Ganglioni pe gat si cervicali - limfom Non-Hodgkin

24-05-2017
marra1
Nu este medic/terapeut
marra1
Buna ziua,

In urma cu 1 an, dupa o raceala puternica ( sau infectie, nu stiu nici acum ce a fost, la nepotul meu s-a dovedut a fi virusul epstein barr ) am inceput sa ma simt tot mai rau, ameteli, oboseala, dureri de cap, transpiratii nocture abundente. In 2 luni mi-au aparut noduli /ganglioni pe gat, care au tot crescut. Nu se simteau la mana, decat daca aveai rabdare si mana usoara, dar la mine in oras, toti medicii ORL, aveau un stil atat de dur, chiar brutal de a face controlul, de am ramas fara cuvinet.
In fine, dupa un consult la neurologie, la spitalul Colentina ( unde am dat de medic adevarat, a inchis ochii cand a verificat gatul meu, si a verificat prin atingeri foarte fine - si asa a si simtit ganglionii) mi-a recomandat si am facut RMN.
Au iesit ganglioni ;" - hipertrofie de tesut adenoidian rino- si orofaringian stang si imagini ganglionare ovalare submandibulare, jugulare si spinale accesorii stangi, fara arii de necroza, fara periadenita " - la un rmn -
"- asimetrie faringiana cu hipertrofie amigdaliana stanga, fara a se evidentia anomalii de structura sau de semnal
- asimetria glandelor submandibulare cu hipertrofia glandei submandibulare stangi
- ganglioni infracentimetrici jugulo-carotidieni superiori, mijlocii si inferiori decelabili bilateral, net conturati, negadofili, fara criterii patologice imagistice,
- fara adenopatii supraclaviculare decelabile,
- fara prize de contrast cu substrat patologic la nivelul regiunii explorate " - la al doilea RMN

Acum ce fac, incotro merg ( medicul de la Bucuresti a spus ca nu tine de neuro si sa merg la ORL sau OMF ), dar si la una si la alta indiferenta si nepasarea au fost mari.

Mentionez ca zona gatului ma goare ( pe exterior ), fata, osul mandibulei, urechea sunt dureroase si uneori amortite. De cateva luni durerea a coborat si pe clavicula, pana spre san. Ganglionii sunt acum mult mai mari, se vad cu ochiul liber si se simt ff bine, nu mai este nevoie de multa finete. Si totusi, toate analizele imi ies bine. Am vrut sa fac o biopsie, dar am ales orasul unde locuiesc si din pacate, medicul a facut o incizie sub mandibula si a spus ca nu mai gaseste ganglionul. A ciupit putin din glanda salivara ( am avut pietre candva), daca tot m-a taiat ( asa a zis ) si m-a cusut la loc. Si biopsia am facut-o pana la urma la glanda salivara.
Nu stiu unde sa merg, la ce medic sa ma duc ?! sa fie limfom Non-Hodgkin ? Ce investigatii se fac si la ce specialist ?
14 comentarii
1
24-05-2017, ora 22:48
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Daca cititi tot textul foarte atent apare o expresie "fara caractere patologice!". De asemenea, ganglionii sunt subcentimetrici, mici. Toata lumea are ganglioni la gat si peste tot, sistemul limfatic este peste tot si e format din vase limfatice si ganglioni. Ganglionii numai cand sunt "umflati"(se numesc adenopatii) sunt patologici.
Asa ca o luam razna daca cautam limfoame la toti oamenii care au ganglioni. Sigur ca daca palpam foarte atent gasim ganglioni, pentru ca e normal sa fie...dar nu adenopatii, ganglioni cu probleme.
Cui sa va adresati? Evident unui chirurg BMF/stomatolog pentru a examina glanda submandibulara stanga care e hipertrofiata(marita), el trebuie sa se pronunte daca acolo e o problema(ceva patologic) sau doar o asimetrie cu care v-ati nascut. Caci in RMN nu ni se descrie a fi vreo leziune in glanda submandibulara, ci doar ca e mai mare pe stanga.
0
24-05-2017, ora 22:50
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Medicii in 99% dintre ei(colegii mei) nu sunt nepasatori si nici superficiali cum credeti dvs, suntem foarte foarte constiinciosi si foarte atenti cu pacientii, cu pretul sacrificiului vietii personale adesea...Daca scrieti pe acest forum remarci negative despre breasla medicala (pe care nu o puteti intelege decat daca treceti prin 6 ani de facultate si 5 de specialitate), atunci nu vom raspunde la intrebari!...
0
30-05-2017, ora 13:39
Lencutaa
Nu este medic/terapeut
Lencutaa
Buna ziua am si eu o problema as spune in urma cu 2 luni mi-au aparut 2 ganglioni unul submandibular cit o faseloe si unul dupa ureche cit o boaba de orez nedurerosi sau putin durererosi daca ai palpez mult si mobili.am crezut ca sunt de la dantura am mers si am rezolvat tot nu au cedat de loc apoi am mers la orl si mia zis ca am amigdalita cronica ca ceva timp in urma am scos si putin cazem si a doua problema garinge iritat de la reflux, gitul este si acum rosu de durut doar dimineata la trezire apoi imi trece.am facut si analiza de singe care este buna.am avut si zile cu stari febrile cu temperatura pina la 37, 3care scadea singura aveam citeva zile apoi deloc apoi iar citeva zile.azi palpinduma in partea stinga parca am si acolo ganglioni submandibulari cit boabele de orez imi este frica de ceva mai grav.ajutati-ma cu un sfat
1
06-06-2017, ora 17:02
marra1
Nu este medic/terapeut
marra1
Domnule dr Markus Sorin, ce nu am precizat este ca acele rezultate RMN sunt din 2015. In prezent ganglionii s-au marit. Mai exact, cel jugular are aproximativ 2 cm lungime si 1 cm latime, cel submandibular are 1 cm x 1 cm. Sunt vizibili cu ochiul liber. Iar in aceste conditii, am dat de doctori care nu gasit ganglionii nici dupa pipait. Incercand sa explic unde sunt, cum sa puna mana, au fost revoltati maxim.
Nu intentionez sa jignesc pe nimeni, cunosc si apreciez munca medicilor, dar sa nu generalizam totusi. Nu 10 din 10 sunt devotati si implicati !! Ba din contra, daca sunt 7 din 10...este bine. Unde a fost cazul, am si laudat medicul (dupa cum am scris in mesajul initial)
Si nici nu sunt nebuna sa umblu din medic in medic, sa cheltuiesc banii degeaba.
In prezent am tot obrazul, cu urechea, in spatele urechii, mandibula amortite si dureroase, atat de dureroase ca nu pot nici macar sa ma dau cu crema pe fata. Nu pot sa dorm pe partea stanga, abia ma pieptan si ma spal pe cap. Durerile mele sunt pe o scara de la 1-10, de minim 6 si maxim 9.
Si dumnevoastra sunteti suparat ca nu apreciez medicii !!! Despre ce vorbim aici ??
1
01-10-2017, ora 22:15
Mely_3
Nu este medic/terapeut
Mely_3
Marra1 nu stiu daca mesajul meu iti mai este de ajutor, dar ar trebui sa consulti si un imunolog, un hematolog si un specialist pe boli infectioase. Eu asa am facut. Pana acum toata lumea spune ca eu nu am nimic... Mentionez ca am ganglioni inflamati in zona axilei, lato cervicali si mandiburi de 2 luni
0
11-11-2017, ora 19:18
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
Buna seara
Mely 3, am un baiat care are tot de 2 luni ggl inflamati cam intre 22 si 15 mm
Am o intrebare, ce hematolog ati consultat si ce dimensiuni au ggl?
Baiatul meu are 17 ani si a avut mononucleoza in urma cu 6 luni
Sunt destul de ingrijorata, oare sa fie tot mononucleoza cauza inflamarii ggl ?
Nu are alte simptome, stare de oboseala sau febra
Multumesc
Astept orice raspuns...
0
12-11-2017, ora 09:56
Mely_3
Nu este medic/terapeut
Mely_3
Buna Cati2000, ganglionii mei s-au retras pana la urma, dar am luat Prednison timp de 3 saptamani, la recomandarea imunologului. Inainte sa iau medicamentul si ganglionii mei erau mici, sub 1 cm. Medicii spun ca daca au peste 1 cm sunt periculosi. Poate sunt de la monunucleoza, ca atunci s-ar explica ganglionii. Eu zic ca ar fi bine sa mearga la un medic internist ca sa-l sfatuiasca ce investigatii sa faca, ca altfel e destul de greu sa-ti dai seama la ce medic ar trebui sa mergi, iti spun acest lucru in cunostinta de cauza.
0
12-11-2017, ora 15:59
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
Buna
Multumesc pentru raspuns
Voi cauta un hemetolog bun, eventual imunolog
Acum nu stiu pe nimeni...imi puteti recomanda un nume sau o clinica?
Va rog mult, sunt destul de panicata...am citit multe despre ganglioni si nici nu mai stiu ce sa fac...
Ggl apar pe ecografia de parti moi, alte simptome nu are baiatul meu
Multumescu inca o data.
0
12-11-2017, ora 18:26
Mely_3
Nu este medic/terapeut
Mely_3
Nu stiu exact pe cine sa iti recomand pentru ca nu stiu din ce localitate esti. Dar cum ziceam probabil ca e mai bine ca in prima faza sa mearga la un medic internist sau la boli infectioase daca a avut mononucleoza.
0
12-11-2017, ora 23:12
Dr House
Nu este medic/terapeut
Dr House
Inflamarea ganglionilor se produce in cadrul infectiilor. Mononucleoza este o boala infectioasa. Poate nu a avut loc o remisie totala.
0
13-11-2017, ora 22:32
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
Buna seara
Si eu cred ca acesti ggl au legatura cu mononucleoza desi au trecut 6 luni de la debut...acesti ggl sunt acolo de aproximativ 3 luni, adica atunci am aflat de ei la eco de parti moi.Am repetat eco dupa 2 luni si au ramas la aceleasi dimensiuni, 22 mm si mai multi intre 15 si 7 mm, dispusi aproximativ simetric laterocervical si submandibular, stanga si dreapta.
Medicul ecografist mi a spus ca au caracter minim inflamator.
Ig M au scazut de la valoarea de 290, la debut, acum 6 luni, la valoarea de 10, dupa 3 luni.
Deci infectia nu mai este in faza acuta.Am citit pe net si am inteles ca este posibil ca ggl sa ramana inflamati un timp indelungat, poate chiar 1 an.
Ce pot face sa se retraga mai repede?
Oare inflamatia inseamna imunitate scazuta?
Cum pot creste imunitatea pentru a nu declansa in organsm o boala mai grava acest virus?
Acest virus duce la limfom, si cum pot sa nu ajunga la asa ceva?
Multumesc mult pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Sunt din Bucuresti.
0
14-11-2017, ora 17:26
Dr House
Nu este medic/terapeut
Dr House
Daca nu exista febra, cel mai probabil este vorba de o inflamatie reziuala postinfectioasa. Puteti incerca un tratament cu antiinflamatoare si comprese calde aplicate pe zonele unde se gasesc ganglionii inflamati. Sanatate!
0
15-11-2017, ora 10:11
cati2000
Nu este medic/terapeut
cati2000
Multumesc!
0
03-12-2017, ora 11:28
Fares57
Nu este medic/terapeut
Fares57
Aceasi problema o am si eu mi-au aparut niste ganglioni pe gat si sunt un pic dureroși!!!precizez ca am fost si la hematolog ai Orl mai exact la spitalul Colțea !! Niste medici foarte buni si foarte cumsecade care mau ascultat cu atenție !!! Analizele de sange mi-au iesit bune si cele serologice la fel !! Am facut si ecografie si au iesit ganglioni beligni !! Dar problema este ca pe mine ma doare toti mușchi de la gat si clavicula !!
Nu stiu ce sa fac !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •