Fractura dubla tibie+peroneu

15-04-2010
airmike23
Nu este medic/terapeut
airmike23
buna ziua
am suferit in urma cu 4 luni o fractura deschisa la tibia piciorului stang, iar la piciorul drept o fractura dubla tibie+peroneu cu deplasare.
sunt curios in legatura cu piciorul drept, deoarece stangul mai trebuie sa astepte pana va mai fi folosit.
la piciorul drept, pe fisa medicala scrie ca am fractura deschisa de gr 2, desi osul nu a iesit in afara provocand daune muschiului si pielii.
mi sa pus tija intramedulara in tibie iar peroneul a fost lasat asa
dupa o luna de la operatie.pe radiografie tibia parea putin deplasata.asa ca doctoru mi a facut o reductie.dupa asta mi a spus sa mai astept inca 3 luni...cu piciorul in ghips
sunt curios cat va dura pana cand voi putea folosi piciorul avand in vedere ca este de 4 luni in ghips.poate recidiva fractura ? sunt sanse ca osul sa nu se fi refacut avand in vedere ca am doar 18 ani ? daca osul este refacut v a fi o problema doar de recuperare musculara sau trebuie sa evit anumite lucruri cotidiene pt ca fractura sa nu recidiveze?
va multumesc mult pentru ajutor.desi sunt sigur ca informatiile transmise sunt prea generale si incomplete.ce trebuie sa va prezint (radiografii, tratamente etc) pentru ca sa imi spuneti o parere de specialist ?
va multumesc inca o data!
2 comentarii
0
15-04-2010, ora 15:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti perfecta dreptate: informatiile furnizate sunt total incomplete. Avem nevoie de intreg dosarul radiologic, de protocoalele operatorii si, chiar asa, imaginea este incompleta din simplul motiv ca n-am particupat la interventie si la ingrijirile post-operatorii.
Cel mai in masura sa va sfatuiasca este ortopedul care v-a ingrijit. Daca totusi doriti o alta opinie, trebuie sa va inamrmati cu toate radiografiile si sa solicitati o examinare directa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-05-2012, ora 10:50
catasebi
Nu este medic/terapeut
catasebi
Buna ziua. Am suferit si eu acum 2 luni si cateva zile o fractura duba de tibie si peroneu.Am fost operat in craiova si am stat 8 saptamani in ghips. Mi au aplicat o placa cu suruburi pe tibie si mi au zis sa vin sa imi dea ghipsu jos..si sa incep recuperarea.Am fost la control si mi au zis sa mai stau o luna pt ca este un mic gol...un spatiu liber se vedea la radiografie, intre placa si tibie in partea stanga si mi au zis inca o luna (parca 2 imobilizat la pat nu erau de ajuns) fara sa dau in p[icior poate adica pana sre va depune calos in acel loc pt a incepe recuperarea.Eu am doar o intrebare..se poate ca operatia sa nu fi reusit? se poate depune acel calos? era o gaura destul de maricica...doamnefereste se poate ajunge la operatie din nou? Am 24 ani 80 kg 1.77 si nu mai pot cu acest picior:) nu am luat calciu fara med doar injectii in burta.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul