Fractura a mandibulei - mobilitate dupa imobilizare

30-04-2014
nutzul
Nu este medic/terapeut
nutzul
Buna ziua !
Am fost diagnosticat cu fractura corp mandibular drept si subcondiliana stanga cu deplasare, prin agresiune.Am fost imobilizat cu atele prefabricate si tractiune elastica intermaxilara pe o perioada de 4 saptamani. Astazi mi-au fost scoase sarmele si va rog daca poate cineva sa imi raspunda, daca este normal sa simt mobilitate in zona fracturii cand deschid gura ? Am inca un joc acolo unde este fractura ca si cum nu s-ar fi prins foarte bine !
Va multumesc !
1 comentarii
0
05-06-2017, ora 23:28
Misko
Nu este medic/terapeut
Misko
Buna tuturor.
Am fost operat in urma cu 2 saptamani cu fractura de mandibula si mi-a fost fixata cu 2 placute de titan.Precizez ca am si ruptura de condil unde nu am intervenit chirurgical doar mecanic prin apropierea fata de pozitia normala in proportie de 60 %.(osul este rupt si va ramane rupt)
De 2 zile am fost la control iar totul pare a fi normal si mi-au fost eliminate elasticile pt a incepe mobilitatea...doar ca acum gura mea se deschide usor intr-o parte iar la inchidere, maselele de sus lovesc cele de jos si abia pe urma prin alunecarea lor se formeaza ocluzia..uneori se formeaza alteori trebuie sa controlez eu miscarea atent pt.a se forma ocluzia.cand clatesc simt ca gura mi se misca in toate partile, la fel si cand ma deplasez.as vrea sa imi impartasiti si voi daca ati trecut prin asa ceva dupa ce v-au fost inlaturate elasticile si cat a durat pana cand nu ati mai simtit acest proces.
Orice raspuns este binevenit !
Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul