fractura de calcaneu + dureri accentuate

76 comentarii 1 2 3
0
18-11-2013, ora 19:30
lvu
Nu este medic/terapeut
lvu
Buna seara! Dle doctor am suferit o fractura de calcaneu cu deplasare minima pe data de 8.sept. Doctorii care m-au consultat a lasat la alegerea mea daca vreau sa fac operatie. In fine m-am operat pe data de 15 sept si operatia a decurs in felul urmator:"reducere ortopedica a fracturii si osteosinteza cu un surub de spongie cu saiba per cutan". Am avut atela ghipsata timp de 45 zile, la 60 zile am facut radiografie si s-ar parea ca totul e bn iar momentan fac kinetoterapie. Ghinionul face ca aseara mi-a alunecat carja si am pus piciorul afectat in pamant(nu am voie sa-l pun in pamant timp de 90zile) si am simtit o durere foarte mare si inca ma doare.Trebuie sa va spun ca piciorul este inca umflat in jurul gleznei dar pana aseara nu am mai avut dureri.I ntrebarile mea sunt urmatoarele:Este normal ca dupa 2 luni sa ma doara in halul asta daca il pun in pamant ? Nu ar trebui sa se desumfle pana acum?
Am 25 ani 1.78 75kg si faceam sport inainte.
Astept raspunsul dvs. Va multumesc!
0
18-11-2013, ora 21:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul este deosebit de dificil de elaborat, deoarece:
- in general, orice traumatism al gleznei sau al piciorului determina un edem pronuntat, a carui durata depinde de cateva zeci de factori;
- restituirea unei suprafete articulare sub-taliene aproape de normal presupune o reducere perfecta si utilizarea unei placi dedicate, cu suruburi;
- osteosinteza cu un singur surub are dezavantajul unei instabilitati potentiale;
- o osteosinteza corecta (ferma) exclude total orice imobilizare gipsata, permitand o recuperare rapida;
- imobilizarea gipsata este reputata, in cazul fracturii calcaneene, de a determina ankiloza, edem prelungit si suferinta mentionata de catre D-voastra.
- la ora actuala, este important sa cuantificati consolidarea osoasa, dar mai ales sa evaluati calitatea reducerii suprafetei articulare sub-taliene.
Prin urmare, ar fi indicat un Computer-tomograf al retro-piciorului, care trebuie comparat cu computer-tomograf-ul pre-operator.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-12-2013, ora 11:56
fratzica76
Nu este medic/terapeut
fratzica76
Buna ziua domnu doctor as avea o rugaminte acum 8 saptamani am avut un accident adica am cazut de la 3 metri din care mam ales cu o fractura de calcaneu fara deplasare pina am ajuns la spital mi sa umflat foarte tare piciorul si am fost tinut asa o saptamina sa mi se desumfle dupa care mi sa pus cisma de gips cu care am stat 45 de zile dar in tot acest timp ma usturat foarte tare deasupra labei piciorului, dupa aceia am mers sami scoata gipsul si mi sa facut radeografie din care a rezultat ca piciorul nu a fost vindecat in totalitate si mi sa spus sa stau asa fara sa calc pe picior inca 30 de zile, intrebarea mea ar fi oare de ce acum in partea de deasupra a labei piciorului mio simt ca si cum miar fi amortita si ma doare, mio simt ca si cum miar fi iritata Va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate ca avem nevoie de medici asa buni ca si dumneavoastra am fost din nou la medicul ortoped si mi sa recomandat recuperare si am fost internat la recuperari 10 zile, acum nu ma mai doare dar nu stiu de ce peste noapte mi se desumfla dar dimineata cind pun piciorul jos mi se umfla in dreptul oului piciorului dar nu ma doare numai daca il obosesc, intrebarea mea ar fi oare de ce se umfla si ie normal ce ar mai trebui sa fac am facut din 8 ianuarie sunt din nou programat la inca 10 zile de recuperare sunt eficiente
0
16-12-2013, ora 15:33
fratzica76
Nu este medic/terapeut
fratzica76
Buna ziua domnu doctor as avea o rugaminte acum 8 saptamani am avut un accident adica am cazut de la 3 metri din care mam ales cu o fractura de calcaneu fara deplasare pina am ajuns la spital mi sa umflat foarte tare piciorul si am fost tinut asa o saptamina sa mi se desumfle dupa care mi sa pus cisma de gips cu care am stat 45 de zile dar in tot acest timp ma usturat foarte tare deasupra labei piciorului, dupa aceia am mers sami scoata gipsul si mi sa facut radeografie din care a rezultat ca piciorul nu a fost vindecat in totalitate si mi sa spus sa stau asa fara sa calc pe picior inca 30 de zile, intrebarea mea ar fi oare de ce acum in partea de deasupra a labei piciorului mio simt ca si cum miar fi amortita si ma doare, mio simt ca si cum miar fi iritata Va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate ca avem nevoie de medici asa buni ca si dumneavoastra am fost din nou la medicul ortoped si mi sa recomandat recuperare si am fost internat la recuperari 10 zile, acum nu ma mai doare dar nu stiu de ce peste noapte mi se desumfla dar dimineata cind pun piciorul jos mi se umfla in dreptul oului piciorului dar nu ma doare numai daca il obosesc, intrebarea mea ar fi oare de ce se umfla si ie normal ce ar mai trebui sa fac am facut din 8 ianuarie sunt din nou programat la inca 10 zile de recuperare sunt eficiente va rog sa imi raspundeti deoarece eu umblu pe picior si calc normal numai ca mai schiopatez inca
0
27-01-2014, ora 23:02
Bumbar
Nu este medic/terapeut
Bumbar
Buna ziua domnule doctor in urma cu mai mult timp am suferit o fractura de calcaneu ceea ce ma incomodeaza cel mai mult este faptul ca de fiecare data cand se schimba vremea ma doare.Ce as putea sa fac si daca exista un remediu natural.Va multumesc!
0
27-01-2014, ora 23:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fractura calcaneului, fiind o fractura articulara, este severa prin consecintele functionale: durere, mers dificil, uneori deformarea retro-piciorului etc.
Durerea se datoreaza, cel mai adesea, distrugerii (artrozei) articulatiei sub-taliene.
Prin urmare, logic, nu se pune problema de medicamente sau de """"remediu natural""", deoarece nu influenteaza biomecanica unei articulatii distruse (artrozice).
Solutiile sunt, evident, de ordin mecanic: gestionarea greutatii corporale, reducerea drastica a efortului fizic, incaltaminte adecvata etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-03-2014, ora 16:00
denisa80
Nu este medic/terapeut
denisa80
Buna ziua,
Sunt o persoana de sex masculin de 40 de ani, cu o greutate de 90 de kg si o inaltime de 190 cm. Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu o fractura de calcaneu. Am fost operat in urma cu 3 luni si am stat o luna cu atela. Cand mi-a fost scoasa atela, mi s-a mai gasit un fir, ce mi-a fost scos si acesta.
Dupa putin timp am observat ca daca ating de o gaurica de la operatie in partea de jos a piciorului, unde presupun ca a fost gasit firul, simt un fior si o senzatie de curentare spre degetul mic. De asemenea, partea laterala a piciorului este putin amortita. Am luat 10 zile Miligama insa fara rezultat. In urma analizelor, mi s-a spus ca este vorba de o terminatie nervoasa, a carei durere ar putea sa dispara de la sine sau ar mai fi necesara inca o operatie.
Mentionez ca dupa recuperare am ajuns sa calc cu 25 % din picior.
As aprecia daca mi-ai putea spune in cat timp ar disparea senzatia de curentare si amortire sau daca este necesara o noua interventie.
Va multumesc!
0
16-03-2014, ora 16:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este practic imposibil de precizat in absenta unui examen clinic.
Problema neurologica poate sa dispara dupa 3-6-12 luni sau sa fie necesara interventia chirurgicala de neuroliza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-01-2015, ora 08:54
baraghin
Nu este medic/terapeut
baraghin
Buna ziua.In urma cu aproximativ 2 saptamini am calcat mai zdravan in calcai, la o partida de fotbal in sala.Pe moment am simtit un pic de durere(probabil piciorul era cald)insa dupa o zi calcam cu dificultate in calcai.Am tot sperat sa treaca durerea facand pauza de miscare si calcand cat mai putin in calcai, am aplicat gheata doua zile, al luat antiinflamatoare(piroxicam)insa drerea tot nu ma lasa.Precizez ca zona afectata nu s-a umflat si nici nu s-a invinetit, de aceea nu m-am panicat.
Daca imi puteti da un sfat.
Multumesc anticipat.
0
25-01-2015, ora 09:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema trebuie privita in doua feluri:
- absenta edemului si a hematomului pledeaza pentru inexistenta fracturii calcaneene;
- prezenta durerii indica existenta unei leziuni importante (fractura).
Un examen clinic atent si eventual unul Computer-tomografic (nu RMN!!!!) vor face diferenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-10-2015, ora 14:23
florin craiova
Nu este medic/terapeut
florin craiova
buna ziua domnule doctor am o rugaminte daca ma puteti ajuta.am avut o fractura de calcaneu cominutiva cu minima infundare pe 19 10 2015 am fost la spital mi sa pus picioru in gips(cu toate ca era umflat si vinat pe calcii)iar dl doctor a zis ca nui nevoie de operatie.la control sa pus alt gips si recomanparea de a pasi in el.nu ma doare cind pasesc dar vinataia din jurul calciiului disparuse si vad ca reapare o roseata.fac injecti cu fraxiparine.datimi un sfat va rog cu respect florin
0
26-10-2015, ora 19:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In cazul D-voastra, cel mai important aspect este tratamentul corect.
De obicei, fracturile cu participare articulara sub-taliana sunt instabile, artrogene si necesita operatie.
Situatia se analizeaza prin studierea Computer-tomograf-ului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-11-2015, ora 19:15
florin craiova
Nu este medic/terapeut
florin craiova
buna seara.va multumesc pentru sfatul dat.mai am o rugaminte;sub glezna interioara am avut un hematom, a dat semne de retragere nu mai este vinat dar a reaparut rosiatic apoi da care maro si vad ca se exfoliaza pielea. ca mentionez ca am stat 14 zile in atela si35 zile in cizma cu calcai si ma-m rijinit in el la recomsandarea medicului de altfel daca nu merg imi amorteste genunchiul
0
06-11-2015, ora 23:37
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna seara,

Calcaneaul este un os care are forma unei 'caramizi'. Are o structura spongioasa, asa ca in traumatismele prin cadere de la inaltime se deformeaza in sensul ca se turteste si se lateste.
Vindecarea sa are loc cam in 3 luni, iar principala complicatie tardiva consta in aparitia artrozei (distrugerea cartilajului articular) dintre calcaneu si osul de deasupra, talusul.

Fracturile fara deplasare se trateaza conservator prin repaus, pozitie ridicata a piciorului, aplicatii cu ghata si imobilizare in orteze speciale.
Fracturile cu deplasare se trateaza chirurgical. Este necesara refacerea cat mai anatomica a suprafetelor articulare de aceea se practica reducerea fragmentelor si osteosinteza cu o placa speciala. De multe ori se impune folosirea unei grefe prelevata din creasta iliaca pentru a umple golul care apare prin repozitionarea
fragmentelor.

In cazul artrozei tratamentul poate fi conservator cum a mentionat si colegul meu anterior (fizioterapie, etc), sau chirugical practicandu-se artrodeza subtalara. Aceasta este o operatie prin care se 'intelepeste', se desfiinteaza articulatia afectata cu scopul de a face sa dispara durerea.

Daca articulatia este complet distrusa, s-a instalat artroza si durerile sunt mari, rezistente la orice tratament, se va impune aceasta operatie.

Cu stima, dr. Mihai Gavrila
Chirurg umar si cot
0
22-02-2018, ora 06:53
ionut0775
Nu este medic/terapeut
ionut0775
Buna ziua , in august 2017 am suferit o fractura de talus stang, domnul doctor din spital mi-a facut un computer tomograf si mi-a zis ca nu e caz de operatie. am luat pauza cu un gips la picior de 8 saptamani. apoi am trecut la recuperare, dar recuperarea nu ma ajutat cu nimic, bai galvanice si unde scurte, picorul meu e inca imobilizat. am dureri f mari dimineata cind ma cobor din pat imi trebuie baston sa ajung la baie, ce pot face eu ? MA puteti ajuta cu un sfat ? VA multumesc anticipat.
0
22-02-2018, ora 11:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fractura talusului este, principial, o fractura extrem de grava (desigur, exista diferite variante) si produce complicatii redutabile si frecvente.
Situatia trebuie cuantificata prin examinare clinica locala (cand se va decide si oportunitatea unui Computer-tomograf).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
76 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul