frica de condus - fobie?

01-07-2008
andreea.stoia
Nu este medic/terapeut
andreea.stoia
am o prietena care are o mare problema cu urcatul la volan, ii este o frica teribila si nu are nici un motiv... aparent.
Are masina, are permisul de cativa ani, n-a avut accidente, ba chiar sotul ii tot spune ca merge ok. Nu stiu ce sa-i zic... Are cineva vreo idee?
6 comentarii
0
01-07-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Mie mi se pare normal sa iti fie frica la volan.
Sunt si persoane mai curajoase, dar daca ii este frica, parerea mea este ca nu trebuie sa conduca, i-ar putea fi fatal.
De frica ar putea intra in panica si ar putea sa nu aiba reflexele bune.
Nu e nici o nenorocire daca nu va conduce, decat sa isi faca rau cu aceasta frica, mai bine fara.
0
06-07-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
N-ar trebui sa conduca, pana nu se constata intr-o terapie motivele fricii teribile de a se urca la volan, pentru ca altfel e numai un chin pentru ea. Ca copil ma tot gandeam, ca n-as putea trai cu ideea ca daca as omora pe cineva in caz de accident, - si asa am facut permisul de conducere doar mai tarziu, cand am avut nevoie de el. Ce sa-ti spun mi-a devenit cea mai mare placere, ma simt libera cand conduc si sigura pe mine, ba chiar ma cert cu ceilalti soferi, cand gresesc!
0
11-07-2008, ora 00:00
terapeut
Nu este medic/terapeut
terapeut
Un psiholog o poate ajuta sa depaseasca aceasta frica.
0
11-07-2008, ora 00:00
Catalina71
Nu este medic/terapeut
Catalina71
Frica de condus este sigur o fobie - o am si eu; provine dintr-o depresie pe care am suferit-o acum cativa ani ; am trecut prin toate simptomele - ameteli, frica de a iesi din casa, frica de multime, chiar atacuri de panica; am refuzat sa iau medicamente dar prin autosugestie, rugaciune si sfatul unor oameni am trecut de multe; acum am ramas insa cu aceasta fobie - nu pot sa conduc Singura (daca sunt cu altcineva in masina pot) daca este aglomerat; as dori sa merg la un pshilog sa pot sa-mi rezolv si aceasta problema; puteti sa-mi recomandati o persoana din Bucuresti?
0
29-07-2008, ora 00:00
Fane24
Nu este medic/terapeut
Fane24
Si eu m-am inscris acum la scoala de soferi si cred ca am si eu aceeasi fobie "frica de masini" nu neaparat la volan in general mie mi se trage de cand eram la liceu si ma lovit unu cu oglinda in piept cu un ford tranzit, nam patzit nica, i sa inchis doar oglinda dar am simtzit ce inseamna starea de soc, ciudat rau vezi totul in jurul tau dar fara nici un sentiment si simt, ca si cum ai avea doar privirea, dupa 5 min am realizat ce sa intamplat, este exact opusul bolii aleia care o iau oamenii de la sobolani prin pisici si te fece sa te expui la riscuri dar nutzi dai seama, singura cale sa treci de o astfel de fobie e sa o infruntzi in cazul prietenei tale:sa conduca cat mai mult si sa fie un sofer"mai bagaretz" chiar daca primele datzi ii va pulsa inima mai tare dar cu timpul fobia va disparea.
0
29-07-2008, ora 00:00
terapeut
Nu este medic/terapeut
terapeut
Draga Catalina71, pot sa iti dau datele de contact ale unui psiholog din Bucuresti, dar nu pot sa ti le transmit pe forum. Trimite-mi un mesaj scurt - si iti voi transmite datele respective.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •