fobie sociala

17-12-2013
george131
Nu este medic/terapeut
george131
buna...de foarte mult timp sufar de niste probleme nu tocmai normale care ma afecteaza atat pe plan fizic cat si psihic.de mic copil am dezvoltat TOC(tulburari obsesiv-comulsive) mai exact din clasa a 2 a..mi am dat seama ca gandurile care ma framantau erau ilogice si stupide dar pur si simplu nu le puteam controla..erau peste puterile mele.ma gandesc ca la mijloc poate fi o cauza genetica ce a dus a aceasta nevroza...in istoricul familiei cred.nu stiu sigur am avut o ruda care avea tulburari mentale..nu stiu sigur daca poate de la gena aia mi se trage.de-a lungul anilor simptomele s-au mai diminuat..dar odata cu adolescenta au inceput problemele..nu m-am putut adapta la schimbarile ce aveau sa aiba loc:scoala noua..etc..astel am inceput sa am anxietate generala urmata mai apoi de fobie sociala..tot acest stres si-a pus amprenta si pe sanatatea mea fizica:dermografismul o iritatie a pielii...in prezent sunt o persoana timida, retrasa, introvertita si fara incredere in proprile forte..stiu ca doar cei care au incredere, sunt tupeisti si au ambitii castiga-n viata..restul raman niste 'papa-lapte' si esueaza..sincer am incercat sa scap de timiditate sj de aceste probleme, mi-am dat toata silinta sa mi le oprim dar totul a fost in zadar..nu sunt o persoana fricoasa doar ca mi-e teama de felul in care sunt perceput de alte persoane.am incercat sa nu-mi mai pese, sa ma las dus de val si sa ma bucur de viata.o perioada de timp reusisem insa dupa un timp au reaparut fobia sociala, etc...de mentionat e ca sunt baiat.nu vreau sa fiu un mascarici, o leguma..vreau sa fiu mai sociabil si sa am incredere in proprile forte fara sa mai am vre-o teama sau sa-mi mai pese..de fel eu sunt o persoana cu simtul umorului dar toate aceste lucruri ma oprima sa-mi arat adevarata valoare.
3 comentarii
0
17-12-2013, ora 23:06
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
George! Daca ai simtul umorului le ai pe toate! Crede-ma! Nu te mai gandi la cum te percep ceilalti, fi natural si vezi-ti de treaba ta, oricare ar fi ea. Sa stii ca nu putem satisface toate gusturile, chiar si Angelina Jolie are contestatarii ei :). Gandeste-te ca n-ai aparut intamplator in lumea asta. Ca lumea asta mare sa se invarta, e nevoie atat de oameni ca tine cat si de oameni ca mine. Unii, mai increzatori, au menirea de a-i impulsiona pe ceilalti sa mearga inainte. Deasemenea, rolul tau e bine stabilit in lume, nu-ti face griji. Sunt sigura ca ai talente de care oamenii se pot bucura si din care pot invata. Be you! Si bucura-te! Fiecare moment al vietii tale e unic, special si splendid. Eu am invatat sa vad doar ce-i frumos in oameni. Stii de ce? Pentru ca asta mi-ar placea sa vada si ei la mine. Toti avem defecte si calitati, e ceva normal si natural. Fa-ti un grup de amici care sa te accepte exact asa cum esti tu, cu bune si cu rele si nu-ti pierde timpul cu persoane superficiale, cu care n-ai puncte comune.
0
26-03-2014, ora 21:35
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna, George!

Am inteles cu fobia sociala, insa nu ne-ai spus foarte multe despre obsesii. Le mai ai?
0
26-03-2014, ora 21:36
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Cum te-ai descrie, ca personalitate?
Ma refer la firea ta de cand erai mic, nu de cum esti in ultima vreme.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •