Fractura fără deplasare baza mc II

20-09-2016
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Buna ziua, în urma cu 10 zile m-am împiedicat si m-am sprijinit în perete in mâna dreaptă, mai mult în degete. După câteva ore a apărut o durere insuportabila la îndoirea degetelor 4 5 si durere în palmă sub respectivele degete. Durerea nu a trecut cu antiinflamator, am făcut o vizită la camera de gardă a unui spital din București, care a urmat cu concluzia de fractura fără deplasare baza mc II si o imobilizare în atela gipsala antebrahio palmara pentru 10 zile urmând si tratament cu arcoxia. Ieri am udat atela si am fost nevoită să o dau jos. Durerea este încă prezenta, mobilitatea degetelor este foarte redusă iar în palmă simt o rigiditate, plus o altă durere la degetul mare aproape de podul palmei, unde ma apasa marginea gipsului, zona este sensibilă și am furnicaturi când mă ating. Azi, am fost la control la o altă sectie de ortopedie, care s-a legat tot de aceea fractura, fara sa ia in considerare si durerea principala de la degetele 4 5. Mâine mă prezint pentru o altă imobilizare. Am nevoie de îndrumare si poate o second opinion. Multumesc!
2 comentarii
0
21-09-2016, ora 21:48
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Leziunea probabila este fractura de baza MC II si trebuie re-evaluata radiografia pt raza IV-V; s-ar putea sa fie vreo surpriza si acolo.
Am gasit multe radiografii cu rezultate negative pe care s-au gasit fracturi discrete, care nu au fost observate.
Oricum imobilizarea se face pt intreaga mana si va trebui pastrata cca 40 zile(!!) pt completa consolidare a fracturii (sau fracturilor). Imobilizarea inseamna 75% din tratament si poate amenda un procent semnificativ din simptome, dar un tratament anti-inflamator poate fi continuat cateva zile cu succes. Gheta local in primele 3-4 zile, mana in pozitie ridicata, si luati un Aspenter / zi. Dupa ce edemul local cedeaza, se poate pune aparatul gipsat circular.
Tineti legatura cu medicul ortoped, iar noi va vom fi alaturi oricand.
Cu stima
SL Univ. DR Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
21-09-2016, ora 22:22
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Bună seara! Multumesc pentru indicații. Nu a existat edem deloc. Nu mi s-a recomandat o altă radiografie, iar imobilizarea constă în întărirea atelei pentru inca 5 zile. Durerea in palma, rigiditatea degetelor IV si V sunt încă prezente și după antiinflamator. Ieri si azi am stat fără atela, mâna mi-a fost practic nefolositoare, nu pot apuca nimic. O să repet radiografia la alt medic. Multumesc încă odată! Seara frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.