ganglioni imflamati si reumatism

16-08-2012
stefania1204
Nu este medic/terapeut
stefania1204
Buna ziua, mi-am facut cont pe aces site pentru ca de ceva vreme am niste probleme de sanatate care nu-mi dau pace. De doula zile am partea stanga a gatului umflata si dureroasa la atingere si de asemenea am dureri in gat cand inghit. Acum cateva luni am avut parotidita si dupa ce am umblat pe la fel de fel de medici si spitale mi s-a dat un raspuns in sfarsit si am scapat de inflamatie cu cefort. De atunci ganglionii din spatele urechii drepte au ramas umflati si ma ingrijoreaza foarte tare. De asemenea, am si reumatism. Cand racesc deobicei gatul este cauza. Imi este foarte teama, daca citesc pe net simptome ma ingrozesc, ajung la tot felul de concluzii teribile. Aproape mereu am ganglionii din zona gatului umflati si cei de la ureche au ramas asa de cand am avut parotidita. La un moment dat am avut si ganglionii din zona inghinala imflamati, insa si acum sunt doar ca nu la fel de mult ca si atunci. Imi e tare teama. Am nevoie de niste raspunsuri pentru ca ma gandesc la tot ce e mai rau. Are legatura gatul umflat cu parotidita pe care am facut-o si cu reumatismul si fumatul? Va multumesc. Mentionez ca am 17 ani, 1, 61 m si 50 kg.
7 comentarii
0
16-08-2012, ora 19:50
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Buna Stefania, am citit cu atentie ce ai relatat aicea, insa problema este ca, parotidita epidemica nu prea o fac fetele, mai mult baietii asa numitul oreion, ce afecteaza testiculele cel mai frecvent, insa tu fiind fata, gonadele tale mai putin afectate, insa vreau sa te intreb, ti-ai facut niste analize, niste teste de inflamatie?Adica:VSH fibrinogen protina C reactiva, electroforeza proteinelor, etc Daca da, si acestea inca sunt la valoare mare, probabil procesul infectios nu s-a estompat, de obicei virusul ramane cantonat in ganglionii limfatici.Insa, te mai dor ganglionii?? Cel mai bine este sa iti faci analizele acestea, totodata sa consulti si un hematolog ptr ca daca ganglionii sunt mariti si nu te dor, de obicei au o alta semnificatie patologica, fie ca sutn bilaterali sau unilaterali..mai ales si inghinali.Sanatate!!
0
16-08-2012, ora 20:55
stefania1204
Nu este medic/terapeut
stefania1204
Parotidita pe care am facut-o a fost de cauza infectioasa, nu oreion. Analizele nu le-am facut de curand ci acum vreo 7 luni. Si atunci a fost depistat dupa exudatul faringian un streptococ. Acum gatul in partea dreapta il simt umflat si ma doare. Si cand inghit ma doare. Eu am probleme cu durerile reumatice de cand eram mica si in ciuda unui tratament cu zinat dupa ultimele analize tot am dureri, in special de genunchi. Am inteles ca amigdalele ar trebui scoase in asemenea cazuri, dar mi-e teama ca e prea tarziu. Am uitat sa mentionez ca aslo a fost mare.
0
16-08-2012, ora 20:57
stefania1204
Nu este medic/terapeut
stefania1204
Multumesc frumos pentru raspuns. Multa sanatate
0
16-08-2012, ora 21:31
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Este evident-Reumatism articular acut.Cam asta ar fi diagnosticul simptomelor articulare.Streptococul Beta hemolitic de grup A da o afectiune care afecteaza articulatiile mici, dar nu numai si alte viscere si tesuturi:tegumente, muschi tendoane, plamani, rinichi, cord.Insa ptr a pune cu siguranta diagn.de RAA trebuiesc niste teste facute, pe care vad ca le-ai facut si sunt pozitive si trebuiesc indeplinite criteriile lui Jones care sunt majore si minore.E bine ca toate astea sa ti le spuna un reumatolog si sa iti faca un set de investigatii complexe ptr a exclude oricare alt diagnostic.
0
16-08-2012, ora 21:58
stefania1204
Nu este medic/terapeut
stefania1204
Dar durerea de gat este data tot de streptococ? Scoaterea amigdalelor ar rezolva in vreun fel problema? Multumesc mult
0
16-08-2012, ora 22:28
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Durerea apare cand exista hiperemie faringiana-angina streptococica, insa scoaterea amigdalelor nu prea ar fi o solutie tocmai binevenite depinde ce varsta aveti dar infectia odata diseminata scoaterea amigdalelor nu prea ajuta mult, amigdalele palatine au un scop sunt ggl limfatici care protejeaza organismul imp.infectiilor si se inflameaza cand sesizeaza eexistenta vreunui corp starin in organism fie ca patrunde pe cale nazo-faringiana sau alta cale, insa nu stiu ce sa zic, e bine sa vorbiti cu un specialist si va poate indruma catre cea ce este bine ptr d.voastra.
0
16-08-2012, ora 23:02
stefania1204
Nu este medic/terapeut
stefania1204
Multumesc frumos pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum tratezi durerea în gât (ce să faci și ce nu)
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  • Rolul plantelor aromatice și al condimentelor în tratamentul bolilor reumatice
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •