Fractura de glezna

06-03-2011
georgeta21
Nu este medic/terapeut
georgeta21
Buna seara,

Sunt o persoana de sex feminin, in varsta de 45 de ani si, in urma unei cazaturi pe gheata mi-am fracturat glezna, respectiv am suferit o fractura inchisa, fara deplasare, de tibie si peroneu. Timp de 45 de zile am avut piciorul imobilizat si, conform indicatiilor medicale, n-am calcat deloc pe el. Radiografiile facute in mod repetat (in conformitate cu indicatiile specialistului si la intervalele indicate de catre acesta) au aratat ca oasele se vindeca corespunzator, respectiv calusul s-a depus treptat. Mi s-a scos aparatul gipsat si mi s-a pus un altul, "de mers", pentru inca 3 saptamani. Mi s-a indicat sa calc pe picior treptat, o saptamana cu sprijin pe ambele maini, o saptamana cu sprijin pe o mana si ultima saptamana fara sprijin.
Doresc sa intreb urmatoarele:
- gimnastica de recuperare este obligatoriu a se face la o clinica specializata sau se poate face si la domiciliu, fara asistenta corespunzatoare?
- durerea pe care o resimt la nivelul calcaiului, atunci cand calc pe piciorul lezat, este normala? Ce ar trebui sa fac pentru reducerea sau eliminarea acesteia? Va rog sa-mi indicati daca este oportun sa folosesc antiinflamatoare de tip ketonal gel sau altceva similar.

Va multumesc pentru timpul acordat.
1 comentarii
0
06-03-2011, ora 22:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Kineto-terapia (gimnastica medicala specializata) este utila, insa necesita o buna evaluare clinico-radiologica, mai ales pentru evitarea "fortarii" premature a gleznei.
Durerea descrisa de D-voastra se poate datora atat imobilizarii, dar poate fi si semnul unei leziuni neglijate, predominant la nivelul retro-piciorului.
Aveti nevoie de o evaluare corecta clinica si radiologica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.