ganglion si zona apropiata inflamata de la o capusa

25-04-2015
AndMar
Nu este medic/terapeut
AndMar
Buna seara! Pe 21 aprilie, seara, am sesizat la cap in zona occipitala pe partea stanga un ganglion inflamat destul de mare.Am palpat si in zona opusa si am descoperit o capusa, destul de bine infipta. Dupa incercari de a o convinge sa iasa de buna-voie cu chibrite sau benzina, m-am dus la urgente si am ajuns la chirurgie, unde mi-a scos-o o asistenta. Ziua urmatoare m-am prezentat la boli infectioase, iar doctora, dupa ce a palpat ganglionul, mi-a dat tratament cu antibiotic preventiv, pentru ca acea capusa sa nu fi fost purtatoare de vreun microb sau vreo boala. Mi s-a mai spus sa fiu atenta la simptome, orice durere de cap, febra, pete pe corp, pot insemna simptome si trebuie sa ma prezint la spital pentru analize. Astazi, dupa 4 zile de la intamplare, palpand zona din imprejurul ganglionului am descoperit un alt gabglion mai mic, iar zona dinprejur la fel de umflata si tare, dar si dureroasa.(acum simt ca si cum m ar apasa cineva acolo si ma si arde). De 2 seri am dureri in aceasta zona, dar nu am sesizat umflatura. Acum mi-am dat seama ca ma durea zona resprectiva, de aceea dorm pe o singura parte. Intrebarea mea este ce ar putea fi, daca este ceva grav? Pana luni cand ma duc la spital, vreau sa imi fac o idee.Va multumesc anticipat. A mai patit cineva asta de la o capusa?
7 comentarii
0
26-04-2015, ora 09:21
AndMar
Nu este medic/terapeut
AndMar
Nimeni?
0
26-04-2015, ora 14:20
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
MAI indicat este sa mergi din nou la spital daca este alta capusa sa fie scoasa nu astepta, de la capuse poti chiar ramane paralizat sau deceda.
0
26-04-2015, ora 23:22
AndMar
Nu este medic/terapeut
AndMar
Nu cred ca mai este alta capusa. Ma gandesc ca, din moment ce ganglionul s-a umflat, e clar ca acea capusa a transmis vreun microb, pentru ca, din cate stiu eu, ganglionii se inflameaza atunci cand in corp este vreo infectie sau vreun microb. Rog un medic sa ma ajute, daca vede postarea: ce boli transmit capusele si ce analize se fac pentru depistarea lor?
0
27-04-2015, ora 10:00
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Se face tratament cu doxiciclina 200 mg pe zi 4 saptamani, preventiv- daca nu s-a testat capusa ptr borelia- exista laboratoare care fac aceste teste pe capusa.Analizele ptr a vedea daca a-ti contact borelia de la capusa se fac la 6-8 saptamani de la intepatura sau la 6 saptamani de la terminare tratamentului.Metoda cea mai buna este western blot.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie,
medic primar dermatolog
0
27-04-2015, ora 19:26
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
In zona noastra geografica se pune de obicei problema bolii Lyme cauzata de o bacterie numita Borrelia, care poate fi transmisa de capuse. Prima manifestare a acestei boli este eritemul cronic migrator care apare ca o pata cam la o saptamana dupa muscatura. Nu apare la toti cei infectati.
Doxiciclina in doza mentionata mai sus se administreaza curativ. Nu faceti acest tratament daca nu aveti un diagnostic de Borrelioza Lyme, el putand avea efecte adverse neplacute, mai ales in aceasta perioada insorita a anului. Majoritatea capuselor nu sunt infectate cu Borrelia. De la muscatura lor poate sa apara si o reactie iritativa sau alergica care nu este eritem migrator. Luati mai bine un antiinflamator nesteroidian (de exemplu ibuprofen) dupa mesele principale cateva zile - o saptamana.
0
27-04-2015, ora 22:27
AndMar
Nu este medic/terapeut
AndMar
Buna seara, multumesc pentru parerile dumneavoastra. Mentionez ca am 16 ani, de aceea doctora nu mi-a prescris Doxiciclina, ci Amoxicilina antibiotice 500 mg, 4 pastile pe zi (din 6 in 6 ore) timp de doua saptamani. In afara de ganglionul infamat si dureros (care a mai scazut in dimensiuni) si zona dinprejur la fel de umflata, tare si dureroasa, am avut cateva dureri usoare de cap (am stat si in curent), si raguseala. Nu stiu daca pot fi simptome sau sunt urmarile neglijentei mele fata de sanatate. Am citit ceva pe internet si despre testul Elisa, care ar depista anumite boli transmise de capusa. Ce analize imi recomandati? Multumesc anticipat.
0
28-04-2015, ora 08:07
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca urmati tratamentul nu ar mai trebui facute analize decat daca mai apar simptome. Reveniti la medicul care v-a vazut in acest caz.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Atenție la căpușe!
  •