gamma gt daca este marita determina si alcoolimia in singe?

07-01-2011
mlm76
Nu este medic/terapeut
mlm76
gamma gt daca este marita determina si alcoolimia in singe?
sau ce componenta a analizelor singelui determina alcolemia in singe
multumesc anticipat
8 comentarii
0
07-01-2011, ora 18:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
GGT marita nu arata ca in momentul in care ti-a fost luat sange erai baut, nu este acelasi lucru cu alcoolemia, nu arata cat alcool ai in sange.GGt marit spune doar atat, ca bei cam mult si cam de mult timp [ asta cand tu stii ca dependenta de alcool este reala ], deci se poate spune ca aceasta analiza marita da de gol persoanele care beau si spun ca nu beau. Alcoolemia este o analiza diferita, si este pozitiva doar atunci cand ai consumat alcool.
0
07-01-2011, ora 18:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

GGT-ul (Gama-glutamil transferaza) creşte foarte mult la persoanele care consumă alcool în mod curent (zilnic, în cantităţi nu tocmai moderate); creşte în consumul cronic de alcool!

_
GGT-ul NU determină alcoolemia, ci doar poate să-i ofere medicului, printre altele, indiciul conform căruia persoana cu GGT-ul mărit poate fi consumatoare de alcool.
_

Etilotestul ajută la determinarea alcoolemiei, prin testarea respiraţiei sau prin testarea unei probe de sânge şi/sau a uneia de urină.
Consultaţi medicul dacă GGT-ul dvs. are o valoare care depăşeşte valoarea normală de referinţă specificată în buletinul de analize medicale. În urma consultului veţi primi tratamentul adecvat, dacă va fi nevoie.
Stopaţi consumul de alcool! (acest sfat este valabil doar dacă vă ştiţi ca având o problemă la acest capitol).
Adoptaţi un regim de viaţă echilibrat (nu consumaţi cafea, tutun, hidrataţi-vă zilnic cu minim 1, 5-2 l de apă, dormiţi minim minimorum 6 h pe noapte, maxim 8-9 h şi consumaţi alimente cât mai sănătoase).
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
14-02-2012, ora 17:03
SDC
Nu este medic/terapeut
SDC
BUNA ZIUA! AS DORI SI EU UN RASPUNS RAPID SI LA OBIECT.AM CITIT TOATE COMENTARIILE SI NU INTELEG UN LUCRU, SOTULUI MEU II IESE GAMMA GT 303, IN MOD REPETAT. MENTIONEZ CA NU CONSUMA ALCOOL, NICI MACAR OCAZIONAL! INTREB ASTA PENTRU CA VAD CA ACEASTA ANALIZA E IN STRANSA LEGATURA CU ALCOOLUL.VA ROG SA MA LAMURITI.ARE PIETRE LA FIERE.ARE LEGATURA?
0
14-02-2012, ora 18:49
relimota@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
relimota@yahoo.com
as dori niste interpretari privind analizele nepoatei mele limfocitele 41.1%, hemoglobina 15g/dl, mch 30.30pg, tgp/alat 82 u/l, calciu seric 9.14 mg/dl;, calciu ionic 3.13 mmol/l
astept raspuns -. va multumesc anticipat
0
08-03-2012, ora 00:15
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă SDC, testul GGT, printre altele, ajută la detectarea dereglărilor existente la nivelul ficatului sau ductului bilei. Se foloseşte fie în cazul pacienţilor suspectaţi de o suferinţă hepatică (hepatită, hepatotoxicitate postmedicamentoasă, necroză hepatică etc., de exemplu), fie doar pentru a afla şi/sau investiga cauza/cauzele altor schimbări patologice. Niveluri ridicate ale GGT indică existenţa unor probleme ale ficatului, fără a le putea specifica. Aceste probleme pot apărea ca urmare a unor boli ale ficatului, a insuficienţei cardiace, consumului excesiv de medicamente, alimentaţiei eronate ş.a.m.d.
Consultaţi un medic hepatolog!
Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
08-04-2013, ora 14:08
relimota@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
relimota@yahoo.com
cit de elocvente pentru diagnostic sunt analizele :hlg, tgo/tgp, fa, glicemie, uree, creatinina, aslo, crp, vsh, aniti hp rxpulmonar in cazul diagnosticarii cu dermografism prurit difuz si pina la aflarea rezultatelor ce ar trebui asociat tratamentului cu aerius tb 1*1 ? va multumesc
0
16-12-2016, ora 18:09
isabella.isa
Nu este medic/terapeut
isabella.isa
Am primit astazi rezultatul unor analize medicale in urma carora a rezultat GGT=150 u/l, restul analizelor fiind in limite normale. Am fost diagnosticata recent cu hiperplazie focala nodulara si urmez tratament cu Essentiale Forte N si Ursofalk. Pot aceste medicamente sa determine cresterea gamei GT sau valoarea este ridicata din cauza problemei la ficat?
Inainte de a urma acest tratament GGT a fost 108 u/l (14.10.2016) si 138 u/l (23.11.2016) - dupa un tratament de 30 zile cu silimarina. Din ce cauza GGT creste de la o luna la alta desi restul analizelor sunt bune?
0
14-09-2018, ora 17:33
Laurentiu Dumitru
Nu este medic/terapeut
Laurentiu Dumitru
In urma analizelor a rezultat Colesterol total 255..LDL -Colesterol 166..GGT 494..TGO 59..TGP 107..un sf at, o sugestie daca se poate. Va multumesc...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Analizele medicale uzuale
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • Cum ne monitorizǎm sǎnǎtatea?
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  •