ganglioni inflamati

303 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 10 11 Înainte ›
0
21-04-2012, ora 13:00
Geanina1982
Nu este medic/terapeut
Geanina1982
Va multumesc foarte mult ! Nu ma asteptam sa fiti asa pront. Da am de gand sa fac toate acestea.. Domnul doctor stomatolog ma trimis sa ma duc la un consul maxilo-facial sa vedem ce mi se va zice acolo.De la radacina este posibil.. pe partea respectiva am avut o operatie. Este posibil care cumva sa fii fost o infectie si sa se pietrificat? Ma gandesc la asa ceva deoarece, apare pe radiografie ca un corp osos exact cum apare osul de la mandibula exact asa este si el. Oricum eu va multumesc foarte mult, pt ca este foarte bine sa mai afli si o alta parere. Am sa va tin la curent cu ce mi s-a zis. Va multumesc inca odata! O zi buna va doresc!
0
21-04-2012, ora 22:09
paulinhio
Nu este medic/terapeut
paulinhio
Buna !
Am si eu o problema.
Simt in in partea dreapta o durere si ceva tare in zona gatului, un pic mai sus..Ma doare cand inghit.
Ce sa fie ? :( :( :( :( :(
0
10-05-2012, ora 21:42
Stephan
Nu este medic/terapeut
Stephan
Buna seara, am si eu o problema, cam de o luna am un ganglion umflat pe partea dreapta a gatului, care in primele 2 saptamani nu il observasem.Recent, acum o saptamana mi-a mai aparut unul sub barbie si inca unul aproape de ureche pe gat, in partea stanga, in aceasta perioada am avut pielea rosie respectiv niste pete.Petele au tinut o saptamana ( ori a fost rubeola ori a fost alergie ) si astazi, mi s-au umflat cei doi din spatele urechii.Am fost la vreo 2 doctori de familie care mi-au zis ori alergie ori rubeola ori de la masele, ca sa se convinga m-au trimis sa imi fac analizele.Inca nu mi-au venit dar as vrea sa stiu inca o parere despre ce ar putea fii.Multumesc!
0
11-05-2012, ora 08:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
corpul uman este un mecanizm foarte complicat din acest motiv inafara de med,.de familie mai exista zeci de specialisti
ganglionii in zona respectiva pot fi din cauza a catorva speciakitati
dermatologie, stomatologie, orl, pneumoftizio
e absolut logic sa faci aceste consultatii
valabil si pentru mes de mai sus de la paulinio
0
11-05-2012, ora 15:57
Stephan
Nu este medic/terapeut
Stephan
Dupa ce imi vor veni analizele voi stii exact unde sa ma duc pentru a vedea ce am, multumesc pentru raspuns ! O zi placuta in continuare!
0
29-06-2012, ora 18:11
broli_10000
Nu este medic/terapeut
broli_10000
Buna seara am si eu o intrebare am 2 umflaturi dupa urechea stanga si 1 mai mica dupa urechea dreapta nu ma dor sunr de circa maxim 1 cm am 27 de ani, le am de pe la 20 de ani nu am bagat de seama atunci si nu m-am dus la doctor credeti ca ar putea fii ceva grav ar fii cazul sa ma duc acum?
0
03-07-2012, ora 13:42
Andreeas87
Nu este medic/terapeut
Andreeas87
buna ziua.ma confrunt si eu cu o problema similara cu cele expuse.acum 1 luna mi s-a inflamat un ganglion submandibular, am mers la un medic orl, m-a palpat si nimic iesit din comun (nici o prb la masea, la ureche sau la dinti).mentionez ca am amigdalele scoase de cand aveam 3 ani(acum am 25 de ani).am luat tratament pt infectie augumentin, antiinflamator nurofen un spray pt dat in gat si antialergic.problema este ca acum 1 zi mi-a aparut iar este mai mic decat cel precedent.problema este ca nu gasesc motivul aparitiei lor..
mentionez ca si mama a avut prb aceasta si a mers la vreo 3 medici in bucuresti care vroiau sa o opereze si a realizat ca de fapt avea toxoplasmoza pt care a urmat tratament si e ok. acum 2 ani am facut si eu testul de toxoplasmoza a iesit negativ.este necesar sa repet analiza???incotro sa imi indrept atentia??medicul mamei de la bucuresti (a spus k si ei i se inflameaza ganglionii fara motiv si ar trebui lasati in pace...
0
04-07-2012, ora 14:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pana la alte analize..n faci un consult la stomatolog
0
04-07-2012, ora 14:10
Andreeas87
Nu este medic/terapeut
Andreeas87
am fost la stomatolog chiar ieri la 2 doctori. au spus ca nu am nici o inflamatie la glandele salivare sau vreo problema la dinti.umflatura pe care o am se afla exact sub mandibula unde din punct de vedere medical nu ar trebui sa se afle nimic este exact pe linia mediana. (nici macar nu se localizeaza acolo vreun ganglion limfatic)acum ca stim k nu am nimic la ochi urechi dinti unde sa mai caut???analizele de sange le-am facut acum 2 luni : hemoleucograma si vsh in limite normale. sa le repet ? sa fac si analize pentru toxoplasmoza???stomatologii au zis k eko sau rmn nu e cazul ca nu e nici chist nici ganglion.mi-au spus sa iau antiinflamator 5 zile (ca sa vada daca e o inflamatie) iar daca nu trece sa iau 5 zile antibiotic( ca sa vada daca raspunde la antibiotic daca e o infectie microbiana). Dvs ce ma sfatuiti sa fac???
va multumesc din suflet pentru raspuns. o zi buna!
0
05-07-2012, ora 08:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pot sa fie un chist tireoglos
se trateaza chirurgical la maxilo-facial
0
05-07-2012, ora 09:01
Andreeas87
Nu este medic/terapeut
Andreeas87
Mama a avut o problema similara i-a aparut o umflatura submaxilar si s-a cautat la 5 medici.unul din diagnostic de la clinica buco-maxilo-faciala a fost asta chist tireoglos.si vroiau sa o opereze etc.a fost la bucuresti la spitalul de boli rare si avea toxoplasmoza...nu stiu de ce am impresia ca am aceeasi chestie.observ ca nu se reduce inflamatia desia iau antiinflamator.data trecuta cu augumentin mi-a trecut. e clar ca este ceva infectios.o sa merg sa fac analiza de toxoplasmoza...offff.multumesc din suflet pentru ajutor.
1
01-08-2012, ora 19:37
narcisad
Nu este medic/terapeut
narcisad
domnule doctor va rog sa ma ajutati cu un sfat, mi-a aparut in partea stanga pe gat o umflatura am fost la o clinica unde mi-am facut o tomografie compiuterizata si rezultatul a fost adenopatie de 33/20/16mm retromandibular pe grupul jugolo carotidian superior de partea stanga cu contur bine delimitat si cu priza de contrast nesemnificativa.in rest nu sunt adenopatii profunde.
Mi-am facut si toate analizele care au iesit bine, mi-am tratat si dantura.Nu mai stiu ce sa fac ca nu se retrage.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
0
13-12-2012, ora 03:47
andrrei
Nu este medic/terapeut
andrrei
Buna ziua.

Am si eu o intrebare.Am si eu in zona submandibulara un ganglion mobil, care cand e mai mare, cand mai mic, dar este intodeauna cand il caut.

Il am de foarte mult timp, de vreo 5-6 ani cred, de la o raceala, si tot a ramas..am avut ceva probleme cu polipii si amigdalitele, de polipi am scapat... eu ma gandeam ca e de la amigdalite ca nu le am mai scos..

Ideea e ca il am de mult timp, si pana acu nu ma deranjat deloc
0
17-01-2013, ora 17:58
maryyyy
Nu este medic/terapeut
maryyyy
buna seara, incep a va spune cum au inceput toate simptomele, a inceput sa ma doara un san, am intrat in panica, a doua zi am racit, am inceput toate investigatiile, ecografie si respectiv medid orl.la ecografie a rezultat ca am mastoza fibrochistica, am tratament si sunt bn sa spunem, dar la problema de orl, am avut acum 3sapt faringita virala, am avut augumentin, flamexin 7zile.dar am si adenita steklara, un ganglion sub barbie care vad ca nu mi trece...cand trece?eu parca stiu ca il am de cand ma stiu, adevarat ca s a marit un pic in urma la raceala ce am avut o...acum am si o tuse, gatul ma doare dimineata...apoi imi trece.ce sa mai iau?am luat nurofen 3 zile prescris de farmacista si parca imi era bn...cum dispare ganglionul ala, ca fac ce fac si pun mana la el, pt ca stiu ca e acolo.cand trece?
0
17-01-2013, ora 22:09
joana13
Nu este medic/terapeut
joana13
Buna seara ! Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati, cam de 7 luni mia aparut 2 ganglioni la gat unul mai mic si unul mai mare, nu ma doare nimic la gat numai ca ma deranjeaza la inghitire si parca imi pocneste ceva la gat cand inghit, nu am avut febra niciodata, problema asta mia aparut cand a murit tatal meu, am fost foarte rau dupa moartea tatalui meu si mai ma doare si o ureche cateodata, am fost la un medic ORL in Spania si mia facut o endoscopie si sa uitat si la ureche si mia spus ca nu am nimic, nu stiu ce sa fac sa scap de deranjul asta din gat si inca ceva la inceput sa-mi apara ganglioni am avut o sufocare credeti ca e din cauza stresului pe care l-am avut dupa moartea tatal meu ?Va rog frumos daca puteti sa-mi dati un sfat.Va multumesc frumos
0
17-01-2013, ora 22:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
maryyy
1. faringita virala Nu se traeaza cu antibiotic... virusiii nu mor de la antibiotic
2.durerea de gat dimineata evsemn clar devreflux gastri si alimentatie gresita
am scri mii de mesaje aici la acest subiect
3 ganglionul poat fi si de origine stonatologica
0
17-01-2013, ora 22:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
janna
da...si stresul da probleme spadtice musculare locale...dar si problemele gastrice
schimbati regimul alinentar.cum am mai scris pe forum... faceti inhalatii, gargara, aromoterapie
, luati ceaiuri de relaxare...faceti sedinte de autosugestie... si o sa depasiti problema
0
18-01-2013, ora 11:25
joana13
Nu este medic/terapeut
joana13
Multumesc foarte mult domnule doctor!Dar ganglionii aceia o sa-mi dispara pt ca ma ingrijoreaza foarte mult de atatea luni de cand îi am si nu dispar, doctorii de aici mi-au spus sa nu ma ingrijorez ca nu sant mari, acei ganglioni mi-au iesit tot pe baza de stres sau probleme gastrice ?Va multumesc inca odata !
0
18-01-2013, ora 15:18
maryyyy
Nu este medic/terapeut
maryyyy
multumesc mult, adevarat am fost diagnosticata si cu relux gastrofaringian, si am tratament cu motilium 3 pe zi inainte de masa si omez 1pastila seara...ma deranjeaza de ce ganglionul asta nu dispare, cu toate ca am observat ca dupa un nurofen mi cam desumfla zona unde e el...nu e exagerat, ca o boaba de fasole...cam asa.nu ma doare...doar ca mai pun mana acolo si asta ma ingrozeste...e a treia saptamana si nu trece.dar va spun, eu parca stiu ca il am mai demult numai ca nu m a deranjat pana acum.
0
18-01-2013, ora 15:22
maryyyy
Nu este medic/terapeut
maryyyy
asa am avut diagnosticul pus, faringita virala si adenita stelara si mi a si zis daca nu dispare ganglionul trebuie operat, dar de ce daca nu ma doare, daca nu dispare ce sa fac?neaparat operatie?si am avut augumentin si flamexin, , vitamina a de pus in nas.
0
24-01-2013, ora 17:18
zeita86
Nu este medic/terapeut
zeita86
Buna ziua,

De circa o luna jumate am descoperit in spatele lobului urechii drepte un ganglion umflat. Am observat intamplator, dupa ce am auzit o discutie cu ganglioni umflati. Ganglionul nu doare, insa e de marimea unui bob de mazare. Din cand in cand ma mai injunghie in urechea dreapta si in jurul ganglionului. De asemenea am si o masea tot pe partea dreapta la care am o derere surda si imi curge sange din el, chiar daca am plomba.

De la ce poate fi ganglionul?
0
28-01-2013, ora 14:44
finu25
Nu este medic/terapeut
finu25
Buna ziua mentionez ca acesti ganglioni daca apar mai multi, e cazul rubeolei pe gat in cap dupa ureche, sau daca apare unul apare din cauza unor carii sau a unei raceli a unei infectii.
0
16-04-2013, ora 01:47
ardeoiu
Nu este medic/terapeut
ardeoiu
buna seara.am si eu niste probleme in gat...prima data am descoperit la exodat ca stafilokokus aureus..am fost internata in spital 10 zile am facut oxacinila.dupa aceea am racit si am facut cefort de 1 g...acuma am fost la orele si mi-au zis ca am gatu foarte urat..in spate de tot mi-au iesit niste besicute care se itind pe esofag in jos..la orl mia dat sa iau klacid, isoprinosine ewopharma, sprey de gat tantum verde si gargara ceai de salvie..da niciun rezultat..acuma o sapt am depistat ca mi-a iesit un ganglion langa beregata cei dreot este mare nu ma doare...dar imi este frica daca ma puteti ajuta.
Multumesc!
0
16-04-2013, ora 08:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
facti consult la gastrologie si cititi pe forum careveste legatura intre aceste 2
probleme
0
16-04-2013, ora 14:15
ardeoiu
Nu este medic/terapeut
ardeoiu
Va multumesc am sa ma duc sa fac consultu..
0
16-04-2013, ora 19:59
ardeoiu
Nu este medic/terapeut
ardeoiu
Dar ce am eu este grav??
0
30-04-2013, ora 19:28
sini
Nu este medic/terapeut
sini
Buna seara Domnu Doctor as vrea sa ma ajutati si pe mine ptr ca momentan nu sunt in tara si nu pot merge aici la medic.de vre'o 3 zile ma doare foarte tare sub toata partea mandibulei si simt un sir de bobite asa tari sunt ganglionii cred..durerea o simt pana in urechidar starea fortein mijloc nu am probleme cu dantura nici cu urechiile numai ca am facut sport mai mult in ultimul timp. Si ma gandeam poate sa fie febra musculara?nu stiu de la ce poate fi dar ma doare si asa fara sa ating la atingere e mai durereos si simt fierbinte asa.va multumesc..sanatate va doresc.sinica
0
02-05-2013, ora 08:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. din cele descrise reese ca este Adenopatie( ganglioni inflamati )
2 cauza cea mai probabila este Dantura.. chear daca nu se vede ceva probleme.. poate sa fie la radacina unui dinte infectia ( loveste pe fiecare dinte aparte cu ceva si o sa.ti dai seama care dinte poate fi de vina
3. un antibiotic ( rovamycina), un antiinflamator..ar ajuta pe moment
dar e necesar sa ajungi la un stomatolog si la un medic ORL pentru un diagnostic cert
0
13-05-2013, ora 09:29
gabriel3fan
Nu este medic/terapeut
gabriel3fan
Buna ziua,
De aproximativ 1an am un ganglion(?) inflamat sub mandibula, NUMAI in partea stanga. In mod normal se simte doar o umflatura de cca 0.7-1cm la palpare, care nu este vizibila. Cand mananc (in special mancaruri acre dar nu numai) acesta se umfla devenind de marimea unui ou de gaina (devenind vizibil). La un interval de 30min-1h dupa masa revine la dimensiunile de 0.7-1cm. La inceput disparea complet pentru cateva zile si reaparea cu ocazia unei mese mai solicitante pt glanda salivara dar dupa circa 6 luni acesta nu mai dispare. Nu este dureros dar ma jeneaza mai ales cand este inflamat, provocandu-mi o jena minima la inghitire si la miscarea capului. Am facut o ecografie acum 6 luni (de parti moi) dar care nu a evidentiat nimic, spunandu-mi-se ca este posibil sa am pietre pe canalul glandei salivare (?). Am fost si la un control ORL unde mi s-a cerut sa fac o ecografie cervicala. Daca puteti sa imi spuneti parerea dumneavoastra si sa imi indicati un centru de ecografiere cervicala mai bun v-as ramane recunoscator!
Probabil nu are legatura cu cazul meu dar inainte cu 2-3luni de aparitia acestui (?)ganglion m-am procopsit cu un Zona Zoster.
Va multumesc
0
13-05-2013, ora 13:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi o sialoadenita
se investigheaza la maxilo-facial
Adaugă un comentariu / răspuns
303 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 10 11 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •