Flegme in gat

28-04-2017
Nikkku
Nu este medic/terapeut
Nikkku
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi dati un raspuns la problema mea pentru ca nu stiu unde sa ma mai duc.
De mai bine de doua luni ma confrunt cu flegme albe acumulate in gat pe care le elimin greu, cand stau acasa ma stiu vecinii. De multe ori nu le pot elimina si imi creeaza un disconfort mare. Uneori mi se irita si gatul si simt un fel de usturime de la incercarile de elminare a lor. Exudatele facute nu au scos in evidenta nimic. Am avut intr-adevar probleme mari cu un reflux gastroesofagian, probleme pe care le-am rezolvat printr-o operatie de hernie hiatala. Am fost la controlul postoperator si am facut un examen baritat, nu mai am reflux. Cu toate astea problemele cu secretiile au ramas. Am fost si la un medic orelist care mi-a pus diagnosticul de rinofaringita purulenta, si dupa tratament cu antibiotic nicio ameliorare. Am fost la un alt medic orelist care mi-a facut o videolaringoscopie si mi-a pus diagnosticul de Candida (se vedeau pete albe in interior). Testul de fungi la facut Bioclinica a iesit negativ. Am facut tratament cu fluconazol si alte adjuvante si nu prea se vad efectele. Am observat ca aceste secretii cresc imediat dupa ce consum dulciuri. Va multumesc de raspuns.
4 comentarii
1
28-04-2017, ora 11:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai exclus lactatele si fainoasele din alimentatie??
0
28-04-2017, ora 15:16
Nikkku
Nu este medic/terapeut
Nikkku
Va multumesc de raspuns. Nu am exclus nimic din alimentatie pentru ca nu mi s-a spus. Sa inteleg ca este vorba de Candida? Chiar daca nu a iesit la testul de fungi? Ce alimente sunt contraindicate in acest caz?
0
29-04-2017, ora 17:13
Nikkku
Nu este medic/terapeut
Nikkku
Domnule Flueraru, imi cer scuze de intrebare, dar e o situatie greu de suportat. Atunci cand consum alimente dulci, inclusiv fructe dulci, imi apar imediat acele secretii si trebuie sa expectorez. Exista vreun tratament care macar sa-mi amelioreze problema? Am eliminat din alimentatie acum dulciurile, lactatele, fainoasele. Multumesc.
1
02-05-2017, ora 12:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 pe Google gasiti Alimente producatoare de MUCUS
2 investigatiile trebuie facute la gastrologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Flegma în gât - ce este și de ce apare?
  •