gastrita si reflux gastro-duodenal. Ce inseamna reflux gastro-duodenal.?

13-09-2010
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Bunaziua! Am fost diagnosticata cu gastrita si reflux gastro-duodenal. Imi puteti explica ce inseamna "reflux gastroduodenal"? Pe net am gasit numai gastroesofagian. Care-i diferenta? Va multumesc!
8 comentarii
0
13-09-2010, ora 18:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu exista reflux gastroduodenal.ori nu te-ai uitat bine, ori este o greseala facuta de asistenta la tiparirea biletului de iesire din spital.
0
13-09-2010, ora 19:58
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Ma scuzati greseala e a mea! Am facut gastro-endoscopie in Cernauti-Ukraina dupa o operatie de chist si concluzia biletului arata asa: поверхневий гастрит, дуодено-гастральний рефлюкс. In traducerea google e: gastrită superficială, reflux duodeno-gastral. Nu am gasit pe nimeni sa-mi traduca si imi doream f.mult sa stiu rezultatul. Va multumesc f.mult.
Cu respect Nectaria
0
13-09-2010, ora 21:31
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
E posibil, da nu sigur, sa se refere la faptul ca ai reflux din duoden in stomac, se intampla uneori ca bila sa nu curga in duoden si sa aiba un reflux, mai mare, sau mic in stomac. Si pentru ca bila este foarte acida, poate contribui la iritarea stomacului. Se rezolva cu antiacide, dar iti recomanda medicul. Atentie, nu toate antiacidele anihileaza bila, daca chiar despre asta e vorba!
0
14-09-2010, ora 11:21
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Da aveti dreptate si multumesc mult! Mi-a zis si doctorul ceva in genul ca varsa fierea in stomac(imi traducea o asistenta ce zicea doc.dar nici pe ea nu o intelegeam bine). Tratamentul nu l-am mai tradus ptr.ca am crezut ca ma descurc in tara dar nu am reusit. Va multumesc din suflet.
Cu respect Nectaria!
0
14-09-2010, ora 12:23
pronat.ro
Nu este medic/terapeut
pronat.ro
Buna ziua. Am 49 de ani.Am avut Heliobacter Pylori si am facut trat. sever cu 3 antibiotice timp de 1 luna, cu o relativa protectie hepatica si renala si cu un regim bazat pe salate-legume.Bacteria a disparut dar m-am ales cu dureri si intepaturi violente in hipocondrul drept(unghiul interoir).La ex. clinic am simtit cum o formatiune de tip nodular s-a miscat si de atunci m-a durut cateva zile.Am facut investigatiile(eco, endoscopic, ex. histopatologic-in lucru).Endoscopia abdominala superioara:esofag normal, stomac:prezinta aspect de gastrita micronodulara, in2/3 distala, se recolteaza biopsie;Heliobacter Pylori absent;pilor normal, bulb cu aspect purpuric pe alocuri.Diagnostic pus: 1.Gastrita micronodulara in observatie 2.duodenita.Cine dintre dv. ma poate ajuta sa descifrez: 1)ce este gastrita micronodulara ? 2)exista vreun trat. naturist pt. acest diagnostic.La mom. acesta incerc sa merg cu o alimentatie de tip naturist si ceaiuri specifice.Ma doare ziua cand incerc sa fac ceva miscare sau cand ma streseaza ceva, iar dimineata, cand ma trezesc nu ma doare absolut deloc dar pe masura ce ma misc sau apare ceva stres, durerile incep si sunt suportabile.
0
14-09-2010, ora 12:37
pronat.ro
Nu este medic/terapeut
pronat.ro
Scuze:durerile sunt mai ales in hipocondrul drept si ceva mai putin pe stomac.
0
15-09-2010, ora 21:51
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nectaria,

Cu tot dragul, sper sa te lamureasca un specialist. Intreaba la consultatie daca poti lua Venter sau ceva din aceeasi clasa, cum spuneam, sunt multe antiacide bune care se recomanda dar ele nu sunt expres si pentru anihilarea aciditatii date de bila. Numai Bine!
0
16-09-2010, ora 11:43
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Va multumesc foarte mult de ajutor.
Cu respect Nectaria!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Tratament gastrită
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •