Flirt cu soțul meu

12-05-2018
Toila
Nu este medic/terapeut
Toila
Buna tuturor,
Am nevoie de păreri legate de un subiect delicat. Nu doresc sa reacționez într-un mod neapropiat și părerile voastre m-ar putea ajuta.
Sunt căsătorită de 8 ani și am 2 copii. Sunt cu familia și cu mama in vacanța in Croatia. Am închiriat parterul unei vile la mare. Rezervarea a fost făcută și achitata de mine, menționez asta pt ca este important la întrebarea mea. Cu soțul meu lucrurile nu stau foarte bine, ideea unui divort exista. El este genul de om care ii place sa “privească” alte femei chiar și in prezenta mea. Sunt mi tânăra decât el și (părerea multora) arat bine chiar și după 2 copii, priviri primesc deseori dar eu nu “răspund “. Ideea este ca încrederea in mine in acest moment nu este prea mare. ( bănuiala mea este ca soțul meu este narcisist, dar încă nu am confirmare de la Verein t erapeut).
Suntem in vacanța de o săptămâna. La etajul 1 al vilei pe care am închiriat-o, locuiesc proprietarii. Pana ieri, proprietara nu a fost acasă ci doar soțul cu cei 2 copii.Aseară s-a întors și pt ca soțul meu avea nevoie de ceva, a venit la noi, unde eram eu, cu el și fiul nostru, s-a prezentat lui, și-au strâns mâinile, l-a întrebat cum s-a acomodat, au făcut conversație ignorandu-ma total in tot acest timp. Mi s-a părut ciudat acest comportament, in special felul in care îl privea dar m-am gândit ca poate este pt faptul ca el este austriac iar eu românca sau simplu pt ca el este bărbatul ( bărbatul poate are oarecum prioritate in anumite tari fiind considerat capul familiei). In schimb astăzi ne-am întâlnit din nou iar doamna m-a studiat fără sa știe ca o privesc după care am observat felul in care l-a privit pe soțul meu. Asta a fost un fel de flirt după părerea mea.
Mâine dimineața vom pleca și ne vom întâlni, se prea poate ca ea sa ma ignore din nou inclusiv când va trebui sa ii predau cheile. Nu as dori sa am o reacție neadecvată și sa ii dau ei “puterea mea”. Mai ales ca nu doresc ca soțul meu sa observe ca eu am observat jocul acestei “doamne”( știu sigur ca el a înțeles cum este situația și se simte flatat și chiar ii place).
Sfaturi din partea voastră m-ar ajuta enorm.
Va mulțumesc și îmi cer scuze pt textul foarte lung.
4 comentarii
1
14-05-2018, ora 12:30
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Nu putem schimba comportamentele altora, dar ne putem schimba pe noi, astfel încât să nu ne afecteze.
Fiecare om are sistemul lui de gândire, iar ca să înțelegi de ce s-a comportat doamna așa ar trebui să știi niște lucruri despre cultura lor, despre modul ei de comportament. Anumite comportamente țin nu numai de cultură, ci și de tiparul famililal pe care și l-a internalizat. Dacă ea s-a comportat așa, în situația în care nu vă cunoștea, soțul ar fi trebuit să facă prezentările. Poate soțul a gândit că din moment ce plecați și nu aveți o relație apropiată, nu-i important să vă prezinte și i-a răspuns din politețe la întrebări.
Întâlnirea ar trebui să decurgă firesc, vă ignoră, ignorați-o și dumneavoastră. Nu e obligatoriu ca toată lumea să ne placă. De ce simțiți nevoia să se comporte într-un anumit mod cu dumneavoastră? Nu sunteți prieteni, ați plătit cazarea, nu câștigați nimic în plus dacă cineva se poartă într-un fel cu soțul dumneavoastră și în altul cu dumneavoastră. Sunteți o femeie valoroasă oricum, o anumită apreciere sau comportament vizavi de dumneavoastră nici nu vă adaugă și nici nu vă scade din valoare. Nu sunteți la concurență cu soțul, cui i se vorbește mai mult și cui mai puțin. Dacă sunteți în vacanță, nu lăsați nimic să vă streseze, pentru că atunci veniți mai obosită de cum ați plecat. De multe ori pentru binele relației înainte de a spune sau reproșa ceva celuilalt e bine să ne gândim dacă ajută sau nu. Dacă chiar doriți să clarificați, puteți să-i spuneți soțului că v-a deranjat comportamentul acelei persoane și n-ați înțeles de ce s-a comportat așa. Dar aveți grijă, nu-i reproșați, nu acuzați, manifestați-vă doar curiozitatea.
1
14-05-2018, ora 14:36
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Cu astfel de persoane nu merita sa va purtati politicos, la plecare puteti sa-i spuneti "doamnei" ca dv ati achitat cazarea si nu o sa mai reveniti si nici nu o veti recomanda altora ! Daca este trecuta pe booking asigurati-o ca ii veti acorda un punctaj prost pt "ospitalitate" !
0
16-05-2018, ora 09:31
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Toila, poate nu ar strica sa evaluezi felul in care percepi tu aceste situatii, si ce ati putea face sa ameliorati relatia voastra de cuplu. Daca deja va ganditi la un posibil divort, nu astepta prea mult...poate fi prea tarziu.

Braconajul partenerului de cuplu’ e de fapt o practica larg raspandita. 67% dintre barbati si 42% dintre femeile din Europa de Est recunosc ca au ‘vanat’ parteneri dintr-o relatie de cuplu stabila, pentru a avea o legatura temporara. Interesant e si faptul ca in Europa de Est procentele celor ce mentioneaza ca sunt in relatia actuala pe termen lung ca urmare a ‘braconajului partenerului de cuplu’ sunt cele mai mari din 10 teritorii geografice mondiale evaluate – 17 000 respondenti -53 natiuni.

Acest aspect poate fi corelat si cu faptul ca in Europa de Est se apeleaza mult mai tarziu la terapia de cuplu. Nu ai cum sa schimbi practica acestui 'braconaj de cuplu'. Poti sa schimbi insa felul in care reactionezi tu la aceasta practica.si poate modul in care interactionati in cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Sexolog
0
17-05-2018, ora 20:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Draga, nu avem de ce sa te scuzam pentru text, foarte bine ca ai scris, asa se face, nu telegrama de un rand.

Este o prostie sa te deranjeze ce s-a intamplat, ba sa fi mandra ca ai barbat bine la care se uita femeile, oricum cu tine este, nu cu ea ! Si daca l-a privit aia ce ?
Si daca se uita si el la femei ce ? Important e ca, cu tine sa stea, cu tine sa faca sex, la tine sa tina.
Nu te mai supara si sa fie bine, daca aveai un barbat nasol de nu se uita dupa el nici una, nici tie nu ti-ar fi placut.
Eu as fi mandru de prietena mea daca s-ar uita multi la ea, inseamna ca e tipa bine, uitatul nu costa.
Ca daca ma iubeste pe mine, degeaba se uita altii la ea.
Trebuia sa discute cu proprietara sotul tau, doar nu era nesimtit sa nu o bage in seama, cu tine sa tot discute, dar ea venise scurt pentru o problema acolo.
Nu poti sa ii ceri sa nu fie sociabil.

Si daca esti sigura pe tine, de ce te deranjeaza atat ? Nu cumva nu esti sigura ?
Nu cumva de aia te deranjeaza ?
Ca eu daca stiu ca-s om placut tare, nici nu ma int ca se uita altii la ea, ca stiu ca, cu mine sta.
Dar tu...am impresia ca nu esti asa sigura, sau poate nu iti dai seama ca ala e motivul pentru care te comporti asa, tie ti-e teama sa nu cumva sa te lase la o adica pentru alta !
Pai asta e si testul cel mai bun, sa aiba de unde alege si sa te aleaga pe tine ! Nu sa-l tii din scurt ca nu cumva sa aleaga pe alta, ca oricum asta nu are nici un rezultat bun.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul