fractura de clavicula dreapta la copil de 7 ani

22-08-2016
minoraitib
Nu este medic/terapeut
minoraitib
Acum doua zile, fetita mea de 7 ani a cazut si si-a fracturat clavicula dreapta. Am fost la spitalul Grigore Alexandrescu si i-a imobilizat mana dreapta si i-a pus ghips lasandu-i doar palma dreapta afara. Pozitia ei nu este una chiar regulamentara, sta cu gatul inspre dreapta si cu umerii adusi in fata. E cea mai buna metoda de sudare a oaselor la varsta asta?
Multumesc mult!
2 comentarii
0
22-08-2016, ora 20:14
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna seara. Fracturile de clavicula se vindeca fara probleme la copii, nu trebuie sa va faceti griji
0
22-08-2016, ora 22:47
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Ceea ce descrieti Dvs seamana a bandaj Desault, un bandaj care prinde umarul, cu tot cu brat si cot flectat la 90 grade. Desi extrem de util in majoritatea situatiilor traumatice la umar, in general, acest bandaj are indicatii mai restranse la fractura de clavicula, deoarece poate oferi contentie sigura doar fracturilor fara deplasare. Daca insa fractura este cu deplasare tipica, adica fragmentul intern in sus si inapoi, iar cel extern in jos, in fata si intern, atunci bandajul Watson -Jones (cele 2 inele in forma unui "8" rasturnat) este mai util, deoarece reduce si pozitia deplasata a fracturii si ar putea fi utilizat, cu precautiile de rigoare, la un copil de 7 ani.
Desigur, exista si alte elemente care pot influenta decizia medicului si pe care nu ni le-ati spus: varsta, inaltime, greutate, tipul de fractura si nu avem acces la imagine. Pentru acest motiv, opinia noastra poate avea o importanta limitata, dar ea va poate servi ca orientare daca avem toate datele necesare.
Retineti ca interventia chirurgicala in fractura de clavicula are indicatii extrem de limitate si este rarisim indicata la copil. Nu uitati de un tratament anti-inflamator usor in primele zile si derivate de calciu din a doua saptamana.
Fractura de clavicula la copil se vindeca foarte bine, eventualele asimetrii si/ sau deformari reziduale la copilul mic se corecteaza de la sine in maxim 1-2 ani, odata cu cresterea scheletica.
Colaborati cu medicul chiurg si ortoped pediatru; daca este nevoie schimbati bandajul la 2-3 zile pentru a permite igiena pielii acoperite.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul