Fobie sociala severa.Terapie cognitiv comportamentala.

12-09-2017
netsky1984
Nu este medic/terapeut
netsky1984
Buna ziua.Sa va spun intai tratamentul pe care il iau pt schizofrenie si fobie sociala. leponex 100 mg 0-1-2
depakine. 300 mg 1-0-1
abilify 15 mg. 1-0-0
escitalopram 10 mg. 1-0-1
diazepam 10 mg. 2-0-0.
Sa va spun pe scurt problema mea. Ma simt extrem de rau in lume.Senzatia este urmatoarea. Am impresia ca asa cum vad eu un punct sau o culoare asa sunt si eu vazut de oameni cu trairile mele interioare.Sunt constient ca nu vad totul despre mine dar cred ca vad multe despre mine.Medicul meu psihiatru vrea sa mi elimine din tratament treptat diazepamul si vrea sa il inlocuiasca cu doxepina.Sufar de aceasta boala de 10 ani.Mi am pierdut speranta ca ma mai vindec.Oare doxepina ar fii mai utila pt anxietate?Si mai as avea o intrebarea. Oare terapia cognitiv comportamentala ar putea sa ma ajute cu ceva? Va multumesc!
6 comentarii
0
12-09-2017, ora 16:27
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Daca medicul doreste sa iti dea doxepina, e hotararea lui si poate fi o alegere mai buna ca diazepam-ul.
Inteleg ca aiacestediagnostice de 10 si spui ca ai incetat sa mai speri la vindecare - cel mai recomandat ar fi sa iti doresti sa gasesti un echilibru, pt ca aici nu poate fi vorba de vindecare neaparat.
Orice fel de terapie te poate ajuta, insa doar daca vei dori si te vei lasa sa fii ajutat.
0
12-09-2017, ora 16:44
netsky1984
Nu este medic/terapeut
netsky1984
Spun ca mi am pierdut sepranta pentru ca sunt 10 ani de cand nu am mai iesit cu prietenii undeva la un bar sau in locuri unde trebuie sa stau la o masa de ecemplu la un mall si unde sunt inconjurat de lume multa.Trecerea prin parc cand e aglomeratie imi creeaza o durere psihica groaznica.Sufar enorm in locurile aglomerate.Nu stiu ce sa mai fac.Au incercat psihiatrii la care am fot o multie de scheme de tratament si rezultatul e acelasi.Ma simt ca un bolnsv de o boala fizica puternica care are sa zicem nevoie de morfina. Simt nevoie de ajutor dar nu stiu ce mai pot face si nu stiu cu ce mai pot fii ajutat de ceilalti.
0
12-09-2017, ora 17:53
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
pai simti totul accentuat si din cauza fobiei sociale si a schizofreniei. Normal ca psihiatrii au incercat toate schemele posibile, dar psihoterapia te va ajuta sa mai schimbi din gandire, astfel incat anxietatea din spatele tuturor gandurilor sa se mai reduca si sa indraznesti sa reiei legaturile cu ceilalti. A te izola nu e cea mai buna solutie, dupa cum vezi. Asa cum ai mentionat in titlu, psihoterapia cognitiv-comportamentala te-ar putea ajuta sa vezi lumea altfel si sa te temi mai putin de tot ce te inconjoara, pt ca durerea psihica pe care o resimti, sa se diminueze.
0
12-09-2017, ora 18:26
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
E ciudat... Si eu am fobie sociala, dar nu simt nevoia sa ies in lume. Adica... traiesc izolat, dar ma simt bine asa. Niciodata nu mi-a placut sa ies in baruri sau alte astea. Cel mai mult imi place acasa, sa imi vad de treaba mea. Doar pe net imi place sa am prieteni. :)
0
12-09-2017, ora 18:55
netsky1984
Nu este medic/terapeut
netsky1984
Va multumesc doamna psihoog Cristina Stoian pt raspunsuri.O sa incerc sa fac tot ce pot sa ma fac bine.Imi doresc sa am libertatea de exemplu de a merge cu trenul undeva la munte.Am pt ce lupta.Cred ca saptamana viitoare sau cealalta voi incepe terapia cognitiv comportamentla.As vrea sa adaug faptul ca este de laudat ce faceti prin raspunurile care le dati aici celor bolnavi.In primul rand ca ne ajuta ne incurajeaza si in al doilea rand ca va oferiti din timpul pe care il aveti unor bolnavi ca si mine.
0
12-09-2017, ora 21:58
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@Martin: e bine daca tu nu simti vreo presiune din cauza retragerii sociale, dar @Netsky nu se simte bine izolat. Problema, desi asemanatoare la ambii, necesita solutii diferite.
@netsky: e un mare avantaj faptul ca ai inteles sa lupti pt ceva si sa stii si pt ce! N-as zice ca trebuie sa duci o lupta, pt ca incrancenarea nu e neaparat un atu si pt ca in orice lupta, unul pierde. Ori in lupta cu viata, omul pierde cam des si unde mai pui ca mai e si dator cu o moarte☺. Ai spus un cuvant mare "libertate" - ar fi motorul de care ai nevoie pt a-ti gasi un echilibru. Doreste-ti sa te simti liber sa faci toate lucrurile care pt multi par marunte, dar care iti pot aduce implinire. Ai de parcurs un drum greu, dar cu medicatia potrivita si psihoterapie, vei putea tine sub control tulburarile si efectele lor neplacute.
Multumesc pt cuvintele frumoase - raspund si eu cand pot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •