frica de pasari

26-05-2008
kiki26
Nu este medic/terapeut
kiki26
buna ziua.numele meu este cristina.am 26 de ani, audiolog protezist, oradea si am si eu o problema, pe care nu am reusit sa o rezolv si nici sa-mi dau seama cum sa instalat..timp liber nu prea am sa consult un medic si nu ecred k e foarte grav, dar pt mine este, deoarece imi creaza probleme in societate, mai exact este vorba despre teama de pasari..imi este greu, chiar imposibil sa trec prin locuri centrale unde sunt foarte multe pasari, porumbei.am incecat sa-mi aduc aminte daca am avut vreo experienta neplacuta in copilarie legat de pasari, dar nu-mi amintesc.singurul lucru p care mi-l amintesc este ca aveam noaptea un fel de cosmar cu gaini...pare..haios...dar totusi la varsta mea nu mai este si se tot agraveaza.ceea ce este f interesant faptul ca in ciuda fricii mele de pasari, consider porumbeii frumosi si pot sa ating cateva secunde un papagal si sa-l tin pe deget.apoi se instaleaza frica.imi este groaza si de fosnetul aripilor...de aripa pasarilor...am o adevarata groaza de gaini si nu inteleg de ce.in speranta k imi puteti da un raspuns sau un sfat, eu va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
26-05-2008, ora 00:00
Teia55
Nu este medic/terapeut
Teia55
Buna Kiki

Imi pare rau de ce ti se intampla. In mod normal ar trebui sa consulti un psiholog, dar pentru ca nu ai timp sau te temi de ceea ce ti s-ar putea spune, sfatul meu este sa incepi chiar cu ceea ce iti provoaca aceasta fobie, in mod treptat. Ai incercat sa-ti iei un pui de papagal? Este cel mai bun remediu terapeutic. Aceasta fiinta delicata are nevoie de noi pentru a supravietui in captivitate. Ingrijind-o te vei atasa de ea, ii vei purta de grija si o vei hrani zilnic. O lasi sa se acomodeze intai cu mediul, cu vocea ta si dupa cateva saptamani ii vei putea da drumul din colivie. Sunt niste pasari extraodinare, receptive la glasul duios al omului, la felul in care le ingrijesti. Treptat, vei putea sa il mangai usor, direct in colivie[ dupa ce se va acomoda cu cei din casa] atingandu-i pieptul sau gherutele delicat, cu vorbe blande. Este o pasare inofensiva si ii place sa fie bagata in seama. Incearca totusi. Nu te costa mare lucru. Vei putea fi mai des in preajma fiintelor ata de neajutorate, care totusi, tie iti provoaca atata spaima.
Gandeste-te ca o asemenea fiinta nu-ti poate face niciun fel de rau. Falfaitul aripilor este semn ca pasarii ii merge bine, ca poate zbura, este sanatoasa si fericita. Vei avea satisfactia ca ingrijesti pe cineva atat de delicat care depinde doar de tine. Cumapara-i mei, schimba-i apa zilnic si asta te va ajuta. La inceput toti perusii sunt speriati: le e teama de noi, oamenii care facem atata rau fiintelor inofensive. Munca ta va fi rasplatita intr-o buna zi. Chiar tu spui ca ai tinut un perus cateva secunde pe deget. Incearca sa mai adaugi cateva secunde in fiecare zi si astfel progresul tau va fi asigurat. Tine minte insa : fara brutalitate, doar cu calm; perusii fac prostioare, sunt ca niste copii mici care trebuie invatati sa se comporte. Incearca si vei reusi. Ai vazut, sunt sigura, diverse filme in care oameni cu diverse fobii s-au vindecat pentru ca au trait in mediul in care obiectul sau fiinta care le provoca era mereu prezenta dar nu sub forme agresive.
Sincer, mie mi-este teama de paienjeni dar, desi tresar cand vad cate unul mic, imi dau seama ca lui ii e mai frica decat mine. Intepatura lor este o reactie la teama de a nu fi raniti, un mod de aparare. Mi-e frica de apa pentru ca - cu foarte multi ani in urma- era sa ma inec la mare. Mi-am invins teama si intru in apa treptat fara sa depasesc o anumita limita. Incearca si tu ceeace ti-am recomandat. Sper sa te ajute. Nu lasa aceasta fobie sa-ti controleze viata. Tu, ca om, esti superior acestor vietati si le poti tu controla pe ele, le poti ingriji, le poti fi alaturi. Au atata nevoie de noi!
Sper sa te ajute.
0
27-05-2008, ora 00:00
kiki26
Nu este medic/terapeut
kiki26
iti multumesc teia55.in mod normal ar fi o idee excelenta.stii cum e acea vorba:sa dormi cu dusmanul sa-l cunosti mai bine.din pacate eu nu imi permit acest lucru deoarece in timpul sap sunt la cabinet si in week-end sunt prin tara la intruniri de motociclete si vara dorm numai prin hoteluri si calatoresc enorm de mult.iti multumesc din suflet pt mesaj si sfaturi...cand o sa fiu mai asezata la locul meu am sa-ti urmez sfatul cu siguranta..o zi buna!
0
05-06-2008, ora 00:00
moni m.
Nu este medic/terapeut
moni m.
cu atat mai mult cu cat poti atinge pasari este un moment favorabil sa incepi o terapie, care cred ca va da rezultate rapide. nu iti poti aduce aminte de o eventuala neplacuta experienta cu pasari pt ca s-ar putea ca ea sa se fi ascuns in styraturile profunde ale psihicului si poti avea acces la ea numai prin regresia care se instaleaza treptat in cadrul terapeutic. dar la fel de posibil este sa nu fi avut nici o experienta neplacuta cu pasari si simptomul pe care-l prezinti sa fie doar o deplasare de la o alta experienta. daca in orasul tau ai un congnitiv-comportamentalist bun, mergi degraba la el. dar sa fie psihoterapeut si nu doar psihoilog. nu voi obosi sa repet si sa atrag atentia ca o psihoterapie poate fi intreprinsa NUMAI de catre cinvea FORMAT in cadrul unei scoli, indiferent de orientarea ei. afta multa.
0
13-04-2009, ora 15:16
Denisaa
Nu este medic/terapeut
Denisaa
kiki. te inteleg perfect.
dar eu am doar 13 ani. si e foarte urata fobia asta.
si eu mergi prin locuri publice.
si mi.e foarte frica de pasari.
mai ales de gaini.
mi.e scarba. dar si foarte frica.
chiar acum 10 minute ma gandeam sa fac plaja in curte.
iar tata, este porumbar. avem multi porumbei in curte. si nu am putut sta mai mult de 2 minute.
sunetul aripilor ma inspaimanta. sincer? cred ca e cea mai grava fobie.
deoarece pasarile sunt peste tot.
P.S. vreau sa merg in venetia dar nu cred ca voi putea:| prea multe pasari :((
0
13-04-2009, ora 15:17
Denisaa
Nu este medic/terapeut
Denisaa
aa da.
si am fost si la pshiholog, m.a ajutat sa nu mai imi fie frica de pene.
chiar m.a ajutat.
am incercat sa.mi amintesc ce mi.a provocat frica.
dar nu pot sa.mi amintesc:|
e foarte urat:(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •