genu valgum bilateral la un baietel din cluj

10-07-2009
daandrei
Nu este medic/terapeut
daandrei
am un baietel de 3 ani si 11 luni, sa nascut cu o greutate de 4 kg si 60 cm cu nota 6/8 la 5 min.
de la 1an si 9 luni poarta ghete ortopedice pentru ca a fost diagnosticat cu platfus bilareral dar nu se vede nici o inbunatatire. la 3 ani si 3 luni am fost la alt medic care mi-a spus ca are genu valgum bilateral si ia dat orteze de noapte, dupa ce lea purtat o luna am fost la control si am fost intrebata cum mi se pare ca a evoluot? dupa parerea mea se vedea un pic de progres.medicul a zis ca asa este dar sa -le mai poarte 3 luni dupa care sa mergem la control.cind am fost la control dupa cele 3 luni medicul a zis ca merge foarte rau la varsta lui de 3 ani si si 8 luni.a zis sa ma programez la o operatie ca nu este foarte grea ii va pune 2 agrafe, iar eu am zis sa imi dea un pic de ragaz pentru a putea lua o decizie.atit am mai putut sa o intreb daca trebuie si a 2 operatie, mia zis ca la 1 an trebuie scoase afara agrafele.dar sunt foarte suparata si nu pot lua o decizie pentru ca nu mi sa spus si riscul opratiei.(ca orice operatie are riscul ei este parerea mea). tot in acest tinp am facut niste analize pentru ca are si un suflu sistolic gradul 2 functional de unde rezulta la diagnostic
teren atopic
hiper ige
suflul sistolic gradul 2 functional
sehele rahitism
genu valgum bilateral
hipertrofie staturala
precizez ca vigantol a luat pina la virsta de 3 ani, a fost alaptat la sin pinala 1 an si 7 luni, acum are 20 kg si 1msi10cm.
va rog sa imi dati un sfat bun pentru a lua o decizie buna.
va multunesc din suflet.


va mai precizez ca medicul care i-a dat ortezele de noapt mi-a zis sa nu mai poarte ghetele ortopdice pentru ca il chinuiesc.ce sa fac?
va rog sa ma sfatuiti ce este mai bine pentru baietelul meu.
va multumesc din suflet.
1 comentarii
0
11-07-2009, ora 00:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Se pare ca ghetele ortopedice sunt complet inutile, atata timp cat piciorul plat este unul secundar, determinat de catre genu-valgum.
Sfatul meu este sa incercati sa va sfatuiti si cu un alt ortoped pediatru si sa nu fortati operatia; exista in Bucuresti specialisti foarte buni.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.