fracturi vertebrale

30-01-2014
elena elena 21
Nu este medic/terapeut
elena elena 21
buna ziua!in urma unui accident am avut urmatorul diagnostic fractura vertebre, fracturaC7, T1, compresie T5, fractura fateta dreapta T5 si T6 in luna decembrie anul trecut am facut un IRM si am primit urmatoarele rezultate atingeri ale discurilor cervicale, minime tasari ale platourilor superioare corpi vertebraliT5, T6 si T7 fara a se mai vizualiza edem osos(fracturi vechi).discret edem al musculaturii paravertebrale in dreapta la nivel T3 si T4, posibil determinat de fracturi vechi ale apofizelor spinoase.se poate sa imi spuneti mai pe intelesul meu ce inseamna acest diagnostic si daca voi mai putea sa lucrez cu greutati pentru ca serviciul meu necesita foarte multa munca fizica.ce decizie medica pot primi in cazul acesta pentru ca sunt inca in concediu medical.ar putea sa ma incadreze intr-un grad de handicap pentru ca nu este singurul diagnostic mai am si o tija cu suruburi in clavicula dreapta?va rog sa ma lamuriti!multumesc!
2 comentarii
0
30-01-2014, ora 16:52
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua !

Consider ca eforturile fizice mari ( si, probabil, si cele medii ) va sunt contraindicate.
Va recomand un consult neurochirurgical si unul reumatologic, care vor stabili si posibilitatea incadrarii intr-o categorie de handicap; deasemenea, ar fi (foarte) necesar sa faceti si o osteodensitometrie.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
14-03-2014, ora 12:48
Serban N Ion
Nu este medic/terapeut
Serban N Ion
Acident de munca in 2010. Fara RMN. Fractura T11 cu tasare--alte tasari si posibile fracturi--mana stanga blocata (recuperata la Cluj)-- In 2011 (dupa un an) si respectiv 2012, RMN-hernie de disc lombara--hernie de disc cervicala--chist Tarlov..Fara nici un fel de tratament In ciuda rezultatelor RMN, cu ajutorul unui mijlocitor intre mine si firma de asigurari, sunt declarat de un spital din Bucuresti ( la numai 4 luni distanta), apt de munca (fractura inchisa) si restul afectiunilor "uzura de batranete". Am avut intotdeauna 50 de kg si nu am mai avut niciodata dureri de spate.
Acum: fara nici un venit si ajutor--dureri continue in zona fracturii si toate celelalte zone(cervical si lombar)--degetul mic si inelar cu tot cu incheietura manii stangi, amortesc--Inima mi-o i-a razna din senin si simt o caldura mare in corp (uneori insotita de transpiratie)--nu pot dormi cu fata in jos (zile groaznice cand se intampla asta)--nu pot dormi cu fata in sus decat cu o carte sub sezut --curenti electrici in zona cervicala care se transmit pana in varful degetelor de la mana stanga.
Cu toate astea, in cateva zile incep munca la un restaurant ca ajutor in bucatarie. Este cazul sa ma ingrijorez? Sunt optimist. Atat mi-a ramas. Multumesc
.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul