Frica de boala. O fobie?

02-02-2009
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Intamplator sau nu, anul trecut, in decurs de 6 luni, patru colegi de serviciu au suferit atacuri cerebrale.Am ramas foarte marcat de ce am vazut si vreau sa spun ca desi ei sunt mult mai in varsta decat mine, am ramas cu o frica teribila de boala.De exemplu, daca din nu stiu ce motiv imi amorteste putin o mana sau un picior, sau ma doare capul sau exemplul de azi cand am ametit putin de vreo doua ori, intru in panica de nu-i adevarat, vreo juma' de ora pulsul creste, respiratia la fel si imi fac fel de fel de griji, desi eu stiu ca din alte cauze ametesc(iau un tratament cu antibiotice de 3 luni pentru Helyobacter P, si acum trei zile m-a pus la pat o gripa urata de tot), dar tot nu-mi pot controla frica de un atac cerebral.Ce se poate face?Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
02-02-2009, ora 20:56
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, frica de boala e o fobie, se cheama hipocondria (popular ipohodria), dar nu-i musai sa ai asa ceva. E normal sa te fii marcat ceea ce ai vazut, dar in timp se estompeaza teama, mai ales daca nu mai dai atentie la toate, ca si cum ar fi alarme. Daca vezi ca nu poti sa lasi in urma aceasta teama, poti vorbi cu un specialist iti va arata si ajuta ca se poate depasi aceasta stare. In primul rand, daca stii ca esti sanatoasa, gandeste-te ca nu ai motive rationale de panica, totul este sa constientizezi acest fapt. Vorba unui medic: grija exagerata de a nu te imbolnavi nu te fereste de boala, dar ti-o poate provoca...Ai mare grija si cu tratatamentul agresiv cu antibiotice pentru Helicobacter pilory, cere sa ti se dea si ceva probiotice sa nu-ti afecteze atatea antibiotice flora intestinala si stomacul! 3 luni???? Dar cu ce medicamente faci tratamentul??? Sanatate deplina si fixeaza-ti alte prioritati decat ceva inexistent!
0
02-02-2009, ora 21:25
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Multumesc de raspuns.Bine, doar Helicid iau permanent de 3 luni, cate 1 pe zi, celelalte(Azitrox si ospamox) cate 1, respectiv 2 pe zi numai 7 zile pe luna.Acum astept sa fac din nou analizele luna viitoare pt ca am si un fel de steatoza hepatica pentru care am tinut un regim strict 3 luni, insotit de cate 2 capsule Lagosa pe zi.Nush' ce sa spun, multumesc inca o data de raspuns.Sanatate.
0
02-02-2009, ora 22:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa manaci iaurturi face bine la stomacel! Si cand termini tratamentu pentru helicobacter, analiza sa nu ti-o faci din sange (raman anticorpi chiar daca s-a eradicat bacteria, deci rezultat fals pozitiv) si nici din stomac (iti poate lua dintr-un loc unde nu e, dar in altele sa fie), ci din scaun, dar numai la un laborator serios!!! Pentru steatoza conteaza sa mananci alimente cu colesterol bun, cum se spune, gasesti pe net...Cat despre teama aia...considera-o doar o carja de care te sprijini ca esti poate stresata sau obosita, deci te poti debarasa de ea. Numai bine!
0
03-02-2009, ora 12:07
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
:)))Multumesc pentru sfaturi, Teo.A, eu sunt baiat, deci nu pot fi "stresata si obosita":)))))Sanatate multa si tie.
0
04-02-2009, ora 17:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
:)). Pai scuze...da' tot acelasi lucru ti-l doresc:)). Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •