frica, emotiva, retrasa

22-04-2009
ziziphus
Nu este medic/terapeut
ziziphus
Buna ziua. Am 25 de ani si ma confrunt cu ceva probleme inca din copilarie. Sunt foarte emotiva, retrasa, ma pierd foarte repede cand cineva ridica tonul vociila mine, imi este frica de orice (iar inima incepe sa bata mai repede, tremur), deseori ma inchid in mine si plang, am si ceva complexe.
Toate s-au agravat in perioada facultatii, fiind plecata de acasa, stateam in camin, nestiind pe nimeni, nu ieseam si nu mi-am facut multi prieteni, eram considerata tocilara grupei. O colega, s-a folosit de mine (ajutand-o foarte mult la examene), iar in momentul cand am reusit sa-mi iau licenta si nu am mai ajutat-o sa-si ia restantele, ea si prietenul ei m-au amenintat. Din cauza fobiilor si a temerilor mele, am renuntat la 3 joburi, crezand ca nu le pot face fata.
Simt ca ma 'inec', nu stiu ce sa fac, noroc ca ma tine pe linia de plutire, prietenul meu, pentru ca altfel.Vreau sfaturi, pana nu e prea tarziu!
3 comentarii
0
22-04-2009, ora 21:35
user42557
Nu este medic/terapeut
user42557
Nici eu nu reusesc sa-mi inving temerile de mult timp!
0
22-04-2009, ora 23:14
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
mmm...nu stiu cum te-am putea ajuta noi...Mai bn apeleaza la cineva ed specialitate, un psiholog, ceva...Nu trebuie sa-ti fie rusine de asta.Ai o problema careia nu ai poti face fata singura si nev de ajutor.Nu e nimic rusinos in asta..
0
23-04-2009, ora 18:31
danabv
Nu este medic/terapeut
danabv
ziziphus, e minunat ca ai un prieten care te intelege si te ajuta. Mare lucru. Poate ca vei gasi la biblioteca sau la librarie ceva carti pe aceasta tema care sa te ajute. Se pare ca si un homeopat te-ar putea ajuta. Cauta pe net despre programare neurolingvistica (NLP), cred ca-ti va folosi. Sunt site-uri specializate in NLP unde poti gasi materiale folositoare.
Si, mai ales, iubeste-te, ai incredere in tine si timiditatea se va diminua. Esti inteligenta, esti feminina, stii sa-ti alegi iubitul, uite numai cateva motive ca sa-ti dai seama ca esti valoroasa!
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica la nivel molecular
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •