Fractura dinte, va rog ajutor!

20-08-2012
mirodenia
Nu este medic/terapeut
mirodenia
Am muscat dintr-o simpla bomboana (nu era tare) si am simtit o durere mare la un premolar pe care am coroana ceramica de multi ani. Am fost la un medic cu radiografia si mi s-a spus ca am fractura la osul in care e pivotul.
Spuneti-mi va rog, ce sanse mai am sa-mi pastrez acea coroana ceramica?
Mentionez ca nu pot minca pe acel dinte, ma doare si se misca.
Ce pot face, ce variante am si cam cit ar costa?

Va foarte multumesc!
3 comentarii
0
20-08-2012, ora 20:39
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca s-a fracturat radacina dentara care sustinea pivotul si coroana ceramica este necesara extractia dintelui cu totul.
automat coroana pe care o aveti acum nu va mai putea fi folosita.

dupa ce se pierde un dinte cu tot cu radacina pentru inlocuirea lui exista doua variante:
- implantul dentar- cea mai recomandata optiune. presupune inlocuirea radacinii ce va fi extrase cu un implant din titan. acest implant va functiona ca o radacina ce va sustine o alta coroana din portelan ( la fel cum pivotul pe care il aveati cimentat in radacina dintelui sustinea coroana pe care o aveti acum)
-puntea dentara- varianta considerata clasica, care presupune insa slefuirea dintilor vecini cu zona edentata dinti numiti stalpi ai puntii. intre cei doi dinti se va gasi corpul puntii, adica inlocuitorul dintelui ce va fi extras. varianta aceasta nu este recomandata in cazul i care acesti dinti vecini sunt sanatosi.

in privinta costurilor, pretul unei punti si a tratamentelor preprotetice necesare inainte de realizarea puntii sunt sensibil mai mici decat pretul implantului si al coroanei pe implant. insa, atata timp cat ambele variante sunt aproximativ asemanatoare ca si costuri, decizia ar trebui sa o luati pe alte criterii. implantul dentar va ofera rezultate mai bune pe termen lung, confortul estetica, functionalitatea implantului sunt superioare puntii. de asemenea faptul ca implantul dentar nu implica in nici un fel sacrificiul de tesut dentar sanatos al dintilor vecini este un mare plus.
0
21-08-2012, ora 06:35
mirodenia
Nu este medic/terapeut
mirodenia
Va multumesc frumos doamna doctor. Speram si eu ca mai pot salva ceva.
O sa merg sa mi-l scoata ca deja ma doare.
Am inteles ca implantul e dureros, asa este? Unde imi recomandati sa merg in Bucuresti? Cit dureaza un implant de instalat?
0
21-08-2012, ora 23:02
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Implantul nu este dureros. Mergeti la medic si va va raspunde el la toate intrebarile. Conteaza unde este pozitionat dintele respectiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •