Fractura femur /scoatere tija

26-01-2017
ingustu
Nu este medic/terapeut
ingustu
In Februarie 2016 am suferit un accident in care mi-am rupt femurul. Mi-a fost introdusă o tije de 42 de cm cu 2 șuruburi. Nu am niciun fel de durere, nu ma incomodează cu nimic, osul este 100% refăcut, fractura arată perfect. Întrebarea mea este următoarea: sa îmi scot tija sau nu? Am cerut părerea mai multor doctori iar răspunsul a fost cam același: E la atitudinea ta sau ce ai cu ea dacă nu te deranjează. Ok, nu ma deranjează acum. Dar peste 10 ani? Sau 50?. Menționez ca am 19 ani. Din ce am aflat cu cât trece timpul cu atât este mai greu de scos. Vreau părerile d-voastră dacă ați avut de a face cu așa sau dacă ați mai auzit persoane cu asemena leziuni și ce au făcut ei după.
1 comentarii
0
27-01-2017, ora 20:24
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca acum nu va deranjeaza probabil nu va va deranja nici in 10 ani. tijele la persoane tinere sunt scoase pentru ca daca se intampla un nou accident si tija se indoaie atunci este extrem de greu de scos. daca veti avea nevoie de o proteza de sold sau genunchi atunci tija reprezinta o problema (trebuie scoasa primadata si apoi pusa proteza). tijele de femur se scot deobicei la 1, 5-2 ani. ar trebui sa mai asteptati un pic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: