Flegmon Fesier Nodul Fesier Infectat

13-12-2011
Maria Luisa
Nu este medic/terapeut
Maria Luisa
Buna ziua!


Datorita unei boli cronice, mama mea este internata periodic in spital (din 2000) si i se face tratament injectabil cu cortizon. In primii ani, tratamentul a fost intramuscular, la inceput in fese, mai apoi in picior deoarece fesele ii sunt pline de noduli ca urmare a injectiilor. Din 2009 nodulii au inceput sa i se infecteze (cate unul in fiecare an) si a fost supusa pana acum la doua interventii chirurgicale foarte dureroase. Acum cateva zile a observat ca un nou nodul s-a infectat si va trebui sa mearga din nou la chirurg. Intrebarile mele sunt:

1. Exista vreo posibilitate de a preveni aceste infectii? Fesele ei sunt pline de noduli durerosi si daca in fiecare an se infecteaza cate unul e grav.

2. Exista o metoda de a elimina aceste infectii fara tot chinul pe care il suporta? Operatia este foarte dureroasa, anestezia fiind facuta cu xilina. Datorita infectiei nu prea isi face efectul. In plus, timp de o luna trebuie sa mearga la doua zile pentru curatare, iar aceasta nu se face cu anestezie si nici nu primeste medicamentatie impotriva durerilor. Vindecarea taieturii dureaza cateva luni (ultima cred ca a durat mai bine de 3 luni pana la inchidere).

Multumesc!
1 comentarii
0
14-12-2011, ora 10:23
cori79
Nu este medic/terapeut
cori79
Buna ziua,
Am si eu o problema asemanatoare. In urma unor injectii, cate trei pe zi pe parcursul a 5 zile, am constat dupa 4 zile, o durere puternica in locul in care au fost facute injectiile, cu precadere la soldul drept. Pe langa asta am facut si febra. Locul respectiv nu s-a rosit, nu si-a schimbat aspectul in niciun fel, doar ca la o palpare mai puternica se simte un nodul. Am tras concluzia ca ar fi vorba de un flegmon. MF mi-a recomandat sa incep sa iau paracetamol de 3 ori pe zi, doxiciclina de 2 ori pe zi, timp de 3 zile si comprese reci cu ceai de galbenele. Intrebarea mea este daca intr-o astfel de situatie, se poate pune problema unei interventii chirurgicale pe care as vrea din tot sufletul sa o ocolesc. Care sunt conditiile in care se poate agrava situatia? Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul