gastrita la copil de 5 ani

16-02-2009
cric
Nu este medic/terapeut
cric
Am o fetita de 5 ani, de cateva luni imi spune ca o doare burtica, durerea trecea cu comprese calde dar pe 29 ian s-a trezit cu durere de burtica mai puternica, a vomitat ceva spumos fara miros, de 5 ori in decurs de 3 ore, am fost cu ea la spitalul budimex, aici i s-au facut analize, am stat internate 5 zile cu diagnostic de enterocolita, mentionez ca nu avea temperatura nici scaune moi, i s-a facut tratament cu zantac si ceftriaxona, dar degeaba fiindca durerile nu au disparut, dupa 5 zile am fost externate fara nici un tratament doar cu regim. Astazi 16 feb, sunt aproape 3 sapt de cand fetita mea are dureri in partea superioara a abdomenului ( de la buric in sus), la sugestia medicului de familie ii dau LOSEC si DEBRIDAT, durerile au mai scazut dar nu total, are momente cand spune ca o doare tare burtica. ce sa fac? Mentionez ca fost consultata de chirurg, 3 pediatri, gastroenterolog si o dr specializata pe nefrologie. inca un aspect in familia avem probleme cu stomacul -gastrite, ulcere-eu, mama, fratele mamei, tatal mamei. va rog sa-mi dati un sfat, va multumesc
12 comentarii
0
16-02-2009, ora 22:12
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Neaparat sa i se faca analize pentru depistarea Helicobacter Pilory, se poate si din sange si din scaun, nu neaparat endoscopic, dar NUMAI la un laborator serios. Bacteria asta nu-i ceva grav, se vindeca, dar poate da simptomele pe care le-ati spus si dureri continue care nu trec cu regim. La fel, o ecografie e bine sa faca. Pana atunci cumparati de la naturiste niste capsule mici de EPIGASTRALGIN, sunt din plante exclusiv, nu au contraindicatii si linistesc stomacelu. Sanatate deplina!
0
18-02-2009, ora 08:39
cric
Nu este medic/terapeut
cric
multumesc teosophia, am facut testul ptr helicobacter la spitalul budimex si a iesit negativ, il voi mai repeta odata la sanador, mi se rupe sufletul cand o aud 'mami ma doare burtica', sper sa rezolv ceva
0
27-02-2009, ora 17:14
cric
Nu este medic/terapeut
cric
am repetat testul si aiesit negativ la fetita in schimb a iesit 'intens pozitiv' la mine, ce posibilitate este sa se transmita si la fetita?
eu voi face tratament cat mai repede.
0
27-02-2009, ora 19:48
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Stai linistita nu se transmite asa usor, de fapt nici nu se stie sigur cum se transmite, fereste-te doar sa foloseasca fetita linguri sau pahare din care ai baut tu inainte! Nu sta cu grija asta! Ti-a spus ce valoare are HP la tine? Daca e mica si nu te deranjeaza, nu-i musai sa faci tratament, peste 80% din populatie are aceasta bacterie in stomac si nu mereu creeaza probleme! Daca faci tratamente cu antibiotice, musai sa iei probiotice (de la plafare) sa nu-ti creezi probleme intestinale!
Pe copila tot o doare stomacelul? Ecografie a facut? Sa nu fie de la colecist. Totusi daca are enterocolita, trebuie sa i se depisteze ceea ce intretine. Daca nu si nu, iti dau adresa unei clinici care trimite analize din scaun si sange la un laborator din Germania (singurul de profil care face teste complete), dar escump rau.Eu amfacut, merita, dar e scump... Da-mi un semn, trebuie gasita solutia sa nu mai sufere bietul copil!
A, si inca ceva! A fost testata sa se vada daca are celiachie? Adica intoleranta la gluten?
Numai bine Cric si abia astept sa aud ca s-a rezolvat cu fetita!!!!
0
07-03-2009, ora 10:24
cric
Nu este medic/terapeut
cric
Multumesc Teosophia ca ai aratat interes si pentru problemele mele.
I-am facut fetitei ecogarfie si au iesit toate bune, la fel analizele de sange si fecalele. Am fost cu ea la gastro, la Sanador, si mi s-a spus ca e posibil sa fie o gastroduodenita (sigur se poate spune doar dupa endoscopie si nu as vrea sa o chinui daca nu e musai nevoie), facem tratament cu Losec si Debridat. Se simte mult mai bine, doar dimineata, pana ii dau sa manance, o mai doare putin burtica, dupa ce mananca trece.Sper sa fim pe drumul cel bun si cu ajutorul lui Dumnezeu sa se faca bine.
Lamine HP a iesit intens pozitiv, cu valori peste 100 la testul Elisa, acum sunt pe tratament cu antibiotice; lanzap, claritromicina si amoxicilina, in afara de amareala in gura si putina insomnie ma simt bine in timpul tratamentului, sper sa fie eficient si sa scapde bacteria asta nenorocita.Am comandat si sulforaphane si voi incerca si cu el, am citit pe forum ( de la nick) cum ca ar fi foarte eficient. Tu cum te simti de la el? Ceva imbunatatiri?
Te voi tine la curent cu starea noastra.
Iti doresc multa sanatate si tie.Cu ajutorul lui Dumnezeu o sa scapam de problemele astea.
Apropo, ce varsta ai tu? Eu am 32 de ani si ma cheama Cristina.
Sanatate multa si s-auzim numai de bine!!!!!!!!!!!!!!!
0
07-03-2009, ora 12:58
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Buna, Cristina! Eu sunt Dora si suntem de-o seama, am 33.
Imi pare tare bine sa aud ca e mai bine fetitei! Sa de Dumnezeu sa se faca bine si ea si tu, sa fiti bine!
Da, sulforaphanu este minunat. La inceput am avut si eu niste stari de somnolenta, dar mie mi se intampla la orice naturiste...Eu acum iau dimineata pe stomacul gol Nexium, adica antiacidul si apoi sulforaphanul (iau 2 pe zi, bine ar fi macar 4). Si inca niste pastile, pentru intestine, eu am avut multe de tras cu asta...Am si acum punga cu antibiotice, dar crede-ma ca nu ma indur sa le iau, de teama diareei si altor efecte. Incerc sa vad daca asa rezolv. oricum, nu mai am durerile alea crancene de stomac si toate alea.
Si eu sper sa auzim numai de bine, Cristina! De fapt, sunt sigura ca va fi bine!
Numai Bine!
0
17-03-2009, ora 18:22
cric
Nu este medic/terapeut
cric
Draga Dora.
Am terminat tratamentul cu antibiotice dar simptomele au revenit, nu stiu daca HP e cauza, dar sunt fffff suparatoare.Ragai. mult si tare, am dureri in plex si in spate.Mi-am facut o programare pentru endoscopie sa vad daca mai sunt si alte probleme in afara de HP.Tu ai avut vreodata astfel de probleme (ragaieli)? Eu iau de cateva zile, pe langa Lanzap si Motilium, dar nu vad imbunatatiri considerabile.
In speranta ca totul va fi bine, sanatate multa!
0
17-03-2009, ora 20:00
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cristina,
Fa-ti un test din scaun, daca nu vrei musai sa faci endoscopie, desi nu-i asa rea cum se spune, ca stii daca mai ai HP. E posibil sa nu treaca asa repede, e posibil ca tocmai de la antibiotice sa ai dureri, e un cerc tare tampit...
Eu nu am avut nici gaze, nici reflux, nici ragaieli, nici macar arsuri, ci doar dureri de-mi venea sa ma tavalesc. Motilium am luat la inceput, impreuna cu debridat si nu mai stiu ce, asa de bine mi-au facut ca am ajuns in trei zile la spital cu o diaree groaznica...Am inteles ca cel mai bun antiacid, pentru gastrite, HP (impreuna cu antibioticele alea nenorocite) este Nexium. Pe mine chiar nu ma mai doare stomacul de cand iau asta si Sulforaphanul de care ti-am spus. Eu si acum am punga cu antibiotice, dar chiar nu ma indur sa le iau. O sa vad.
Deci, mergi si fa-ti endoscopia aia si spune dinainte sa-ti spuna daca observa refluzul bilei in stomac. Asta cere tratament aparte.
Pana atunci fa-ti ceai de coaja de stejar, o lingurita la o cana, fierbe vreo 5 minute si bea caldut cate o inghititura, are efect imediat si e f bun petru stomac.
Iti urez tot binele!
0
25-03-2009, ora 19:35
cric
Nu este medic/terapeut
cric
Multumesc Dora
Intre timp am facut endoscopia. Rezultatul:reflux biliar; gastrita antrala eritematoasa si hernie transhiatala. Ce stii despre toate acestea?
Am inceput de 5 zile sa iau si sulforaphan, cate 2 capsule pe zi, sper sa functioneze. Tu dupa cat timp ai simtit efectul sulforaphanului?
La endoscopie nu am vrut sa fac biopsia pentru HP, mi-a fost teama de complicatii, si am zis ca voi repeta analiza la sange peste 3 luni.
Fetita mea, Maria, e mai bine, inca ii dau Losec, debridat si sab simplex.Tu ai copii?
Iti doresc multa sanatate si abia astept raspunsul tau.
Iti multumesc fiindca esti alaturi de mine. O vorba buna conteaza foarte mult.
0
25-03-2009, ora 20:00
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Buna Cristina!!
Ma bucur ca ai dat semn, ma bucur mult ca rezultatele tale nu indica nimic grav, ma bucur si mai mult ca fetita ta se simte tot mai bine!

Le iau pe rand, cat ma pricep:

Refluxul biliar inseamna ca bila din colecist se revarsa un pic si "aiurea", si din cauza asta a aparut iritatia in antru. Cu alte cuvinte trebuie sa faci tratament ca sa se anihileze aciditatea bilei. E posibil sa ti se dea antiacide (cum ar fi Nexium sau Omez) dar sfatul meu este sa intrebi medicul daca ce iti recomnda este exact pentru ce-ti trebuie. Spun asta ptr ca citeam undeva ca antiacidele clasice anihileaza numai 30% din aciditatea data de bila, ele fiind foarte eficiente doar in aciditatea "clasica".In momentul in care este anihilata aciditatea nociva incepe sa se vindece si gastrita si toate neplacerile. Aciditatea, cum spuneam, hraneste si HP, iar antiacidul si sulforafanul vor fi doua arme bune. Antiacidul sa-l iei dimineata pe stomacul gol si la vreo 20 de minute sulforaphanul. In rest, medicatia data, bineinteles.
Nu-ti face analiza din sange ptr HP, e irelevant acum, ai inca anticorpii in organism si poate sa-ti dea rezultat fals. Nici din stomac nu este 100% sigur, iti poate preleva dintr-un loc in care nu mai e si totusi sa fie in altele. Deci cel mai sigur, din scaun, dar numai la un laborator serios! (Prelevarea din stomac nu tb sa te sperie, nu are efecte negative, oricum).
Pentru hernie hiatala tot antiacide se dau daca nu este o hernie prea mare, este o afectiune des intalanita, nu tb sa-ti faci griji. Daca ai senzatia ca "ti-a ramas ceva in gat" e si de la asta.
De mine...ma simteam extraordinar, dar mi-am pus ambitia sa incerc si tratamentul clasic (recomandat) cu antibiotice ptr HP...dupa 2 zile am chemat salvarea din cauza alergiei. Si am avut o diaree.ca-n zilele de groaza...dar eu am colon iritabil, de asta. Refa-ti si tu testul si fa tot ce tb facut, ca altfel ai vazut ce senzatii "faine" sunt...
Cam asta.
Eu iti multumesc ptr incredere, dar mai mare sa ai in specialist;) si urari!
Eu nu am copii, dar sper (acu sa ma vait si io...) sa am, sa pot relua ceva de munca, a tb sa renunt la serviciu la inceputul anului, atat de rau mi-a fost.
Dar ne facem noi toate bine, am zis!!!!!!!!!
Te resalut cu tot dragul!
0
26-03-2009, ora 21:01
cric
Nu este medic/terapeut
cric
Buna Dora!
Iti multumesc pentru sfaturi. Bineinteles ca voi merge si la medicul de familie cu rezultatul endoscopiei si voi lua tratamentul pe care mi-l va da, eu am incredere in doctorita mea.
Imi pare rau pentru ca n -ai putut lua tratamentul dar poate ca sulforaphanul si argila vor rezolva problema.
Apropo. tu cate pastile de sulforaphan iei pe zI?
Iti doresc din suflet sa ai si tu un copilas. Pentru mine fetita mea e centrul universului meu si cea mai mare bucurie a mea.
Pana data viitoare iti doresc multa sanatate si cu ajutorul Domnului trecem noi peste toate si o sa ne simtim ffffffffffff bine.
L a revedere si numai bine.
0
26-03-2009, ora 21:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Multumesc, asemenea!
Nu ar fi rau sa mergi la un gastroenterolog, au totusi mai multa experienta. Dar tu stii cel mai bine.
Eu acum iau numai 2 pastile de suforafan ca iau inca multe altele pentru intestine si sunt bombardata. dar cand termin voi lua 2 dimineata si 2 seara.
Ne ajuta Dumnezeu intotdeauna!
Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: