Gand obsesiv ca m-am infectat ci HIV

01-02-2009
Yla
Nu este medic/terapeut
Yla
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat.
In urma cu 2 luni am dezvoltat o teama ca m-as fi infectat cu virusul hiv. Am facut teste la un laborator care au iesit negative. Insa nu am avut incredere in acel laborator si am cumparat un test care determina anticorpii de la farmacie. Este nou aparut pe piata. Dar cand l-am facut am atins niste componente din el si apoi a aparut teama ca m-as fi infectat de la test. Desi am vorbit si cu producatorul testului din canada, care mi-a spus ca nu contine virus, ci proteine sintetice care sunt echivalente cu unele ale virusului si cu alti medici infectionisti care la fel m-au asigurat ca nu e nici un pericol, nu pot sa ma linistesc, acest gand ca as fi infectata mi-a acaparat toata viata, nici nu mai pot sa-mi desfasor activitatile normale iar noaptea visez numai asta. Gandul ca m-am infectat a capatat o mai mare amploare cand mi s-au inflamat niste gaglioni in axila. Eu am mai avut ganglonii inflamati in acea zona si in trecut si nu mi-am facut nici o problema.
Am fost la un psihoterapeut care mai mult rau mi-a facut, decat bine. Pentru ca m-a tinut o ora jumatate si mi-a povestit ce probleme a avut ea in viata, abia daca am apucat sa ii spun de problema mea, iar la sfarsit mi-a dat o reteta cu sedatif PC si grandaxin. Si vreau sa zic ca aceasta "doctorita" cu diplome multiple si alte alea are ditamai firma si cabinetul. Asa ca nici nu am luat tratamentul si nici nu am mai avut curajul sa mai merg la vreun psihiatru, caci cine stie peste cina mai dau.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu niste sfaturi, pentru ca am mari probleme si in casnicie din aceasta cauza.
Va multumesc.
5 comentarii
0
01-02-2009, ora 11:32
Cristin4
Nu este medic/terapeut
Cristin4
Poate ai facut o fobie din aceasta teama. Stai linistita. Doctorii sunt primii bucurosi daca ai avea sa te indoape cu pastile ( deoarece acestea costa f mult ). Analizele de acest tip nu pot niciodata da gres deoarece este pe baza de sange. Nu este ca un test oarecare de sarcina care nu stii cum sa il interpretezi. Daca repeti in subconstientul tau ´´ sunt infectata cu Hiv, sunt infectata ´´ la un moment dat chiar vei avea senzatia asta, la fel cum se intampla cu visele, subconstientul produce in vis ceea ce tu gandesti, groaza ta, fobiile tale, astfel se produc cosmarurile.
Insa, pentru linistea ta ai putea repeta testul, la un alt cabinet.
0
01-02-2009, ora 12:05
Alina18
Nu este medic/terapeut
Alina18
si eu am aceeasi fobie... pentru ca am avut la un moment dat afte bucale si apoi un ganglion umflat si herpes la nas si citeam ca toate astea pot tine de hiv si m-am speriat foarte tare. nu m-am dus inca sa fac niciun test pentru ca mi-e frica de rezultat, mai bine ma calmez si-m i vad de viata. oricum daca am eu hiv, inseamna ca am luat de la prietenul meu, pe care il iubesc mai mult decat orice si asta e... murim amandoi. daca mai bine de atat nu am meritat de la soarta asta. (amandoi am suferit foarte mult in tercut si cand in sfarsti ne-am gasit a fost ca un miracol, si de accea nu ma mai intereseaza daca am sau nu hiv)
0
01-02-2009, ora 12:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De ce insisti sa persisti intr-o prostie?Cum sa te infectezi de la un test?Pai asa ar fi periculos si de tinut aceste teste in farmacii, ca aceste lighioane pot iesi din ambalaj si infecta tot in jur, nu-i asa? Daca ar intra si Spielberg pe forumurile romanesti ar avea subiecte de film, nu gluma.Daca toata lumea si toate analizele care le-ai facut spun ca nu ai nimic, atunci asa este si trebuie sa crezi, altfel te alegi cu nu stiu mai care boala psihica.Ganglioni umflati are un sfert din populatia Romaniei, daca toti ar gandi ca au virus HIV.Si ai mai spus si sotului aceste ganduri fara temei, ca sa-ti tai singura creanga de sub tine.Trebuie sa crezi in medici si in rezultatele analizelor.Virusul HIV nu se ia asa usor, nu-i ca praful asezat peste tot.Deci linisteste-te, gandeste pozitiv si calmeaza atmosfera acasa, judecati la rece problema.Numai bine!
0
01-02-2009, ora 14:30
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca intr-adevar vrei sa scapi de aceasta obsesie, stii ce-i de facut: analize. Adica mergi la Institutul Cantacuzino si-l faci. Sau la Victor babes poti intreba. Eu am fost internata acolo acum un an cu alte probleme dar care puteau fi si semn de HIV, deci mi-au facut automat, analizele au fost gata cred in 24-48 de ore. Si eu am avut tendinta spre hipocondria (ipohondrie), stiu cat de paralizante pot fi unele ganduri, dar tocmai sa le tai din radacina, trebuie sa actionezi. Si sa vezi ce o sa te linistesti dupa aceea. Daca si cu testele bune continui sa-ti faci viata un chin, atunci da, mergi la psihoterapeut, anxietatea vine din alte cauze. Din exeprienta mea profesionala (nu stiu ce varsta ai), am ajuns sa spun ca frica mare de boli si moarte vine si din preabinele si dorinta de viata pe care le avem si ne e frica sa ne bucuram de asta. Deci, ia atitutine, daca nu, cere ajutorul. O sa vezi cum raman in urma aceste temeri. Sanatate deplina!
0
01-02-2009, ora 20:31
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Yla ai primit sfaturi foarte bune pana acum!Pt linistea ta mergi la o clinica particulara si fa-ti din nou analizele!!Hiv-ul nu se ia asa usor!!Daca psihoterapetul la care ai fost nu te-a ajutat, cauta altul cu recomandari foarte bune!!
Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul