Flegma in gat, preponderent seara la culcare

03-06-2010
dragos1979
Nu este medic/terapeut
dragos1979
Buna seara

De un timp (1-2 luni) am o jena in gat. A inceput sa ma deranjeze la culcare cand trebuie sa tot inghit in gol sperand sa treaca disconfortul. Am consumat cateva saptamani ceaiuri cu multa lamaie. Am banuit ca din aceasta cauza a aparut. Am stopat consumul. Dar nu a trecut. Am luat si Flucovim de 150 mg si parca 3-4 zile a fost mai bine dar a revenit.Ulterior am mai incercat Flucovim de 50 mg pt 2 saptamani.N-a avut efect.
Oare Flumicil m-ar ajuta in problema mea?
Mentionez ca nu sunt fumator si nici nu stau in mediu cu fum. In schimb am de mai multi ani o forma de rinita care ma deranjeaza tot la culcare mai ales in perioada iernii. O tratez cu Biorinil dupa ce am creat dependenta la Bixtonim.Se poate sa existe o legatura de cauzalitate?

Sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Va multumesc
3 comentarii
0
03-06-2010, ora 08:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
proasta respiratie nazala.. duce la respiratie pe gura.. fapt ce duce la uscarea mucoasei faringiene..
orice alimentatie acida, acra.. duce la iritatia mucoasei..
trebuie sa va vada la ORL.. si sa faceti un tratament complex.
0
03-06-2010, ora 13:06
dragos1979
Nu este medic/terapeut
dragos1979
Multumesc pt raspunsul prompt. Am fost anii trecuti la 3 ORL-isti diferiti. Ambii mi-au spus ca am o frma de rinita, nu am deviatie de sept. Am urmat tratamentele doar partial (unele nu le-am gasit la farmacii trebuind preparate, altele au ajutat partial iar altele nu au adus nici o imbunatatire). Adevarul este ca nu m-am prezentat niciodata la control la acelasi medic. Mereu am apelat la altul crezand ca diagnosticul nu este corect. Se pare ca un tratament de scurta durata (2 saptamani) amelioreaza problema dar nu o vindeca, asa cum doream eu. In momentul in care ma simteam mai bine nu mai reveneam la control si dupa cateva luni, spre iarna, problema incepea sa revina.
In momentul de fata nu mai am nici asigurare medicala...
0
03-06-2010, ora 13:09
dragos1979
Nu este medic/terapeut
dragos1979
Inca ceva. Jena in gat am sesizat ca se instaleaza in zona unde caile nazale ajung in gat. Deci...de la rinita mi se trage. Aseara cand am dat cate un puf in nas cu Biorinil, gustul solutiei l-am simtit exact unde am jena cu flegma respectiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •