Furnicaturi si durere umar

08-08-2016
ngogu
Nu este medic/terapeut
ngogu
In anumite situatii, ex: cand ma culc, dorm numai pe burta, fara perna, apar furnicaturi la articulatia umarului stang, care se extind spre gat, urca pana la jumatatea gatului, dar coboara si spre clavicula si omoplat, apoi apare si durerea. Uneori durerea este insuportabila, cauti alta pozitie a mainii sau capului, dar se amelioreaza cand stau pe partea dreapta sau cu fata in sus, sau cand imi indoi bratul spre spatele capului. Astfel de simptome apar si cand duc ceva in mana, dar uneori si fara vreo cauza, mergand lejer pe strada. O asfel de durere intensa s-a ameliorat tinand o sticla cu apa de la frigider pe umar si in scobitura gatului. Ca medicatie am inceput sa iau ibuprofen, o zi, fara efect, de ieri iau antinevralgic la durere. Se pare ca simptomele sunt mai putin intense.
Ce investigatii trebuie sa fac?
5 comentarii
0
08-08-2016, ora 11:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu se pune problema de investigatii si nici de medicamente.
Cel mai logic ar fi sa incepeti printr-o examinare clinica la specialistul neurochirurg, pentru o suspiciune de sindrom compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-08-2016, ora 16:37
ngogu
Nu este medic/terapeut
ngogu
Multumesc mult.
Cu stima.
0
08-08-2016, ora 22:04
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Exista argumente care pot indreptati parerea distinsului meu coleg, dl. Dr. Marius Uscatu. de ce insa sa ne gandim la ce este mai grav? Pana la o hernie cervicala, este posibil sa ne gandim la o nevralgie cervico-brahiala care poate da aceleasi simptome. hernia ar da poate senzatii de furnicaturi pana la nivel de mana si degete sau dureri iradiate asfel.
Folositi un anti-inflamator general (Arcoxia de 60 sau 90 mg cate 1 tb / zi, functie de greutate) si Fastum gel local. Evitati efortul si expunerea la aer conditionat.
Mergeti la un medic ortoped sau reumatolog, insa intai efectuati o radiografie de coloana cervicala fata si profil; daca medicul radiolog va avea suspiciuni despre o eventuala compresiune radiculara cervicala (adica hernie), va va indruma sa efectuati un RMN de coloana cervicala.
Afectiunea Dvs poate avea si alt substrat, functie de varsta pe care nu o precizati; la o varsta medie sau mai inaintata, putem discuta de o spondiloza cervicala, artroza inter-apofizara sau chiar mai rar intalnitul sdr. Bowhunter. Eu raman insa la parerea ca este o nevralgie cervico-brahiala, iar tratamentul anti-inflamator indicat de ortoped si o serie de proceduri balneofizicale indicate de reumatolog vor rezolva problema. Ramane in discutie o sensibilitate in acest sens, de care va trebui sa tineti cont pe viitor.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
09-08-2016, ora 08:45
ngogu
Nu este medic/terapeut
ngogu
Multesc foarte mult pentru lamuriri si timpul acordat. Am 70 ani, barbat, inainte de aparitia simptomelor am facut ceva munci la agricultura. Am cosit, strans fanul, am transpirat mult, apoi am mers cu masina cu aer conditionat. De aseara si astazi simptomele sau rarit, am luat antinevralgic si am schimbat pozitia capului la culcare, cu barbia in piept.
Va multumesc inca o data
Cu stima
0
09-08-2016, ora 11:58
ngogu
Nu este medic/terapeut
ngogu
Mai adaug, cu ceva timp in urma, acuzam dureri cervicale, care se extindeau pe partea stanga a capului. Dupa radiografii si consult la reumatolog am facut fizioterapie si, in timp, am scapat de astfel de dureri.
Va doresc toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: