ganglion marit la ureche

18-07-2007
rares
Nu este medic/terapeut
rares
Ma numesc Rares si am 17 ani. De vreo 3 ani am un ganglion umflat dupa ureche. Cand am vazut pe forum cate boli se manifesta prin ganglioni mariti m-am speriat si am dat fuguta la medicul de familie insa el mi-a zis ca nu am nimic asa se mai maresc ei (i-am explicat ca il am de vreo 3 ani).Acasa le-am spus parintilor ce mi-a zis doctorul si am decis sa mergem impreuna la el. A doua oara cand a fost si tata prezent mi s-a uitat in gura si a zis ca am amigdalita cu adenopatie ganglionara si mi-a dat sa iau amoxacilina si ketonal de 3 ori pe zi.
Eu nu am urmat tratamentul pt ca amigdalele nu mi-s umflate nu ma dor nu fac febra si am vazut pe prospectul ketonalului ca nu oricine il poate tolera. Va rog sa imi spuneti daca am gresit si ce trebuie sa fac in continuare. am postat subiectul si la boli de sange dar n-am primit raspuns. Multumesc anticipat
3 comentarii
0
23-07-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Evaluarea unei adenopatii necesita: hemoleucograma, formula leucocitara, exudat faringian, VSH, PCR, eentual si un examen ORL. Sansele sa fie vorba de o boala de sange sunt reduse, avand in vedere ca dureaza de 3 ani. Se poate face si o echografie de parti moi, dar e posibil sa fie o doar o reactie inflamatorie prelungita in urma unor episoade de otita.
In ultima instanta, se pot face analize pentru infectii mai rare cum ar fi Toxoplasmoza sau infectia cu virus Epstein-Barr sau CMV, dar daca ganglionul e izolat si nu creste in dimensiuni nu e de speriat, trebuie doar urmarit.
0
01-08-2007, ora 00:00
rares
Nu este medic/terapeut
rares
eu nu am avut niciodata otita
0
13-08-2007, ora 00:00
giana
Nu este medic/terapeut
giana
S-ar putea sa fie doar o reactie inflamatorie, parerea mae sa-l lasi in pace daca nu creste si nu te deranjeaza
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: