fractura complexa a piciorului sting

20-08-2014
legionarul
Nu este medic/terapeut
legionarul
buna ziua am fost diagnosticat cu urmatoarele-fractri cominutive a capurilor metatarsiene 2-4 fractura subcapitala dizlocata a osului metatarsian5 fracturi de baza nedizlocate ale oaselor metatarsiene 2-4 stg precum si fractura diafizara a osului metatarsianstg 3 fractura cu infundare distala la osul cuboid stg precum si fractura avulsiva la circumferinta dorsala a osului navicular stg. Am fost operat mi s-au montat niste brose la metatarsiene 2-3-4 si o placa cu suruburi la metatarsian 5 stg in urmatoarele zile urmaeaza sa ma reintorc pentru extragerea broselor.Intrebarea mea este cit timp aproximativ dupa extragerea broselor dureaza pina voi putea merge normal si daca dupa acest traumatism pe care l-am suferit voi mai putea merge cum am mers inainte.Va multumesc anticipat cu stima si respect Legionarul
3 comentarii
0
20-08-2014, ora 22:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din cele descrise pare a fi vorba despre o fractura-luxatie tip Lisfranc, combinata cu fractura metatarsienelor distale (traumatism tipic accidentelor moto).
Nu cred ca veti mai putea merge vreodata cum ati mers inainte, deoarece este vorba despre fracturi ultra-severissime, care determina sechele functionale importante.
Situatia trebuie analizata dpdv clinic si imagistic (computer-tomograf).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-08-2014, ora 12:05
legionarul
Nu este medic/terapeut
legionarul
Va multumesc cu respect pentru raspunsul pe care mi la_ti dat dar as mai avea inca o intrebare. Care vor fi problemele cu care ma voi confrunta pe viitor si ma vor impiedeca sa pot merge aproximativ ca si inaonte de accident
0
21-08-2014, ora 12:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Din pacate, o astfel de fractura modifica profund conformatia piciorului, iar prima consecinta este artroza severa a articulatiei Lisfranc.
Totul depinde de D-voastra, adica trebuie sa evitati solicitarea piciorului (evitand sporturi agresive ca jogging, foot-ball, tenis etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E fractură? Cum recunoști dacă e rupt osul
  • Tratament cu plasmă la presiune atmosferică joasă pentru vindecarea fracturilor greu vindecabile
  •