Genunchi blocat

04-06-2017
petru98
Nu este medic/terapeut
petru98
Va salut! Am 19 ani si de la varsta de 4 ani am suferit 7 interventii de alungire a osului (alungind 42 de cm atat pe gamba cat si pe femur) prin tehnica fixatorului ilizarov. De la atatea alungiri, genunchiul mi s-a blocat iar dl doctor mi-a zis ca nu am ce face decat sa pun proteza. Intrebandu-l cand putem face si aceasta operatie, dansul mi-a zis ca aceste proteze se pun de la 30 de ani in sus, in cazul meu fiind prea devreme.
Pe aceasta cale vreau sa va intreb ce parere aveti despre asta? Am avut atatea operatii si nu vreau sa ma opresc mai ales ca ar mai fii nevoie doar de una, aceasta proteza. Ce parere aveti? Chiar sa nu se poata pune mai devreme de 30 de ani?
3 comentarii
0
05-06-2017, ora 11:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
La aceasta varsta proteza de genunchi se uzeaza foarte rapid (3-5 ani), dupa care se poate inlocui cu o proteza de revizie (ce mai tine inca vreo 2-3 ani).
In acest fel, la 25-28 de ani va veti regasi fara solutie terapeutica (in afara desfiintarii genunchiului).
Situatia este delicata si necesita o mare experienta pentru gestionarea ei adecvata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-06-2017, ora 00:08
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Ar fi nevoie de un consult- posibil ca gen sa fie blocat datorata pierderii elasticitatii partilor moi din jurul sau, precum si a formarii unor aderente fibroase, caz in care proteza de genunchi este total inutila, oferindu va. Dupa operatie o proteza blocata in loc de un genunchi blocat. Interventia chirurgicala in acest caz ar fi cu totul alta, nu cea de protezare
0
11-06-2017, ora 15:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
pentru proteze nu exista limita inferioara. proteze speciale sunt implantate si la copii. insa riscurile sunt mult mai mari la pacienti tanari si activi
eu am vazut un caz asemanator. pacient tanar, caz septic dupa artroscopie cu peste 10 operatii si genunchi blocat in extensie. s-a rezolvat prin implantarea unei proteze speciale care da si stabilitate laterala (proteza "constrained" ). prin acesta chirurgul are posibilitatea sa taie toate ligamentele (cele incrucisate cat si cele laterale)cat si capsula articulara pentru a mobiliza articulatia.
dupa operatie stabilitatea genunchiului depinde numai de proteza, de acea este important sa fie implantata o proteza de calitate si de un chirurg cu experienta mare in operatiile de revizie.
cu aceste proteze nu aveti voie sa faceti eforuti fizice mari/sporturi agresive.
daca proteza nu mai functioneaza atunci ramane o proteza de revizie tumorala (unde poate fi inlocuita o parte din femur si/sau tibie) sau o artrodeza, insa atunci genunchiul este din nou blocat.
mult depinde si de configuratia geometrica a osului dupa operatii de alungire. poate nici nu poate fi implantata o proteza standard si atunci aveti nevoie de o proteza individualizata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul