Formatiune alba in locul extractiei

25-01-2010
juliacosma
Nu este medic/terapeut
juliacosma
Acum 3 zile am fost la un medic chirurg si mi-a extras maseaua de minte ( care era doar radacina) si celalalt dinte de langa masea care trebuia extras din cauza ca am facut o sinuzita maxilara dreapta.
Intrebarea mea este daca e normal ca in locul de unde s-a extras dintele sa se formeze ceva alb-galben si de ce mai am gustul acela de "stomatologie" in gura?. se poate sa-mi fi bagat ceva medicament in locul extractiei?

Precizez ca nu s-a deschis comunicarea cu sinusul si mi-a dat sa iau Augmentin 4 zile cate 2 dimineata si 2 seara.

Multumesc anticipat!
11 comentarii
0
26-01-2010, ora 00:57
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
cred ca este fibrina...adica este normal
0
26-01-2010, ora 10:50
juliacosma
Nu este medic/terapeut
juliacosma
Multumesc pentru raspuns! Dar, mai am o nelamurire.gustul acela puternic de "stomatologie" de la ce este?. am mai avut extractii, dar niciodata nu am ramas cu gustul acesta. Dupa ce se extrcage maseaua se pune doar pansamentul si gata nu?. o fi fost pansamentul cu ceva solutie?
0
27-01-2010, ora 23:18
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
este posibil ca pansamentul pus dupa extractie sa fi fost cu iodoform, un antiseptic care se aplica ( nu intotdeauna si nu obligatoriu) dupa interventii mai laborioase pe o mesa ( adica o compresa subtire), nu dupa o extractie simpla.
0
28-01-2010, ora 16:03
Bogdanoxigen
Nu este medic/terapeut
Bogdanoxigen
Buna ziua ! As dori sa va cer parerea in legatura cu o problema.

Acum circa 2 saptamani am fost la stomatolog unde mi s-a scos nervul la ultima masea de sus...mi s-a spus ca e posibil sa simt o usoara durere ca urmare a obturatie d canal 7-10 zile, durere care nu m-a deranjat.

Intre timp mi s-a mai lucrat si pe alte masele de pe aceeasi parte, dar fara sa mi se mai scoata vreun nerv, pentru ca erau carii mici. Ideea e ca acum stomatologul spune ca nu mai am nicio problema, dar eu am o durere la una dintre maselele plombate (nu mi pot da seama unde exact pentru ca durerea iradiaza pe toata partea de sus, dreapta) de cele mai multe ori dimineata, chiar inainte de a incepe sa mananc si cel mai frecvent cand beau apa rece. Durerea e treptata...incepe usor si ajunge la un moment dat in tampla unde e foarte acuta. Nu e continua, dar atunci cand apare, e f neplacuta. Aveti idee din ce cauza ar putea fi ?
0
28-01-2010, ora 23:31
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
durerea este cauzata de unul dintre dintii care au avut carii simple, nu de cel cu tratament de canal. dvs descrieti o durere tipica de pulpita, adica inflamarea pulpei (nervului), pentru ca probabil vreuna din plombele puse recent este foarte aproape de nerv. din pacate trebuie scos nervul dintelui respectiv, inflamatia este ireversibila, deci durerea nu se va ameliora ci va deveni din ce in ce mai puternica.
0
29-08-2010, ora 01:42
mototrola
Nu este medic/terapeut
mototrola
Multa stima!Interventie la dintii din fata(jos-incisivi..nu?), extras 2, scos nervul la 2, din care la unul este deja pusa plomba.Cel plombat ma doare daca-l lovesc usor cu degetul, cel neplombat, are pasament steril, nu ma doare, dar se misca putin.Va rog sfatuiti-ma: 1)Dintele inca neplombat, (care se misca)mai poate fi recuperat? 2)Dintele plombat, este normal sa ma mai doara(este o usoara durere la radacina)?Astept raspuns si multumesc anticipat!
0
29-08-2010, ora 12:44
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua. nu ati precizat acum cat timp au fost tratati pe canal cei doi incisivi. o usoara sensibilitate este normala dupa obturatia de canal chiar si la o saptamana.
in ceea ce priveste dintele care se misca usor, nu e obligatoriu sa se piarda. daca i s-a scos nervul si daca va fi solidarizat cu dintii vecini care sunt mai bine implantati, poate sa mai reziste pe arcada ani buni.
0
29-08-2010, ora 15:59
mototrola
Nu este medic/terapeut
mototrola
Multa stima d-na Andreea!Durata tratamentlui, a insumat 2 saptamani, pana in data de azi, adica duminica(29.08.).Joi, va fi urmatarea programare.Mi s-a propus extractia dintelui cu acea usoara miscare, pentru care nu am fost deacord.Cu stima!
0
15-06-2011, ora 14:59
witch_aly2006
Nu este medic/terapeut
witch_aly2006
am doua implante una langa alta si medicul mi-a spus ca imi face lucrarea pe implante si o masea in extensie legata de lurare..e posibil asa ceva nu se sparge maseaua care sta pe gingie fiind si ultima?multumesc
0
13-02-2021, ora 10:26
Alle112
Nu este medic/terapeut
Alle112
Buna ziua. Mi-am scos vineri o masea, iar in locul ei s-a format o punga plina cu ceva albicios si nici nu se mai vede gaura ramasa. Ce as putea face ? Iau si antibiotic Zinnat una la 12 ore. Si mentionez ca a avut o infectie inainte de a o scoate
0
15-12-2022, ora 21:02
Eusiatat00
Nu este medic/terapeut
Eusiatat00
Buna ziua! In urma cu 2 saptamani jumatate mi am scos maseaua de minte si am un colt alb pe interior extrem de dur (cand am fost la contron mi a spus ca este o fibra) initial se vedea doar putin alb pe gingie, insa acum e ca un colt de masea. Iar in locul ecractiei am o foita alba. Ce este? S a format de 2-3 zile
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •