Fractura humerus - reincepere antrenament

09-02-2018
F. Gabriel
Nu este medic/terapeut
F. Gabriel
Buna seara, am varsta de 17 ani si in octombrie 2017 am suferit o fractura de humerus stang. A urmat operatie cu fixarea fragmentelor rupte cu tija si surub. Surubul a cedat, osul prinzandu-se cu o angulatie de pana in 20°. Astfel se prezinta osul la 4 luni de la operatie: https://i.imgur.com/kGKYuoh.png

Deoarece inainte de operatie mergeam la sala de forta, va rog din suflet sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
-Dupa cat timp pot relua antrenamentele?
-Exista o limita superioara a greutatilor care pot fi impinse de la piept?
-Sunt permise tractiunile la bara fixa?
10 comentarii
1
11-02-2018, ora 22:01
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
acesta nu este o tija ci mai degraba o brosa.
angulatia acesta de 20 de grade nu va deranjeaza? ce zic colegii care au facut operatia? este OK asa? la noi nu ar fi
0
14-02-2018, ora 18:50
F. Gabriel
Nu este medic/terapeut
F. Gabriel
Medicul care m-a operat a spus ca este mai indicat sa nu se reintervina chirurgical si sa lasam ca vindecarea fracturii sa continue in acest mod. Ma asteptam la acest raspuns, de aceea am si postat subiectul, pentru a va cere si parerea dumneavoastra. Eu nu am dureri la nivelul mainii, iar la aspectul acesteia nu se observa nicio deformare si nicio deviatie spre interior a antebratului, insa la o atingere in zona de depunere a calusului se simte o umflatura. De asemenea, modul de functionare al acesteia este normal. Astept opinia dumneavoastra in legatura cu reoperarea si intrebarile din primul mesaj. Multumesc!
1
21-02-2018, ora 22:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
reoperatia ar fi una infinit mai grea si mai periculoasa. fara examen fizic este greu de spus cat de problematica este situatia, sunteti tanar si trebuie gandit pe termen lung.
sunteti dreptaci sau stangaci?
6 luni nu ar trebui sa faceti sporturi solicitante si dupa acea trebuie inceput treptat, pana la limita dureri, nu din prima cu greutati mari
0
22-02-2018, ora 17:53
F. Gabriel
Nu este medic/terapeut
F. Gabriel
Buna seara, multumesc foarte mult pentru raspunsurile date. Deoarece am vazut ca nu profesati in Romania, v-as ruga foarte mult sa-mi recomandati un coleg ortoped care sa ma evalueze fizic asa cum ati mentionat. Precizez ca sunt stangaci.
1
22-02-2018, ora 21:28
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
fiind vorba de bratul dominant ar fi important sa functioneze ca lumea
ar trebui sa va interesati in centre universitare. eventual cautati pe forum pacienti care au avut operatii pe humerus si sunt multumiti cu rezultatul
0
24-02-2018, ora 12:22
F. Gabriel
Nu este medic/terapeut
F. Gabriel
Buna ziua,
Spuneati de o gandire/ strategie pe termen lung. Imi puteti spune va rog in ce ar consta aceasta mai exact? Daca reoperarea presupune riscurile pe care le-ati mentionat, deci este exclusa, in ce mod se poate imbunatati rezultatul operatiei? Este mai putin rezistent osul consolidat in pozitia actuala decat daca consolidarea s-ar fi produs in pozitia de dupa operatie cand fragmentele de os erau aliniate rectiliniu si fixate cu surub? Se va mai produce natural o remodelare a fragmentelor de os? Multumesc foarte mult pentru disponibilitate si sfaturile date.
1
24-02-2018, ora 14:04
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
dupa radiografii, fractura pare a fi vindecata (evident trebuie si un examen fizic pentru confirmarea vindecarii). stabilitatea iarasi nu cred ca ar fi o problema.
problema majora este ca din cauza angulatiei si rotatiei articulatia cotului cum v-a functiona pe termen lung? miscarea articulatiei este influentata de axa membrului si acesta poate duce la o artroza precoce de exemplu
la varsta de 17 ani oasele nu se remodeleaza, acesta se intampla la copii mici.
idea cu brosa si surubul era una iluzorica. aceste fracturi trebuie operate cu placi performante
0
24-02-2018, ora 15:21
F. Gabriel
Nu este medic/terapeut
F. Gabriel
Datorita explicatiei dumneavoastra am inteles cum stau lucrurile.Va multumesc mult! Din pacate nu stiu stiu cum sa actionez, in sensul ca nu stiu ce s-ar putea face pt indreptarea/ameliorarea lucrurilor. Care ar fi sfatul dumneavoastra? Multumesc!
1
25-02-2018, ora 21:46
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
de acea trebuie un examen fizic si daca ortopedul crede necesar un CT de rotatie (prin acesta se fac cateva secvente de CT a umarului si a cotului pentru a putea calcula rotatia si axa humerusului). este o decizie grea.
0
26-02-2018, ora 18:41
F. Gabriel
Nu este medic/terapeut
F. Gabriel
Buna seara, probabil cand spuneti "grea decizie" va referiti la situatia in care rezultatul examenului fizic impune reoperarea. Daca e sa punem cele doua alternative in balanta (reoperarea si instalarea timpurie a artrozei), dumneavoastra pe ce varianta ati merge? Va multumesc pentru analiza si explicatiile pertinente, care m-au ajutat sa vad mai clar situatia in care ma aflu. Dumneavoastra mai veniti in Romania? Intreb pentru ca as dori sa apelez la dumneavoastra pentru examenul fizic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: