ganglioni axilari inflamati

05-04-2007
butterfly009
Nu este medic/terapeut
butterfly009
de ceva vreme am observat ca in timpul ciclului menstrual mi se inflameaza cativa ganglioni la nivelul ambelor axile, devin durerosi si cresc putin in dimensiuni.imi puteti spune va rog, despre ce ar putea fi vorba?
107 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
09-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Este posibil sa suferiti de mastopatie fibro-chistica, o afectiune inflamatorie a sanului caracterizata prin aparitia inainte de ciclu a unor micronoduli difuz la nivelul ambilor sani, uneori insotiti de adenopatie reactiva la nivelul axilei.
Insa, orice ganglioni palpabili la nivelul axilei, chir daca dispar, trebuie investigati. Daca aveti peste 40 de ani, mamografie la ambii sani, daca aveti sub 40 ecografie mamara, eventual repatata la doua saptamani. Desi cancerul mamar se insoteste tardiv de adenopatie si ganglionii nu sunt durerosi, nu va asumati nici un risc si faceti investigatii.
0
02-10-2007, ora 00:00
simona 09
Nu este medic/terapeut
simona 09
am si eu o intrebare:de cateva zile mi-a aparut in zona axilara o mica umflatura cat un bob de mazare si dureroasa.ar trebui sa consult un medic?eu am 15 ani si nu imi dau seama ce ar putea fi.
0
06-10-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca umflatura este rosietica si se localizeaza in jurul unui fir de par axilar e posibil sa fie vorba de o foliculita (infectie minora a folicului sebaceu). Unge zona cu Fucidin (un unguent continand antibiotic) in strat subtire, o data -de doua ori pe zi, timp de 7 zile. Daca nu se diminueaza in doua zile, ar trebui consultat un medic, poate e nevoie de tratament cu Oxacilina oral. Atentie la raderea parului axilar - daca apar mici inflamatii, tamponati cu iod sau betadina.
0
06-10-2007, ora 00:00
simona 09
Nu este medic/terapeut
simona 09
vreau sa va anunt ca umflatura mi a trecut in aproximativ o saptamana fara sa folosesc vreun medicament.nu era rosietica si mi a aparut dupa epilare.va multumesc foarte mult pentru raspuns
0
25-03-2009, ora 21:59
alina.29
Nu este medic/terapeut
alina.29
buna ziua!am o mare problema asemanatoare cu a simonei dar nu cred ca e vorba despre foliculita!!am de vreo 2 ani la axila stanga un ganglion inflamat care nu este foarte mari si mi se umfla si devine dureros in timpul menstruatiei.prima data cand l-am observat era foarte mic cam cat un bob de mazare si dupa timp de vreo 2 ani nu l-am mai smtit dar acum mi se mareste si devine dureros la menstruatie.tin sa zic ca am 17 ani si nu imi dau seama ce ar putea fi mai ales ca am citit in diferite articole ca deodorantele contin anumite substante toxice care duc la formarea unori tumori.care pot fi si maligne.este adevarat ?e posibil sa fie de la asa ceva sau e din cauza stresului?nu stiu ce sa mai cred.va rog frumos sa ma ajutati!multumesc mult
0
22-04-2009, ora 09:07
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In general un ganglion tumoral nu este dureros si nici volumul nu oscileaza. E posibil safie legat tot de mastoza fibrochistica, dar cel mai bine e de facut o ecografie de parti moi care indica tipul de umflatura.
0
25-05-2009, ora 13:42
cristina.maria
Nu este medic/terapeut
cristina.maria
Buna ziua. Sunt insarcinata in saptamana 35-36 si este pentru a treia oara pe perioada sarcinii cand imi apar la axila stanga niste mici umflaturi foarte dureroase si rosii. Am 29 de ani, sunt la prima sarcina, avand probleme in trecut cu menstruatia datorita ovarelor polichistice. Mentionez ca, din pacate, in familia mea exista cazuri de cancer mamar, la doua matusi de-ale mele, una din artea tatalui, cealalta din partea mamei. Am de ce sa ma ingrijorez, sau este vorba de hormonii specifici sarcinii? Multumesc anticipat.
0
07-08-2009, ora 17:52
preotescu
Nu este medic/terapeut
preotescu
buna ziua.Ma numesc lenuta am 42 de ani.In urma cu 2 ani [2007 martie] am fost operata de displazie cervicala[cn-3]fibrom uterin si tumora mamara san stang deci histerectomie totala si tumorectomie cu rezultat histopatologic tumora mamara beningma si mastoza fibrochistica si genital rezultat satisfacator nimic malingm.La 2 luni de la operatie mia iest noduli la san drept am urmat tratament cu mastodinom progestogel flamexin si ecografii repetate la 1 luna la 2 luni deci controale periodice la 2 luni pana in prezent.Nodulii sau inmultit la ambii sani ;diagnostic fibromastoza chistica.In decembrie anul trecut in urma unor ecografii[pelvine, abdominale si san]mia gasit chist rinichi drept de 3 cm, lichid in sac douglassi binenteles noduli la ambii sani.am facut CT abdominal si pelvis rezultat=chist rinichi drept 3 cm si lichidul din zona pelvina azis ca am avut chist pe ovar stang si sa spart ma trimis sa ma vada un ginecologsi in urma unei eco transvaginala mia gasit hernie inghinala stanga, i ovare atrofiate si lichidul din zona pelvina mia zis ca e urina.Acum 1luna am f eco iar [pelvina, abdominala si mamara]rezultat=chist rinichi drept, lichid in sac douglassi si adenopatie axiala dreapta., fara a urma vreun tratament decat amoxacilina pt infectie urinara medicul de fam. a zis ca nu e nimic grav.intrebare=CE ANALIZE SA MAI FAC PT A PRIMI UN DIAGNOSTIC CLAR? pt ca eu ma simt rau mi se umfla picioarele, urinez des si urat mirositor ma doare in zona pelvina[stanga]nu mai am putere in brate ma doare sub brat la efort si sanii se umfla si ma doare mai mult sanul operat decat dreptu ce tratament sa mai iau?mentionez ca mamografie nu am suportat sa fac de durere.in partea stanga [zona pelvina]ma doare cu tot cu picior.ce tratament sa urmez? va multumesc anticipat
0
14-08-2009, ora 11:24
ts
Nu este medic/terapeut
ts
am si eu o problema asemanatoare cu a cristinie.maria. La prima sarcina care am avut-o la varsta de 30 ani am observat ca la subrat mi-a aparut o unflatura. AM intrebat medicul ginecolog si mi-a spus ca este din cauza sarcinii. La 34 ani am nascut din nou si s-a intamplat acelasi lucru doar ca nu mai este o singura umflatura ci doua. Am nascut, umflaturile s-au retras dar nu in totalitate, uneori ma dor si tot timpul simpt ca am ceva acolo. Nu este rosu. Sanul nu prezinta nimic in neregula, nu este umflat, nu este rosu. Poate fi hormonal asa cum mi-a spus medicul ginecolog acum 4 anu sau poate fi si altceva. Astept un comentariu sau un raspuns.
0
22-08-2009, ora 07:25
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru cristina.maria - daca umflaturile axilare sunt dureroase si rosii sunt mai degraba inflamatii sau de origine infectiasa. cancer mamar in tinpul sarcinii exista, dar e f. rar.
0
22-08-2009, ora 07:31
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru cancerul la san sunt doua analize care se pot face in sange CA 15-3 si CEA. Atentie insa, o crestere a acestor markeri nu inseamna automat cancer, ei putand creste si in alte boli.
0
09-09-2009, ora 21:15
d_gianina
Nu este medic/terapeut
d_gianina
Fratele meu in varsta de 15 ani a descoperit sub brat un ganglion destul de umflat care il doare, dar nu prea tare. Pe aceiasi parte, are la mana o basica ce parea la inceput un cosulet, dar continua sa creasca. Despre ce poate fi voba?
0
10-09-2009, ora 11:15
cristina.maria
Nu este medic/terapeut
cristina.maria
Se pare ca acele umflaturi erau din cauza epilatului, mai exact rasului si al deodorantului - erau f durerosi, insa se retrageau dupa cateva zile. Pentru a numai face am renuntat la deodorant.
0
09-02-2010, ora 11:26
puiuraluca
Nu este medic/terapeut
puiuraluca
Buna ziua! Am o mare rugaminte:va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.Tatalui meu i-a aparut in zona axiala, un ganglion, usor dureros.A fost la doctor si in urma unui examen (doar prin palopare), i s-a spus ca este un lipom.Nu i s-au facut analize, nimic.L-a dus in sala de operatie si i l-au scos...S-a descoperit a nu fi limfom, ci un ganglion.Acum suntem ingrijorati, intrebarea era"este bine ca l-a scos?", "trebuia".Va multumesc!Astept raspunsul
0
09-02-2010, ora 18:38
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
E bine ca a fost scos ganglionul pentru ca se poate face examen anatomo-patologic, pentru a se vedea daca a fost vorba de o infectie locala (cel mai probabil) sau de o alta afectiune.
0
11-02-2010, ora 09:34
puiuraluca
Nu este medic/terapeut
puiuraluca
multumesc frumos pentru raspuns!
0
14-02-2010, ora 15:43
ioana t
Nu este medic/terapeut
ioana t
Buna ziua. Acum 12 ani am fost operata la bratul drept de adenopatie axilara dreapta pentru ca ganglionul sa inflamat cit un ou de gaina.Acum dupa atitia ani a inceput sa ma doara din nou si sa se inflamez si ma doare mina, umarul si sinul, am fost la doctor si mi sa spus ca nu am motive de ingrijorare.SUNT foarte nelamuritain privinta raspunsului primit de la medic.Imi puteti spune ce asi putea face, cui sa ma adreses pentru aceasta problema.Va multumesc.
0
21-02-2010, ora 09:14
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Puteti face o ecografie de parti moi, care vizualizeaza si sanul si axila - poate fi o matopatie fibrochistica, in care se inflameaza uneori si ganglionii. In plus, efectuati o hemoleucograma, care arata daca este vorba de o infectie.
0
25-02-2010, ora 08:58
mytela
Nu este medic/terapeut
mytela
buna ziua.am s eu o intrebare.acum un an m-am operat de ganglion axial si d ceva vreme simt o durere ciudata s simt subratul un pic umflat...este posibil sa reapara? tin sa mentionez k acel ganglion s-a marit de la deodorant s era intr-o forma si culoare foarte ciudata.
0
02-03-2010, ora 20:26
mario_jordy
Nu este medic/terapeut
mario_jordy
buna ziua am si eu nevoie de ajutorul dumnevoastra. de vreo cateva zile mi a iesit sub bratul drept o umflatura si este destul de sacaitoare.cred ca este vorba despre un ganglion ai daca ati putea sa mi ziceti si mie ce ar putea fi pt ca din pacate nu sunt in romania si nu mi pot face momentan un control amanuntit. sunt destul de in grijorat de situatie. va multumesc si sper sa ma ajutati
0
03-03-2010, ora 09:25
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Uneori o inflamatie ganglionara poate reaparea datorita unei foliculite (infectii a pielii). Insa orice ganglion inflamat necesita si o ecografie mamara, desi majoritatea ganglionilor nu tin de san ci de infectii localizate.
0
03-03-2010, ora 09:26
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca apare o inflamatie ganglionara ca rezultat al unei foliculite dupa epilat, se poate aplica local alcool iodat si Fucidin crema sau unguent. Daca nu se remite nici la Oxacilina administrata oral uneori necesita incizie.
0
03-03-2010, ora 16:56
mario_jordy
Nu este medic/terapeut
mario_jordy
va multumesc ca mi ati raspuns atat de repede dar totusi asi vrea sa va intreb din nou cam care ar putea fi problema deoarece sub brat mi a crescut umflatura si a inceput chiar sa ma doara. la pipait se simte ca o bila si e din ce e in ce mai dureros. toate acestea nu se trag de la epilat de fapt nici eu nu stiu ce s a in tamplat. va rog mult daca ma puteti ajuta cu un sfat ceva pentru ca situatia devine din ce in ce ciudata si tin sa mentionez ca nuu ma aflu in romania. va multumesc din suflet
0
08-03-2010, ora 11:15
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca inflamatia nu cedeaza, ganglionul trebuie incizat si biopsiat.
0
27-03-2010, ora 18:25
Mara Simion
Nu este medic/terapeut
Mara Simion
Buna ziua! In incercarea de a gasi un raspuns la ingrijorarea mea doresc sa aflu si alte opinii legate de ganglioni. La sfarsitul lui 2008 mi-a aparut subrat o umflatura foarte mica, abia perceptibila. In iunie 2009 am amas insarcinata si umflatura respectiva a inceput sa se umfle de la o zi la alta, iar in octombrie era deja cat o pruna. Am mers la o clinica particulara si am fost diagnosticata cu hidrosadonita, doar prin palpare, fara analize amanuntite, si mi s-a scos punguta cu puroi. In schimb s-a inflamat ganglionul din zona respectiva si in februarie, dupa ce am nascut, am mers din nou pt aceeasi problema, avand un pic de puroi langa ganglion. Mi s-a facut o mica incizie, puroiul a fost indepartat si a ramas ca sa vedem evolutia ganglionului, ce in mod normal ar fi trebui sa se retraga. Nu am luat antibiotice, deoarece alaptez si se pare ca din pacate ganglionul este din nou usor inflamat. Urmeaza ca dupa Paste sa merg pt a fi scos. Intrebare: Nu se fac inainte analize pentru a se stabili natura ganglionului..sau ce ma sfatuiti sa fac? Sa accept operatia de extirpare de ganglion? Ce ar fi putut cauza inflamarea lui de atatea ori? Va multumesc si astept un raspuns.
0
03-04-2010, ora 14:41
Alexa 2000
Nu este medic/terapeut
Alexa 2000
Buna...de cateva zile simt in jurul sfarcului drept ceva tare care daca apas ma doare...este grav...la ce sa ma astept.am 14 ani...astept un raspuns va rog frumos...multumesc
0
08-04-2010, ora 19:20
AlinB.
Nu este medic/terapeut
AlinB.
Doamna doctor,
Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Mamei mele i-a aparut de vreo 2 zile un nodul la axila.Din cate mi-a spus o doare la palpare si cand ridica bratul.Am intrebat-o daca are forma neregulata si densa (am citit pe net simptomele acestea la cancerul la san) si mi-a spus ca da.Dar nu vrea sa mearga la doctor.
Imi fac griji, poate fi cancer? Tinand ca o doare la palpare, asta nu e un lucru bun pentru ca, din cate am citit, in caz de cancer nu ar trebui sa o doara?
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns pe care-l astept cu nerabdare.
0
11-04-2010, ora 18:11
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru mara - hidrosadenita este data de localizarea unui stafilococ la nivelul glandelor sudoripare. Chiar si in perioada de alaptare se poate lua Augmentin 7 zile in cazul reaparitiei infectiei, iar local comprese cu solutie de cloramina si Fucidin unguent. Daca infectia cedeaza, nu e obligatoriu de scos ganglionul, cel mult de incizat colectia purulenta.
0
11-04-2010, ora 18:13
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
pentru Alexa - daca pielea este rosie si umflata, e posibil sa fie un mic furuncul - daca nu, e doar un nodul inflamator al glandei mamare care apare in perioada dinnaintea ciclului menstrual si care ar trebui sa dea inapoi. Se poate masa local cu Fastum gel. daca nu trece, trebuie sa consulti un medic.
0
11-04-2010, ora 18:15
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Alin B - este posibil sa fie o hidrosadenita, o inflamatie a glandelor sudoripare din axila, care, de obicei, cedeaza la antibiotic, insa din motive de precautie, pentru orice nodul in axila la femeie, e bine sa se faca o mamografie sau macar ecografie mamara.
Adaugă un comentariu / răspuns
107 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  •