Fractura maleola peroniera stanga

17-08-2018
Xanaxx
Nu este medic/terapeut
Xanaxx
Acum 3 saptamani am cazut de la 2 metri inaltime pe glezna, am fost la spital si mi au pus ghips si mi s a spus ca stau 3 saptamani cu el. A fost prima mea fractura. Astazi am fost sa il scot, si doctorul mi a spus sa am grija si sa pun gheata pe glezna. Treaba e ca e inca putin umflat si tot piciorul e invinetit iar in partea inferioara, gen pe la calcai, in lateral este o portiune in care imi pare ca s a spart un vas de sange sau s a umflat. In plus nu pot sa imi misc nici fortat glezna in anumite directii si doare cand merg. Ce as putea face sa grabesc vindecarea? In acelasi timp, e normal sa nu mi pot misca piciorul cum il misc pe dreptul? Inteleg ca e normal sa ma doara dar simt ca daca incerc sa ridic glezna la mai mult de 60 grade o sa se rupa. Sfaturi? Va pupa fratele.
1 comentarii
0
17-08-2018, ora 19:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Cea mai simpla fractura a maleolei fibulare necesita 6-8-10 saptamani de imobilizare relativa, in vederea consolidarii osoase.
Nu se pune problema consolidarii osoase si a reluarii miscarilor articulare normale ale gleznei la 3 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul