FOSFOSERCAPS-opinii despre efecte

12-01-2018
Luci1967
Nu este medic/terapeut
Luci1967
Vă rog pentru băiatul meu, care are 18 ani, e înaintea examenului de bacalaureat și a luat 2 ani Zoloft pentru depresie (starea lui s-a îmbunătățit, nu foarte consistent, însă), iar acum, după 5 luni se pare că depresia revine insidios, alături de anxietate... A luat cineva Fosfosercaps? Am citit câteva recomandări în Formula As, dar nu știu dacă componentele nu au toxicitate, dacă nu îngrașă, căci băiatul meu s-a îngrășat mult și nu are voință să slăbească. Ce scrie în prospect mă poate duce cu gândul la asta. Aș vrea să îl ajut, simt că e din nou pe muchie, dar aș vrea să nu ia din nou antidepresive, dacă se poate să îi îmbunătățesc condiția psihică pe cale mai blândă.

Vă mulțumesc!
9 comentarii
1
12-01-2018, ora 09:06
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Pentru a avea rezultate bune, este nevoie de psihoterapie, alaturi de medicatia psihiatrica. Trebuie sa intelegeti ca depresia este efectul unor “ probleme” care trebuiesc tratate.Medicatia tine sub control starile depresive, insa pentru a o trata este nevoie de psihoterapie, altfel starea se poate agrava. Cat despre medicamentul numit, este nevoie sa discutati cu medicul lui psihiatru, ci nu ii dati pastile din citite sau auzite, caci ii pot face mai mult rau.

Toate cele bune!
1
12-01-2018, ora 10:55
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! Conditia psihica se poate imbunatati cu sprijinul unui psihoterapeut, asa cum s-a subliniat in raspunsul anterior. Pe langa depresie si anxietate se poate aborda si problema ingrasarii. Aceasta poate avea o componenta emotionala sau hormonala. Pentru psihoterapie este foarte importanta cooperarea adolescentului.
Mult succes!
2
12-01-2018, ora 16:48
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Poate sa ia acest supliment, este o simpla lecitina din soia imbunatatita si de 20 de ori mai scumpa decat una obisnuita !
2
12-01-2018, ora 17:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu stiu daca trece depresia cu lecitina. Mai bine il duceti la medic sa ii dea tratament, ca sa nu piarda bacul.
0
12-01-2018, ora 22:44
Luci1967
Nu este medic/terapeut
Luci1967
Vă mulțumesc mult pentru că v-ați răpit timp și ați răspuns. Problema cu băiatul meu este că refuză categoric psihoterapia, deoarece are sociofobie. Nu pot să spun că e foarte grav, deoarece comunică cu colegi de clasă, destul de implicat, dar doar cu ei, pentru că se știu din învățământ primar-gimnaziu. Nu acceptă pe nimeni nou, se teme de efuziune, e închis. Mă bucur că a comunicat cu doamna psihiatru și că tratamentul l-a ținut pe plutire și l-a ajutat cu câteva procente, l-a luat 2 ani. Observ acum doar o creștere moderată a iritabilității, apatie, lipsa motivației, dependența de calculator-jocuri, ca o compensație la frustrări. Ar trebui din nou să fie evaluat de psihiatru? Abia a terminat tratamentul de 5 luni. O reluare a tratamentului nu ar însemna recăderi mai frecvente în episoade depresive? De aceea întreb de eficiența unui tratament naturist în această perioadă tranzitorie, poate ar preveni o recădere.
În legătură cu fosfosercapsul-e, într-adevăr, foarte scump. Ce îmi recomandați ca sursă a acelor componente, mai ieftin, cu același efect? Sau altceva ce l-ar putea ajuta? Fără să îngrașe?

Vă mulțumesc!
2
12-01-2018, ora 23:03
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Cititi putin despre suplimentul Neuro Optimizer.Vedeti daca ar putea fi bun pentru baiatul dvs.
Ca tratamente naturiste pentru depresie mai sunt 5HTP, Rhodiolin(Rhodiola)etc
In genul Fosfosercaps mai e si Super Soya Lecithin de la C.V.
Aveti in vedere ca puteti lua ori tratament alopat(chimic de la medic) ori tratament naturist, la psihic nu prea se combina tratamentul alopat pentru pshici cu unul naturist tot pentru psihic deoarece au unele interactiuni nebenefice
Unii iau 5HTP sau Rhodiolin (fara alopate)au si se simt bine, la altii nu au niciun efect..
Faceti ce credeti.
Dar tot mai bine ar fi un tratament chimic(alopat) de la medic si sa stiti ca tratamentul nu da recaderi in episoade depresive cum ati intrebat, ci din contra, daca este luat timp indelungat ajuta la prevenirea recaderilor.
Sanatate multa dvs si baiatului dvs si succes la bacalaureat!
1
13-01-2018, ora 11:03
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Bineinteles ca trebuie reevaluat de psihiatru daca are astfel de simptome. Faceti o mare confuzie: reluarea tratamentului nu va produce recaderi, pe cand refuzul de a-l lua, DA.(va produce recaderi). Sociofobia, tratamentul ei, ca la orice fobie, presupune tocmai expunerea la stimulii anxiogeni(nu din prima si nu oricum - sunt anumiti pasi si se folosesc anumite instrumente/tehnici) si nu evitarea lor. Ideal ar fi sa combinati psihiatricele cu psihoterapia. Combinatia psihiatru/psihoterapeut, adica 2 in 1, nu o recomand de obicei, pt ca nu se poate face psihoterapie cu 20-30 pacienti/zi - dar asta e opinia mea. In cazul fiului dvs insa, o astfel de combinatie ar putea fi utila pt inceput, pana va prinde incredere in psihoterapie si va putea opta apoi catre servicii psihoterapeutice oferite in sedinte de 50 min- 1h, in paralel cu medicatia.
1
13-01-2018, ora 11:05
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Cand am zis de combinatia 2 in 1, ma refeream la un psihiatru care e si psihoterapeut - poate nu m-am exprimat destul de bine.
0
13-01-2018, ora 13:04
Luci1967
Nu este medic/terapeut
Luci1967
Vernus, D-na Psiholog, vă mulțumesc mult, vă sunt recunoscătoare pentru răspunsuri. Vom relua legătura cu doamna psihiatru. Dumneaei a făcut și psihoterapie cu el, i-a prins bine, dar refuză psihoterapia, nu se lasă convins. Mie îmi spune ce are pe suflet, ar avea mare nevoie de psihoterapie...Cred că va trebui să fiu consiliată, ca să îl pot apoi ajuta.

Vă doresc numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul