Ganduri obsesive!

17-07-2018
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Buna ziua, intrebare pentru psihoterapeuti, pentru psihiatrii si pentru toată lumea care a trecut si care a experimentat asa ceva:de ce tot reapar gândurile obsesive si ce se poate face sa scapam de ele?Adica am citit ceva pe internet un articol care cumva m-a linistit, se numește "boala îndoielii" ceva postat de casajuranului.ro sau ceva de genul, in articolul respectiv m-am regăsit total cu acele intrebari pe care ti le pui in momentul in care te gândesti la sinucidere si la absolut orice.Dar daca totusi știm si conștientizăm de unde vin gândurile de ce mai apar, de ce ma tot gandesc într-una la asta cand eu nu vreau sa ma sinucid nu am sa fac Asta niciodată dar totusi ganduri apar si apar si instantaneu de genul:Mâine plec la.mare fac accident intenționat cu familia in masina, sau saptamana viitoare sunt sch 2 la servici si ma sinucid, sau trec strada si ma gândeam sa ma opresc in fata masini si exemplele pot continua... cu toate ca mi se par absurde si nu am sa fac asa ceva dar totusi ele apar:DE CE?si inca o intrebare care ma frământă.sunt cu adevărat pericuoale gândurile astea sau raman doar la stadiu de gand...eu nu cred ca o sa cedez dar apar îndoieli care ma sperie.! Multumesc anticipat pentru răspunsuri
5 comentarii
0
17-07-2018, ora 18:10
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! Gandurile obsesive pot disparea cu ajutorul psihoterapiei cognitiv—comportamentale. Aceasta va ajuta sa va schimbati credintele negative, gandurile obsesive, care nu va dau pace in ganduri realiste si pozitive. Este o forma de psihoterapie foarte practica care se ocupa in mod expres de simptome si rezolvarea de probleme. Daca doriti sa explorati mai mult interiorul psihic, sa aflati cauzele profunde ale acestei probleme va recomand o forma de psihoterapie de lunga durata cum este psihoterapia integrativa eclectica sau psihoterapia integrativa Erskine.
1
17-07-2018, ora 20:43
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Da chiar asa de supărătoare pot fi?Adica din 17 ore 12 ma gandesc la asta oricât as incerca sa fac altceva ai imi apar o grămadă de ganduri in cap care ma fac sa ma intreb câteodată daca nu cumva imi doresc asta, si ma cuprinde o teama cand ma gandesc o durere in piept si o stare de agitație...nici nu mai stiu ce sa mai zic...sper sa imi revin si sa trec peste...!
0
18-07-2018, ora 12:25
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Tocmai de aceea se numesc obsesive, pentru ca obsedeaza, ne urmaresc. Sunt suparatoare. Dvs ati deschis alte topicuri in care ati scris si ca aveti medicatie in acest sens. Poate ar fi cazul sa anuntati familia si medicul cat de mult va preocupa aceste ganduri. La un moment dat, poarte exista compulsia de a le pune in practica.
0
18-07-2018, ora 13:37
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Păi medicul la care am fost stie, familia mea este la curent toată lumea știe că mă îngrijorează, adică există riscul să mă arunc în fața mașinii ca si compulsie, există riscul să îmi rănesc familia ca si compulsie.?Deja m-am speriat cum trebuie să procedez sau ce trebuie să fac nu se ajungă pana acolo daca exista riscul asta?eu mai mult simt frica de gandurile astea.Cum as putea sa incerc sa ma.sinucid ca si compulsie când mie imi este frica sa fac Asta si ma sperie gândurile ca as putea sa fac asta, sau cum as putea sa imi rănesc familia când mie imi este frica numai când ma gandesc la asta!
0
18-07-2018, ora 14:06
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Cei care fac compulsii nu le fac pentru a se liniști.eu cum.as putea sa ma arunc in fata masini daca nu vreau asta s8 daca nu ma.linisteste?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul