gastrita? dati-mi o parere!

17-05-2008
ema21
Nu este medic/terapeut
ema21
din ce in ce mai des ma doare stomacul, simt ca o strangere in stomac, fac aciditate, ma balonez...am inceput sa am grija la alimentatie, sa nu mai beau bauturi acidulate, sa nu mai mananc prajeli, sa mananc putin si des cate ceva usor...dar TOT AM PROBLEME.daca nu mi se intampla asta zilnic, o data la 2 zile ma doare si am stare de rau...am tot intrebat si mi s-a recomandat no-spa.e bine?cred ca am facut o gastrita pe siistem nervos.ca in ultimii ani m-am stresat din ce in ce mai des.ce sa mai fac?inainte sa ma duc la un doctor, ce sa iau pt stomac?
5 comentarii
0
17-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Primul lucru- o radioscopie gastrica cu bariu...apoi eventual si o fibrogastroscopie cu test pt H pylori. Pana la rezultate- LANZAP 30 mg 1 tb seara ar fi tratamentul de asteptare+ regim alimentar specific gastric.
0
08-06-2008, ora 00:00
blaublume
Nu este medic/terapeut
blaublume
Buna ziua! Am fost diagnosticata cu gastrita duodenala, am acele dureri specifice si de o vreme si flatulenta destul de des, crampe. As vrea f mult daca poate cineva sa-mi spuna cum a tratat astfel de probleme, stiu ce ar trebui sa mananac ce nu, respect asta, dar in privinta pastilelor iau doar Omeran. Am 20 de ani, studenta, stau la camin si as vrea niste remedii, dar nu din acelea cu tarate, ceva simplu de urmat, cand ajung acasa (2 luni) am sa ma apuc serios de tratament, dar pana atunci ceva sugestii? Multumesc ps: mai ales pentru flatulatie
0
09-06-2008, ora 00:00
ema21
Nu este medic/terapeut
ema21
alimente permise: lapte, fainoase, branzeturi, unt, oua, supe, piure, carne de pasare, vita fiarta sau innabusita l;a cuptor, peste slab, supe de legume, legume fierte, biscuiti, prajituri de casa.ALIMENTE INTERZISE: PRAJELI, RANTASURI, SOSURI, LAPTE BATUT, IAURT, MAIONEZE, PESTE GRAS, ICRE, CARNE DE PORC, SLANINA, UNTURA, MEZELURI, AFUMATURI, CARNATI, FASOLEA, MAZAREA, CEAPA, USTUROI, CONDIMENTE, MURATURI, ALUNE, NUCI, CIOCOLATA, CAFEA, DULCETURI, PAINE NEAGRA.si iti recomand ceea ce am luat eu:CEAI GASTRIC.e un ceai natural, il iei de la un plafar(magazin numai cu produse naturiste).scrie ca e pt hiperaciditate.pt gastrite si ulcer duodenal.
0
09-06-2008, ora 00:00
ema21
Nu este medic/terapeut
ema21
RANITIDINA SAU DICARBOCALM
0
10-06-2008, ora 00:00
blaublume
Nu este medic/terapeut
blaublume
Multumesc pentru lista de alimente, alimentatia mea respecta regulile, pastile iau, probabil trebuie sa mai am rabdare nu apare efectul asa repede...cred eu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •