fractura subcondiliana

01-08-2011
lumi_bob85
Nu este medic/terapeut
lumi_bob85
Buna ziua,
Acum doua saptamani am suferit un accident de bicicleta in urma caruia am fost diagnosticata cu fractura subcondiliana dreapta. Dupa zece zile, dupa ce mi-a fost scoasa imobilizarea, mi-am dat seama ca durerea din partea dreapta inca nu a disparut, ca joaca articulatia de fiecare data cand deschid maxilarul si ca mandibula din partea dreapta este mai "cazuta" si ca dintii se suprapun mai mult. Dupa ce am facut o noua radiografie, doctorii mi-au spus ca am doua solutii: fie raman "asa", osul refacandu-se de la sine dar nu in pozitia lui anatomica, fie este nevoie de interventie chirugicala.
Astazi m-a consultat un alt doctor (medicul operator) si mi-a spus ca este prea tarziu pentru operatie, intrucat au trecut cele zece zile de imobilizare. Intre timp, mi s-a recomandat fizioterapie si mecanoterapie pentru a nu favoriza blocarea gurii, dar maxilarul meu este putin deplasat si nu reusesc sa misc maxilarul inspre partea stanga (inspre dreapta pot) si nici sa il aduc in fata prea mult fiindca simt ca "ma tine" articulatia in partea dreapta. Nu stiu daca este bine sa fortez, daca e bine sa aud un sunet de pocnitura sau cum ar trebui sa realizez aceste exercitii.
In prezent sunt programata la un alt medic, insa pana la vederea lui, trebuie sa realizez cat de des pot aceste exercitii. Am inteles ca acestea se fac imediat dupa imobilizare de trei ori pe zi, in fiecare zi, timp de 15 minute.
Imi puteti spune care sunt implicatiile daca nu fac aceasta operatie? Ce se va intampla de-a lungul timpului? Este posibil sa apara dureri sau ca osul nerefacandu-se in pozitia lui anatomica sa dauneze unor alte organe /oase?
De asemenea, cum trebuie facute aceste exercitii pentru a nu dauna si mai mult fracturii? Este bine sa fortez in partea dreapta chiar daca simt acea pocnitura pentru a debloca deschiderea maxilarului pe lateral? Sau aceasta ma va tine toata viata si prin asta se manifesta ruperea osului? Este vreo cale de a-l readuce in pozitia lui initiala prin mecanoterapie?
Va multumesc.
3 comentarii
0
06-08-2011, ora 11:55
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
unde locuiti si cat de mobil sunteti?
0
15-10-2012, ora 12:26
ralucag87
Nu este medic/terapeut
ralucag87
Buna Lumi,

Imi pare rau sa aud de patania ta. Eu am cazut in urma cu 5 zile, tot cu bicicleta, si am fost diagnosticata cu fractura dubla (si in cazul meu, tot condilul a fost afectat). Momentan am dintii imobilizati (va dura in total o saptamana). Sunt tare curioasa cum decurge recupererea ta si daca ai inregistrat progrese. Multumesc si multa sanatatate
0
05-06-2017, ora 23:34
Misko
Nu este medic/terapeut
Misko
Buna tuturor.
Am fost operat in urma cu 2 saptamani cu fractura de mandibula si mi-a fost fixata cu 2 placute de titan.Precizez ca am si ruptura de condil unde nu am intervenit chirurgical doar mecanic prin apropierea fata de pozitia normala in proportie de 60 %.(osul este rupt si va ramane rupt)
De 2 zile am fost la control iar totul pare a fi normal si mi-au fost eliminate elasticile pt a incepe mobilitatea...doar ca acum gura mea se deschide usor intr-o parte iar la inchidere, maselele de sus lovesc cele de jos si abia pe urma prin alunecarea lor se formeaza ocluzia..uneori se formeaza alteori trebuie sa controlez eu miscarea atent pt.a se forma ocluzia.cand clatesc simt ca gura mi se misca in toate partile, la fel si cand ma deplasez.as vrea sa imi impartasiti si voi daca ati trecut prin asa ceva dupa ce v-au fost inlaturate elasticile si cat a durat pana cand nu ati mai simtit acest proces.
Orice raspuns este binevenit !
Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: