Fractura humerus+disjunctie acromio-claviculara

21-09-2015
andre_ddc
Nu este medic/terapeut
andre_ddc
Buna ziua, acum 3 saptamani am fost implicata intr-un accident rutier si diagnosticul a fost urmatorul: fractura col chirurgical humeral si tubercul mare stang cu deplasare, fractura incompleta proces coronoid stang. Am fost operata si deocamdata sunt imobilizata in ATBU de fix 3 saptamani! Problema mea este urmatoarea: dupa externarea din spital, la cateva zile, am inceput sa acuz dureri ce nu le sinteam venind din zona operata ci mai sus, la nivelul acromionului... Fiind imobilizata nu puteam sa vad ce este acolo, dar simteam prin fasa ca este o denivelare acolo. La 2 sapt de la operatie, cand mi s-au scos firele, i-am povestit domnului doctor cele de mai sus, si a fost surprins fiindca pe radiografiule facute cat am stat internata NU se vedea absolut nimic la acest nivel, era totul in regula! Dupa ceea ce a apreciat domnul doctor cand m-a verificat atunci, a spus ca este o disjunctie acromio-claviculara grad 1/2. Din cate am vazut si eu pe internet, la gradul 1 si 2 exista o mica deplasare a claviculei iar ligamentele coraco-claviculare nu sunt rupte, defapt mi-a si spus dl. doctor ca o mai tin cele doua ligamente! Nu inteleg cum a putut sa apara aceasta disjunctie, eu fiind imobilizata in ATBU!Ma intereseaza sa stiu cat timp o sa ma mai doara acolo fiindca ma doare aceasta disjunctie mai mult decat operatia la umar si daca este normal la gradul 1/2 sa fie acel semn de treapta la nivelul umarului( prin ridicarea claviculei), si cat imi va ingreuna recuperarea acesta noua problema aparuta! Va multumesc frumos!
7 comentarii
0
01-11-2015, ora 16:46
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna ziua,
Disjunctia acromio-claviculara de gr. I-II nu se observa pe radiografie. Este de fapt o entorsa ( o suprasolicitare a ligamentelor) la nivelul articulatiei. Poate ca a trecut neobservata in contextul fracturii complexe de extremitate proximala a humesurului pe care ati suferit-o.
Vestea buna este ca disjunctia acromio-claviculara gr. I-II se trateaza prin imobilizare (ceea ce s-a intamplat) si are evolutie favorabila cam in toate cazurile.
As dori sa ma tineti la curent cu evolutia cazului dumneavoastra.
0
04-11-2015, ora 23:19
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Bună ziua, în cazul unui gr 1, 2 e posibil sa apară o denivelare, însă e nevoie sa fie foarte discreta. Dacă e mare, este indiciu de grad 3.
1
05-11-2015, ora 07:00
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Daca ceeace spuneti este adevarat inseamna ca este o disjunctie gr III. In principiu se trateaza tot prin imobolizare in majoritatea cazurilor. Este insa o imobilizare intr-o orteza speciala.
Tineti-ma la curent cu evolutia dumneavoastra.
Cu stima
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
0
05-11-2015, ora 10:03
andre_ddc
Nu este medic/terapeut
andre_ddc
Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra!
Este intr-adevar o denivelare acolo, care se observa clar, dar domnul doctor in grija caruia am fost mi-a spus ca nu ar fi gradul 3 fiindca e sarita doar din ligamentul acromio-clavicular, restul ligamentelor nefiind rupte! Oricum am stat imobilizata pentru fractura de humerus 1 luna de zile, in momentul de fata fac gimnastica recuperatorie de aproximativ 1 luna si durerea de la nivelul claviculei este diminuata semnificativ! Pot face pana acum toate miscarile pe care mi le da terapeutul sa le fac, simt un discomfort acolo, dar suportabil!
Sper sa fie bine pe viitor si sa nu am probleme...
Va multumesc!
0
05-11-2015, ora 10:10
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Perfect.
Continuati cu recuperarea. Este cea mai buna optiune acum.
Cu stima Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
0
05-11-2015, ora 10:17
andre_ddc
Nu este medic/terapeut
andre_ddc
Multumesc mult pentru raspuns! Numai bine va doresc!!
0
03-10-2018, ora 21:15
C.Radu88
Nu este medic/terapeut
C.Radu88
Buna seara, am 30 ani si in urma unei cazaturi pe umărul drept ( la fotbal ), am fost diagnosticat cu Disjunctia acromio-claviculara însă pe fișa medicală nu scrie gradul. Din ce am citit pe internet cred ca este de gr. II pt ca este foarte putin vizibilă acea ridicare a claviculei.
După radiografie si diagnostic mi s-a pus un bandaj din pansament, destul de lejer in opinia mea si mi s-a recomandat să îmi cumpăr o orteza speciala pt umăr și cot lucru pe care l-am si facut imediat după ce am plecat de la spital.
Peste 2 zile ating cele 21 zile de repaus în acest fel, durerile care la început erau foarte puternice noaptea in pat, acum s-au diminuat undeva la 20% sa zic (aprox. 80% din dureri au disparut), însă, acea "umflatura" mica este tot acolo si umărul meu "mă ține", uneori doare puțin, nu cred ca pot face mare lucru desi au trecut aproape 3 saptamani imobilizat. Intrebarile mele sunt următoarele:
1. Este normal sa fie încă vizbila foarte putin acea ridicare a claviculei ?
2. Este normal sa nu-mi dea voie umărul sa fac mișcări normale si sa ma "țină" ?
3. Care sunt etapele acestei afecțiuni trecute, prezente si viitoare, în timp (zile) daca se poate, pt ca eu aveam impresia ca dupa 21 zile de imobilizare voi fii 90% vindecat si ma pot reapuca de sport ( fotbal, sală, alergat, nivel de amator)
4. Cum si daca pot deduce daca starea mea este normală și sunt pe drumul cel bun sau trebuie sa consult un alt medic in alt oraș eventual.

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: