Ganoderma e buna pt anxietate?

18-02-2010
sandrada
Nu este medic/terapeut
sandrada
buna. a folosit cineva capsule de ganoderma?.sunt bune ptr anxietate?.imi poate da cineva mai multe detalii despre acest produs, ptr ce este bun, daca are reactii secundare sau contraindicatii?
7 comentarii
0
28-02-2010, ora 01:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hy!

Ganoderma (ciuperca reichi) este foarte bună pentru multe afecţiuni, inclusiv pentru cele din sfera psihiatrică. Trebuie consumată pe o perioadă lungă de timp, pentru a avea rezultate pozitive. Are unele reacţii adverse, dar apariţia lor la dvs. depinde strict de starea organismului dvs. (Ganoderma detoxifică organismul. Detoxifierea poate să producă unele stări neplăcute (cefalee, ameţeală, greaţă, scaune mai dese, etc.) dar sunt temporare, cedează în timp.
Are şi contraindicaţii, dar mai mult pentru persoanele care iau medicaţie pentru diabet (scade glicemia şi dacă o persoană insulină, de pildă, poate să facă o criză de hipoglicemie severă).

Consultaţi medicul naturopat înainte de administrarea acestui produs, pentru mai multe detalii şi pentru realizarea unei scheme terapeutice corecte.
Toate cele bune şi multe binecuvântări :)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
28-02-2010, ora 01:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*Ciuperca Reishi (Ganoderma Lucidum) :)
0
05-07-2010, ora 14:33
adriluk
Nu este medic/terapeut
adriluk
Buna! Am gasit in padure cateva exemplare frumose de ganoderma *(lingurita zanei). Stie cineva cum/si daca pot fi consumate ca atare sau trebuie maruntite si puse la uscat, pentru "ceai"? Exista vreo doza optima pentru consum?
0
05-07-2010, ora 15:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Adriluk,

NU vă recomand să consumaţi o ciupercă neidentificată de către un specialist (riscaţi să faceţi confuzii de identificare taxonomică şi vă puteţi intoxica destul de facil).
Sunteţi sigur/ă că acele exemplare sunt din genul Ganoderma şi din specia Lucidum???


Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-08-2010, ora 14:57
marcygmihai
Nu este medic/terapeut
marcygmihai
AM O POVESTE PE CARE TREBUIE MUSAI SA O SPUN. Am auzit la un curs despre Ganoderma lucidum si efectele ei. După câteva luni bune am căutat pe internet informaţii şi ca urmare am început un tratament cu acest produs. După primul flacon consumat am căutat o firmă producătoare pentru o altă comandă. Am privit cu mai multă atenţie fotografiile cu această ciupercă. Am avut o revelaţie! Când eram de 7-8 ani, verile mergeam cu un unchi cunoscător în ale plantelor şi culegeam tot felul de leacuri din zona munţilor Buzaului. Printre ele si un soi de ciupercă lemnoasă numită în zonă lingura ielelor. Seamănă teribil de mult cu ganoderma. Aşa că am cautat pe net si am constatat că se mai numeste linguriţa zânelor respectiv ganoderma lucidum. Ciuperca cu care mă jucam în copilărie şi dădeam mâncare la păpuşile din cârpe, este astăzi un leac atribuit altor tărâmuri. Această ciupercă lemnoasă creşte şi pe la noi dar din păcate nimeni nu ştie cum, când şi modul în care se poate recolta şii folosi. Lingura ielelor sau linguriţa zânelor este Ganoderma lucidum, ciupercă ce trăieşte şi in România. Cine ne poate spune, documentat fiind, cum o recoltăm şi cu o folosim?
0
11-11-2010, ora 20:13
Andreea Zikeli
Nu este medic/terapeut
Andreea Zikeli
Buna seara. Ciuperca ganoderma trebuie culeasa la 3 luni de la cultivare, altfel poate fi chiar toxica, se macina doar miezul ciupercii, nu toatasi nici un caz cu codita cu tot. Este o intreaga tehnologie. Compania Ganoexcel din Malaiezia are plantatie proprie de ganoderma lucidum, este totul steril, ferit de orice mediu toxic, clima este corespunzatoare in acea zona, In produsele companiei Ganoexcel nu exista compusi chimici, hormoni, totul este natural 100%.
Ce produse are compania? Suplimente nutritive : ganoderma, excelium, ganogarcinia, sakkano, cordiceps; produse de igiena personala; ceai care contine, roibos si superoxid dismutaza; cereale cu ganoderma si spirulina; si SINGURA CAFEA SANATOASA DIN LUME pe baza de ganoderma, cu un procent minim de cofeina dar foarte energizanta. (cafeaua este de mai multe tipuri: clasic, 3in1, moccha, ciocolata calda)
Produsele companiei Ganoexcel contin peste 200 de antioxidanti, Germaniu organic care creşte nivelul de oxigen din sânge şi facilitează eliminarea celulelor moarte şi a toxinel..., Polizaharidele care fortifică sistemul imunitar şi cresc capacitatea naturală de vindecare a organismului, scad glicemia, protejează ficatul, efecte anticancerigene, Adenozina care împiedică formarea de cheaguri de sânge, îmbunătăţeşte circulaţia, scade nivelul de colesterol, reglează glandele endocrine şi metabolismul, Triterpenoidele care fortifică sistemul digestiv şi asigură protecţia împotriva alergiilor (LANOSTAN), reduce colesterolul si esenţa ganodermică care întinereşte celulele orga...
Ganoderma ajuta la : diabet, ulcer, gastrita, hepatita, colesterol, cancer, varice, psoriazis, probleme menstruale, si multe alte boli.
-*
Sanatate tuturor, Andreea

(*modificat de administrator)
0
11-11-2010, ora 20:20
Andreea Zikeli
Nu este medic/terapeut
Andreea Zikeli
PS: ce vroiam sa spun la inceputul comentariului anterior este pentru marcygmihai, ca intr-adevar ganoderma se gaseste si in padurile Romaniei, dar cum spuneam, ea trebuie culeasa la 3 luni de la cultivare, in paduri daca o gasim nu stim la ce maturitate se afla. Plus ca exista zeci de specii de ganoderma si nu toate au efecte terapeutice. Ganoexcel -dupa un studiu de peste 25 de ani - a ales 6 specii de ganoderma cu cele mai bune efecte terapeutice, si doar aceste 6 specii se gasesc in produsele companiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •