frica unei boli sexuale

20-08-2016
Anca Bodescu
Nu este medic/terapeut
Anca Bodescu
buna ziua, daca am avut contact sexual neprotejat in repetate randuri cu cineva se poate lua vreo boala, gen sifilis, sida etc? si daca da, cum imi pot da seama de asta? (mentionez ca a fost acum 3 ani). Nu am niciun simptom, dar stiu ca aceste boli se pot activa si dupa cativa ani buni. Exista simptome specifice acestor boli sau e nevoie sa imi fac analize sa pot depista ceva? Multumesc!
3 comentarii
0
23-08-2016, ora 01:26
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! In caz de sifilis, gonoree, tricomonas, herpes, etc, apar de regula leziuni local. La contaminare cu HPV leziunile pot apărea tardiv, chiar dupa ani de zile. La virusurile HIV- SIDA si hepatita B pot sa nu existe deloc semne de boala. Faceti secretie vaginala si anticorpi anti HIV si VHB.
Multa sănătate! Folositi protectie in viitor.
0
23-08-2016, ora 02:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce sa foloseasca protectie ?
HPV si herpes genital se iau cu protectie.
Am o cunostinta care a dat numai 5.500 lei in primul an de depistare a HPV cancerigen, numai sa il trateze. Luat de la al doilea prieten. Fata avea 35 de ani cand l-a luat.
La ce fel de protectie va referiti ?
0
23-08-2016, ora 10:26
Anca Bodescu
Nu este medic/terapeut
Anca Bodescu
buna ziua, va multumesc pentru raspunsurile oferite. Doamna dr. Maria-Gianina Arsene, aveam niste mancarimi destul de urate dupa ce am intrerupt contactul sexual cu persoana respectiva, dar au trecut dupa un timp ( de aceea m-am si ingrijorat tare), pe viitor am sa folosesc protectie. La ce fel de leziuni va referiti?
Doamna Clara, ca protectie ma refeream la prezervativ, stiu ca nu se iau boli cu ajutorul acestuia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.