Fostul iubit

12-03-2018
Elena0803
Nu este medic/terapeut
Elena0803
Buna ziua. Am o intrebare, sunt cam nedumerita. Ca sa intelegeti despre ce e vorba o sa fac un mic rezumat. Acum 8 luni fostul iubit a decis sa puna punct relatiei de 1 an motivand ca suntem diferiti in sensul ca el e prea calm si eu prea energica, si ca merit tot ce e mai bun(adica din punct de vedere financiar, traversa o perioada mai grea).Si-a dat seama cu o luna inainte ca nu suntem potriviti unul pt celalalt. Eu habar nu aveam ce se intampla. Nu am observat schimbari in comportament nimic. Tin sa specific ca nu ne-am certat niciodata doar mici ciondaneli care zic eu sunt normale in orice relatie. Am avut incredere unul in celalalt si ne-am respectat foarte mult. Pt mine despartirea a fost brusca si nu am inteles nimic, nici acum nu inteleg. Imi pare rau ca nu a vorbit cu mine si nu mi-a zis ce il deranjeaza sa vedem daca putem schimba/remedia ceva. Daca am fi discutat si intradevar nu se putea face ceva intelegeam perfect decizia lui si cu siguranta eram mult mai ok acum. Nu a avut curajul sa imi zica in fata decizia care o luase, totul s'a intamplat prin mesaje dar mi-a zis pana in ultima clipa ca nu e vorba de altcineva si nici vorba ca nu mai are sentimente si ca eu stiu foarte bine asta. In fine, pe 8 martie a fost ziua lui de nastere. Din respect pt tot ce a fost intre noi i-am zis un simplu la multi ani si o zi frumoasa, prin mesaj, chiar daca noi nu ne-am mai vazut de atunci si nici nu am mai vorbit de vreo 6 luni. In schimb am ramas socata de raspunsul lui, ma asteptam sa imi zica multumesc la multi ani si tie si eu la randul meu sa ii multumesc si atat. In schimb mi-a zis multumesc frumos, la multi ani si tie si mamei tale, sa ai o zi frumoasa ca tine si a pus emoticonul cu pupic. I'am raspuns multumesc frumos, salutari familiei. Mesajul lui a trezit ceva in mine, o speranta. De atunci sunt foarte nelinistita si agitata. Decand ne-am despartit amandoi am fost singuri. Pe 27 acum e ziua si sunt curioasa daca o sa imi dea tot un mesaj de genul sau doar un simplu la multi ani cum i-am dat eu lui. As dori sa stiu si as aprecia foarte mult daca mi-ar zice cineva ce a insemnat raspunsul lui. Va multumesc mult!
7 comentarii
1
12-03-2018, ora 12:20
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
De fapt ceea ce se intampla este ca relatia nu a avut un final clar, o INCHEIERE. Din acest motiv ati ramas blocata in poveste; mintea cauta o explicatie ca sa poata "clasa" situatia intr-un fel, pentru a putea merge mai departe. Atat timp cat nu poate inchide aceasta relatie sigur ca nu poate merge mai departe.
Pe de alta parte negati incheierea relatiei iar asta va duce intr- un fel de speranta/suferinta care nu se incheie si care incepe sa produca efecte (simptome) si interpretati fiecare lucru ca o noua sansa catre...nu stim exact ce.
Cred ca inainte de toate ar trebui sa va ganditi ce (mai) vreti dumneavoastra, inainte de a astepta de la el.
0
12-03-2018, ora 12:41
Elena0803
Nu este medic/terapeut
Elena0803
Multumesc frumos pentru raspuns. Adevarul e ca il vreau inapoi, inca mai am sentimente destul de puternice. O parte din mine simte ca nu o sa se mai intoarca niciodata dar mai e si cealalta parte care simte ca isi regreta decizia si ca a luat-o prea rapid. Sunt asa intre...
0
12-03-2018, ora 15:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă și-ar dori mai mult, ar putea să te caute. Mesajul poate fi unul de politețe pentru tot ce-a fost între voi.
Ca să nu nutrești speranțe degeaba, dacă nu te caută el, caută-l tu și aveți o discuție serioasă.
Nu ai spus ce vârstă aveți, pentru că modul de abordare mai depinde și de vârstă.
Doi oameni serioși au curajul să-și asume responsabilitatea deciziilor și să-și spună punctul de vedere clar și concis.
O relație funcționează dacă ambii parteneri își doresc acest lucru. E nevoie să clarifici cu el motivele despărțirii și să decideți împreună dacă relația are un viitor sau nu, ca să poți ști ce faci mai departe. Dacă nu vrea să continuați, consideră că a fost o etapă din viața ta din care ai câștigat experiență, fă o analiză, învață din greșeli(dacă tu ajungi la concluzia că au fost), iar într-o nouă relație vei constata că lucrurile vor merge mult mai bine.
0
12-03-2018, ora 15:49
Elena0803
Nu este medic/terapeut
Elena0803
Buna ziua. Intradevar m'am gandit ca mesajul poate fi si din politete. Dar mi se pare usor prea mult. La momentul respectiv el avea 27 de ani si eu 25. M-am gandit si la faptul ca daca intradevar isi regreta decizia si ca isi doreste o impacare ar fi continuat discutia. Sincer imi este cam frica sa il contactez. Daca ar refuza sa avem macar o discutie sa clarificam ce s-a intamplat atunci macar sa imi gasesc linistea, m-as simti mai rau decat sunt acum. Deci prefer sa nu o fac. Multumesc frumos pt raspuns!
0
12-03-2018, ora 18:35
Argent
Nu este medic/terapeut
Argent
eu zic sa îl inviti la o discuție si sa v a lamuriti odata de ce va ti despărțit. el când ti a zis sa v a despartiti tu i ai zis ca tii la el si ca nu vrei lucru asta si ca nu vrei ce este mai bun si ca amândoi o sa treceti peste greutati? sau ai zis, , da draga ai dreptate merit ceva mai bun hai ca imi iau bagajul si plec, ,
daca el a facut atunci un test sa vada daca tii la el? si tu l ai picat...
0
12-03-2018, ora 19:19
Elena0803
Nu este medic/terapeut
Elena0803
@Argent
Nu am renuntat usor. Din contra am incercat sa ii explic faptul ca nu e nimic rau ca suntem diferiti. Am incercat atunci sa il conving sa vorbim fata in fata ca suntem maturi. A zis ca nu poate si ca stie ca daca ma vede o sa isi schimbe decizia. Practic m-am rugat de el macar sa avem o ultima discutie dar nu am reusit. Dupa o luna cred l'am contactat sa iesim la un pahar si a zis ca nu poate in sensul ca era ocupat si ca nu simte sa vorbeasca despre ceea ce s-a intamplat intre noi. Acesta este motivul pt care nu vreau sa ii propun sa ne intalnim pt ca sansele sunt destul de mari sa ma refuze din nou si tot pe mine sa ma doara. Cu toate ca raspunsul la mesajul de ziua lui m-a dat peste cap. Dar cred ca doamna psiholog a avut dreptate si a fost doar din politete nimic mai mult. Cred ca trebuie sa renunt in a mai cauta raspunsuri la ceva ce in mod sigur nu o sa gasesc. Sa renunt la el si sa incep sa observ oamenii din jurul meu, totusi au trecut 8 luni de atunci si noi nu ne-am mai revazut macar o data. Cred ca el a trecut peste si ca m-a uitat. In schimb eu inca sunt blocata...Ma bucur doar ca stie ca nu il urasc, nu ii port pica. Imi doresc tot ce e mai bun pt el. Sper sa gaseasca intr-o zi ce cauta si sa fie foarte fericit.
0
13-03-2018, ora 22:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai cum de si-a dat seama dupa 1 an ca nu sunteti potriviti ? Cum naiba a stat un an fara sa vada, nu pricep, a vazut de la inceput de fapt, dar avea si el nevoie de femeie, sa faca si el sex, una alta..pana gasea una potrivita, chiar daca nu a gasit, dar s-a saturat de tine, altfel nu pleca, orice zice minte ca si motive.
Rapunsul lui a fost politicos ca orice om, nu inseamna neaparat ca inseamna ceva sau nu, daca ai zis un la multi ani.
Daca a zis ca nu va potriviti pai asa ramane, ala este el cu adevarat, poate pana acuma s-a abtinut sa zica ca nu va potriviti, cum sa va potriviti dupa ? Nu merge.
Cauta alt iubit zic eu, daca esti fata desteapta il ignori, asta e cel mai bine, daca-l bagi in seama cazi de fraiera, adica a plecat si...tu ce faci ? Tu de fapt vrei sa te bagi in seama cu el, ala e pretext cu la multi ani, ai facut si din politete dar nu numai.
Ce respect as putea sa am fatza de cineva care cand i s-a sculat m-a aruncat la gunoi ? Cum sa mai stau de vorba cu acela ? Insa daca vrei sa te bagi in seama, fa asta, dar sa nu te mai miri de nimic.
Multi se prefac si nu sunt ei cu adevarat, si cand le vine si se plictisesc de partener, zic adevarul si gasesc motive sa plece.
Daca stau cu un om 3-4 saptamani, vad imediat cum este, ce tabieturi are, ce comportament are, ce mananca, ce pasiuni are, nu dupa 1 an, deci nu poti sa-mi zici ca acu s-a prins.
Trebuia sa-l intrebi, pana acu cum nu era asa diferiti ? Ca tot aia eram, tu tot ala erai.
Nu ti-a zis ce-l deranjeaza ca..de fapt nu poate sa-ti zica ca probabil (nu-s sigur) s-a plictisit de tine.
Sau poate l-ai neglijat sexual si afectiv, cine stie, gandeste-te bine.
De unde stii tu ca nu are pe alta ? Crezi asa tot ce spune ? Poate nu are, dar posibil e sa aiba, ia si varianta asta in calcul, insa oricum nu conteaza, conteaza ca te-a lasat cand i s-a sculat lui, asta ii e caracterul, si va face la fel cand va avea ocazia sau cand ii va conveni sa faca asta.

Ce sa nege mintea ei, este f clar ca ala a aruncat-o la gunoi, a vazut asta, va trebui sa ia masuri, daca nu ia, va suferi, foarte simplu, nu are ce sa nege, e ca si cum se sparge un pahar, vezi asta si zici ca nu s-a spart, asta suna a psihoza, eu nu prea validez acel mecanasm de aparare numit negarea, parerea mea este ca acesta apare la psihotici (e doar o parere), ei nu valideaza realitatea in ciuda evidentelor. Pare ca ar fi un mecanism de aparare insa poate fi in fundal o manisfestare a unui mecanism psihotic, adica traieste intr-o realitate care i-ar place acelui om.
Si nu prea exista alta afectiune unde nu validezi realitatea in ciuda evidentelor...
La ea pare a fi negarea per es in sens ca nu vede realitatea desi e clara, sau negarea prin fantasma in sens ca are niste motive neadevarate pentru despartire, ca sa nu accepte ca ala nu o mai vrea, adica..ca are nu stiu ce problema el, ii gaseste scuze.
Ea nu e asa cred adica sa nu vada realitatea daca este in ordine psihic, ea isi doreste sa fie cu el chiar daca a aruncat-o la gunoi, se tine de capul lui sub diferite pretexte, ca sa zica aia, ca ailalta...insa ea nu vrea sa renunte la el, si ar fi dispusa sa ii suporte orice la o adica.
Il place mult si aia e.

Imi asum sa gresesc, este doar parerea mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul