Fractura de gamba bilateral deschisa

28-03-2013
TiberiuM
Nu este medic/terapeut
TiberiuM
Buna ziua,
In data 22.07.2012 am fost implicat intr-un accident de motocicleta din care a rezultat fracturarea gabelor la ambele picioare (fracura deschisa asa cum am scris si in titlu).
Dupa interventia chirurgicala m-am ales cu o tija in piciorul drept, citeva brose la picior (laba piciorului a fost si ea rupata) iar la piciorul stang cu un fixator extern montat in prima faza lateral, aici gamba s-a rupt in doua iar partea de jos a osului s-a desprins in doua-capac...Fixatorul a fost motat lateral si pentru a facilita o grefa de piele in zona focarului...Am sa va scriu in continuare detalii legate strict de piciorul stang, cu deptul am inceput sa merg.
Deci accidentul l-am avut pe 22.07.2012, fixatorul extern a fost repozitionat pe 08.09.2012 dupa ce grefa de piele a permis acesta repozitionare. Am tinut acest fixator pana in data 01.03.2013 cand a fost scos, la scoaterea fixatorului extern, gamba mai prezenta mobilitate ceea ce a dus la aplicarea unu aparat gipsat. Dupa 14 zile, am fost la control, trebuiau verificate gaurile ramase dupa scoterea fiselor de la fixator. S-a scos aparatul gipsat. ranile se prezentau bine, dar gamba prezenta mobilitate. Acum dupa alte 14 zile ( 28 total de la scoaterea fixatorului) am fost din nou la control, ceva suspiciuni (ma intepa ceva in zona focarului, care de fapt s-a constata ca fiind o coja formata la gaura de dupa fisa prinsa o parte de firile de par si o parte de pansament iar cand mergeam ma supara)..dar din pacate gamba prezinta mobilitate...Este normal.????...Sincer sunt debusolat si ma gadesc la ce este mai rau, Doctorul a venit cu o propunere pe care acum as vrea sa o tin in stand-by pana primesc un raspuns de la dvs. Se mai formeaza calusul? Au trecut mai bine de 8 luni de la accident.!!! Ce ma sfatuiti sa fac?
5 comentarii
0
28-03-2013, ora 19:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Probabil ca vi s-a propus cea mai fiabila solutie, si anume osteosinteza cu tija centro-medulara. Aceasta face parte din tratamentul fracturilor deschise ale gambei cand, dupa normalizarea situatiei tesuturilor moi, se poate inlocui fixatorul extern cu tija centro-medulara zavorata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-03-2013, ora 19:42
TiberiuM
Nu este medic/terapeut
TiberiuM
Buna seara! Va multumesc pentru raspuns, aveti dreptate asta este solutia propusa. Dar ma mai gandesc la un lucru, sa mentin aparatul gipsat min. 45 de zile fara sa nu mai umblu la el (ranile se prezinta bine, nu mai curge nimic, grefa este ok), cu incarcare pe membru si cu o alimentatie adecvata...oare nu ar fi o solutie? Va multumesc din suflet pentru raspuns si va doresc tot binele din lume!
0
28-03-2013, ora 20:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu cred ca exista vreo sansa reala ca fractura sa consolideze cu imobilizare gipsata.
Pe de alta parte, osteosinteza centromedulara va permite deplasarea imediata.
Eu personal nu as ezita nici o secunda si as opta pentru osteosinteza centromedulara zavorata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-03-2013, ora 20:23
TiberiuM
Nu este medic/terapeut
TiberiuM
Va multumesc.
0
29-03-2013, ora 10:58
marianna0099
Nu este medic/terapeut
marianna0099
Buna ziua, ma numesc marianna am 23 de ani, am fost cu piciorul rupt la gamba si am stat 6 luni cu aparat izolator, iar acum am 5 luni de cind mia scos aparatu, am inceput a calca pe picior, unde a fost rupt nu simnt dureri dar am dureri mari la calcii cind merg, nustiu ce sa fac, sa ma inscriu la ceva masajuri, am facut radiografia medicul mia spus ca am ostoporoza, va rog spunetimi vreun sfat ce trebuie sa fac, ms mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: