Folosirea indelungata a cortizonului -distugerea fetei

03-10-2008
simion miruna
Nu este medic/terapeut
simion miruna
BUNA ZIUA TUTUROR
Sunt noua pe acest site, am 31 de ani, sunt din Bucuresti si per din suflet sa fiu si eu ajutata cu anumite probleme si sa pot ajuta si eu la randul meu pe altii cu experienta mea din pacate neplacuta.
Am folosit mul timp flocinolon N pe fata ori de cate ori eram mai obosita si imi facea o fata extraordinar de luminoasa. Insa dupa cativa ani m-am trezit cu fata distrusa si imi da o stare de nervozitate pe care nu am avut-o niciodata. Am fost la medic - mi s-a spus ca ar fi dermatita seboreica, mi-a dat un tratament cu crema RUBORIL, vitamina b, daca nu au efect mi-a zis sa folosesc SENSIBIO DS, sau cam asa ceva. Nu a avut nici un efect, poate chiar mai rau.Toata roseata de pe fata mea era mai inflamata. Cineva care a folosit cortizon ca si mine ( nidoflor), fusese la dr si i s-a spus sa -si dea pe fata cu betadina de la farmacie si apoi cu crema cu zinc pt copii. Am folosit si eu si chiar a mers bine o perioada, insa a revenit. Acum, pt ca am folosit si fond de ten ca sa pot iesi din casa, e fata mea si mai iritata. Nu mai stiu ce sa folosesc. Ma spal cu ceai de musetel, imi dau numai cu o crema nivea pt copii, dar parca degeaba.Imi e jena sa mai ies pe strada ca toata lumea ma intreaba ce e cu fata mea.- acum parca e arsa.
Va rog mut daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.
3 comentarii
0
04-10-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
buna ziua...
sa stiti ca asa se intampla cd farmacistul da medicament fara reteta.cortizonul da dependenta...si pe fata mai mult de doua sapt nu se foloseste.dar banuiesc ca acuma stiti toate astea.!
.
nu aveti decit sa nu mai dati cu cortizon pe fata si sa va dati cu o crema pt piele sensibila...incercati TOLERIANE DE LA LAROCHE POSSAY...SE GASESTE NUMAI IN FARMACII.si sa va inarmati cu rabdare pana isi revine piele la normal.ce aveti nu este definitiv dar trece cu timpul.doar sa nu cedati tentatiei sa va dati iara cu cortizon
si pana trece folositi fond de ten..pt mascarea...
0
04-10-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
si folositi un sapun cu ph neutru daca se poate.se gasesc in farmacii astfel de sapunuri, un pic cam scumpe fata de cele normale dar eu cred ca se merita!!numai bine
0
19-10-2008, ora 16:38
simion miruna
Nu este medic/terapeut
simion miruna
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Abia astazi am reusit sa intru pe mail pt ca am avut ceva probleme cu calculatorul si eram tare curioasa daca cineva mi-a dat vreun sfat. Sunteti niste oameni deosebiti si va multumesc inca o data. In toata aceasta perioada am folosit un ceai de detoxifiere, care cred ca un pic m-a ajutat, am cumparat o crema naturala 95 % de demachere cu musetel ( de la Viva ) si folosesc seara crema nivea pt copii.Sunt mai bine fata de ziua in care v-am scris prima data, dar stiu ca trebuie sa am rabdare. Insa am rabdare de un an de zile si nu mai stiu ce sa mai folosesc. M-am lasat si de fumat ca simteam ca mai rau imi facea, nu mai mananc condimentat, s.a.m.d.Tot incerc sa fac ceva, dar din pacate nu am timp sa ajung si la un medic. Ma gandesc ca ar fi bine sa ma vada, insa specialistii ca d-voastra sunt sigura ca isi dau seama despre ce e vorba.
Am sa -mi cumpar si crema TOLERIANE, am sa-mi cumpar si sapun si dupa aceea va anunt cum ma mai simt.
Multumesc inca o data din suflet.
Va doresc multa sanatate!!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce tip de ten ai și cum îl îngrijești?
  •