de ajutor sa fi luat pilule contraceptive ca sa nu ajung aici. Dar mie nu mi-a spus niciun doctor dupa operatie de acest tratament. Dupa 10 ani de la operatie si dupa multe consultatii, am ajuns la bucuresti pentru ca sora mea e studenta la medicina si m-a indrumat catre doctorita cu care a facut orele de ginecologie si e specializata pe tratamentul infertiltatii. Dupa ce a studiat cazul, doctorita mi-a explicat pe intelesul meu ca singurul ovar ramas nu mai are celule cu care sa pot obtine o sarcina si ca am nevoie de o femeie donatoare pentru asa ceva. Inca sunt sub influenta socului si incerc sa aflu detalii de la alte persoane care au facut asta. E foarte greu de acceptat ca nu va fi in intregime copilul meu, dar mi s-a explicat in detaliu ce inseamna procedura ( exista banci de donatori de celule si poti cere sa fie selectate anumite calitati fizice : culoarea parului, inaltime, religie). Inca nu am luat decizia finala, dar dna doctor m-a ajutat sa inteleg ca un bebelus creste in 9 luni in uterul mamei si preia foarte mult din caracterul mamei. Am citit pe aceasta tema si as vrea sa le ajut pe toate femeile care se lupta ca si mine cu aceasta problema. Am luat in calcul adoptia, dar in situatia donatoarei am mai mult de castigat: prin fertilizare in vitro se folosesc celulele sotului (deci stiu sigur ca va avea genele sotului meu) si cat va creste 9 luni in uterul meu va lua si de la mine lucruri bune. Daca aveti aceasta problema, eu am gasit solutii la clinica Fertilia din Bucuresti si va pot ajuta cu un articol stiintific care sa va faca sa intelegeti despre cele 9 luni de sarcina in care copilul va semana si cu voi. Bafta!

---------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.