Fractura de calcaneu

02-06-2012
CosminVezentan
Nu este medic/terapeut
CosminVezentan
Buna ziua!
In urma cu un an am avut un accident de masina, si mi am fracturat calcaneul ( Diacnostic: Factura cominutiva cu deplasare si infundare talamica calcaneu dr.tulburari circulatorii ( flictene necrotica-hemoragice ) postpicior..Am facut fizioterapie pentru recuperare si gimnastica, dar tot nu am mobilitatea si schiopatez si pe deasupra piciorul e tot umflat si incepe sa mi se deformeze. Doctorul mia zis ca sar putea peste un an un an jumate sa imi faca o operatie pentru a avea o felxibilitate mai buna.doar ata se poate face? din punct de vedere estetic nu sar putea face nimic?

Cu stima
Cosmin Vezentan
3 comentarii
0
02-06-2012, ora 16:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fracturile calcaneene cu implicarea articulatiei subtaliene posterioare necesita, in 99% din cazuri, reducere sangeranda si osteosinteza cu placa calcaneana dedicata, tocmai datorita sechelelor articulare importante de la nivelul retro-piciorului.
In cazul D-voastra, cel al sechelelor unei fracturi grave neglijate (netratate chirurgical prin reducere impecabila), nu exista operatii """""""pentru a avea o flexibilitate mai buna"""""""", ci se impune tocmai contrariul, si anume blocarea articulatiei sub-taliene posterioare (artrodeza subtaliana posterioara). Este singura modalitate pentru a rezolva problema functionala actuala, nefiind insa imperativa si nici urgenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
02-06-2012, ora 16:36
CosminVezentan
Nu este medic/terapeut
CosminVezentan
Si din punct de vedere estetic ce se poate face? Am piciorul drept deformat, eu sunt interesat daca se poate sa arate normal, nu conteaza costurile. puteti sa imi faceti o recomandare ?

Va multumesc.
Cosmin Vezentan
0
02-06-2012, ora 16:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Din punct de vedere estetic, singura solutie reconstructiva ramane tot blocarea articulatiei subtaliene posterioare (artrodeza), osteotomia calcaneului si reconstructia acestuia, odata cu artrodeza subtaliana. Exista doar cativa specialisti in lume care au priceperea si experienta necesare unei astfel de interventii, insa rezultatul nu este unul spectaculos..
Daca problema ramane una pur estetica, fara implicatii functionale, v-as sfatui sa nu recurgeti la astfel de interventii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul